Pietarhovi

2 viikkoa Trans-Siperian automatkaan?

Pietarihovi 2011

Trans-Siperian automatkani alkaa kahden viikon kuluttua mikäli saan asuntoni vuokrattua.

Viisumi

Vuosiviisumin hankinta etenee aikataulussa. Kutsun Venäjältä valmistuttua lähetin viime perjantaina passin, matkavakuutustodistuksen ja kuvan matkatoimistoon. Konsulaatin käsittelyaika on 8 työpäivää, joten viisumi saapunee minulle hyvissä ajoin ennen kuunvaihdetta.

Vararengas

Autossani ei ole ollut vararengasta, vaan vain välineet väliaikaispaikkaukseen eli liimasuihkepullo ja kompressori. Väliaikaispaikkaus ei aina toimi kuten jo kävikin (Hankala rengasrikko Durmitorin kansallispuistossa). Viime viikolla kävin ostamassa nokialaiselta autokorjaamolta vararenkaan ja vaihtotyökalut.

Terveys

Kävin viime viikolla silmälääkärillä ja sain kahdet silmätipat tulehduksen hoitoon. Silmät pitäisi tietysti saada jotakuinkin kuntoon, jotta pääsen aprillipäivänä matkaan, ja niin näyttäisi käyvänkin. Sanokaa ennakkoluuloiseksi, mutta en erityisemmin haluaisi tutustua venäläisiin silmäpolikliniikoihin.

Asunto vuokralle

Kuten yleensä pitempien matkojen ajaksi, annan nytkin Nokian asuntoni vuokralle. Laitoin 4.3 ilmoituksen Tori.fi:n Vuokralle tarjotaan -osioon: VT: Yksiö Nokia 350 e 4-6/2016. Aluksi tuli kuusi yhteydenottoa ja pari vuokraustarjoustakin, mutta niissä haluttiin vuokrata vain kuukaudeksi 3 kk sijaan. Vain kuukaudeksi en tietenkään vuokrannut, koska olen lähdössä 3 kk matkalle.

Aikaisempien pitempien matkojeni ajaksi vuokralainen on aina löytynyt, joten miksi niin ei kävisi nytkin. Tilanne kuitenkin alkaa huolestuttaa, koska viimeisimmästä yhteydenotosta vuokrausilmoituksen perusteella on kohta viikko aikaa.Jos vuokralaista ei löydy 1.4 mennessä, lykkään matkalle lähtöä kunnes vuokralainen löytyy. 1050 e (3 x 350 e) olisi liian suuri lovi jo ennestään miinuksella olevaan matkabudjettiin.

Palatsinaukio, Pietari 2011

Nähtävyyksiä

Olen alkanut kerämään pikku listoja sellaisista nähtävyyksistä, joita mahdollisesti käyn katsomassa matkan varrella. Nähtävyyksiä tutkin pääasiassa Lonely Planetin e-kirjasta ja Tripadvisorin nettisivuilta. Seuraavassa joitakin alkumatkan kohteita.

– Viipuri: Viipurin linna ja Monrepon puisto.
– Pietari: Kronstadt, Nevski Prospekt, Palatsinaukio, Pietari-Paavalin linnoitus, Leningradin puolustajien monumentti, Grand Maket, Pietarhovi, Tsarkoe Selo, Pavlovsk, kesäpuutarha, jokiristeily. Suurin osa näistä paluumatkalla.
– Veliki Novgorod: Kreml, Millenium-monumentti. Kreml tarkoittaa historiallista linnoituksen aluetta kaupungin keskellä ja sellainen löytyy useammasta kaupungista matkan varrelta, osa näistä on jopa Unescon maailmanperintökohteita. Sanalla Kreml viitataan myös Venäjän keskushallintoon.
– Moskova: Punainen tori, Pyhän Vasilin kirkko, Kreml, Kristus Vapahtajan katedraali, Ismailovon matkamuistotori, metroasemat, VDNH, jalkapallo, Gorkin puisto, jokiristeily.
– Nizni Novgorod: Kreml, 2. maailmansodan muistomerkki, Chkalov-monumentti.
– Kazan: Kreml, Kaikkien uskontojen pyhäkkö, Kul Sharif -moskeija.

Nevski Prospekt, Pietari 2011

Urheilua

Tutkin missä matkan varrelle osuvissa kaupungeissa pelataan mestaruussarjatason jääkiekkoa tai jalkapalloa.

Jääkiekko: Play-offit ovat meneillään, vielä on mukana joukkueita seuraavista kaupungeista: Pietari, Moskova, Nizni Novgorod, Ufa, Omsk, Novosibirsk. Käsittääkseni finaalien aika koittaa huhtikuun alussa, joten saatan vielä ehtiä katsomaan jonkin ottelun.

Jalkapallo: Pietari, Moskova, Kazan, Ufa, Jekaterinburg. Esim. pe 8.4 Moskovan Spartak vs. Kuban Krasnodar.Aikavyöhykkeet Nokialta Vladivostokiin

Matkan aikana huhti-kesäkuussa Suomessa on kello käännettynä kesäaikaan eli tunnin eteenpäin kun taas Venäjällä kesäaikaan ei enää nykyisin siirrytä. Tämä tarkoittaa sitä, että alkumatkan Nokialta aina Kazaniin asti aikavyöhyke on sama.

GMT +3: Viipuri, Pietari, Veliki Novgorod, Moskova, Nizni Novgorod, Kazan, Ufa (sama aika kuin Suomesssa)
GMT +5: Ufa, Tseljabinsk, Jekaterinburg, Tjumen (+2 Suomeen verrattuna)
GMT +6: Omsk, Novosibirsk (+3 Suomeen verrattuna)
GMT +7: Tomsk, Krasnojarsk (+4 Suomeen verrattuna)
GMT +8: Nizhneudinsk, Irkutsk, Ulan Ude, Chita, Mogocha (+5 Suomeen verrattuna)
GMT +9: Blagovestsensk (+6 Suomeen verrattuna)
GMT +10: Habarovsk, Vladivostok (+7 Suomeen verrattuna)

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *