Iisakin kirkko

Nyt on auto Trans-Siperian automatkaa varten

Iisakin kirkko, Pietari, Venäjä

Trans-Siperian automatkan valmistelussa ohitettiin yksi tärkeä vaihe kun muuttoauton tuonti Suomeen onnistui. Mikäli auton veroton tuonti ei olisi onnistunut, olisin muuttanut ulkomaille ja suunniteltu Trans-Siperian automatka olisi peruuntunut.

Auto ja vakuutus

Keskiviikkona saapui muuttoautoni nollaveropäätös, joten suurin Trans-Siperian automatkaa koskeva epävarmuustekijä on poissa. Matkan Vladivostokiin ja takaisin voi siis tehdä Fiestalla. Alustavan lähtöpäivänkin voin sanoa eli 1.4.2016 (ei, tämä ei ole aprillia). Valmistautumisaikaa on siten jäljellä 7,5 viikkoa.

https://www.facebook.com/reissuesanmatkablogi/posts/1066786756715802:0

Muuten, Reissuesan matkablogin Facebook-sivulla on vain 224 tykkääjää, mikä on hävettävän vähän. Käykääpä tykkäämässä – tavoitteena on 1000 tykkääjää ennen matkan alkua. Olen mukana muutamalla muullakin somekanavalla: Twitter, Instagram, Youtube, Google%20, Pinterest, Vkontakte ja uusimpana Snapchat. Onkohan näitä nyt varmasti riittävästi? :-)

Kävin nyt loppuviikosta läpi kaikki loputkin vakuutusyhtiöt etsien sellaisia, joiden kaskovakuutukset ovat voimassa myös Siperiassa. Tässä tutkimuksien tuloksia:


– Pohjola: Kasko ei voimassa Venäjällä ilman lisälaajennusta. Ei pysty laajentamaan Venäjän Aasian puoleiseen osaan.
– Fennia: Kasko ei voimassa Venäjällä ilman lisälaajennusta. Ei tietoa pystyisikö laajentamaan Venäjän Aasian puoleiseen osaan.
– Folksam: Kasko on voimassa vain Euroopassa.
– Pop-vakuutus: Kasko on voimassa vain korkeintaan 30 pv kestävillä matkoilla.
– LähiTapiola ja Turva: Kasko on voimassa Vihreän kortin sopimusmaissa, joihin myös Venäjä kuuluu. Varkausvakuutuksen omavastuu Venäjällä on 40 %.
– Pohjantähti: Kasko on voimassa Vihreän kortin sopimusmaissa, mutta ei Euroopan ulkopuolella. Varkausvastuun omavastuu Venäjällä on 25 %.
If: Kasko on voimassa Vihreän kortin sopimusmaissa, joihin myös Venäjä kuuluu, myös Aasian puoleisessa osassa. Varkausvakuutuksen omavastuu Venäjällä on 25 %.Selvittelyn jälkeen vaihdoin autovakuutukseni Pohjolasta Ifiin.

Paluumatkalla mahdollisia kohteita olisivat esimerkiksi Kazakstan, Kirgisia ja Mongolia. Tarkistin Vihreän kortin sopimusmaat ja mikään näistä maista ei kuulu sopimusmaihin, ts. kaskovakuutus ei ole voimassa. Siten käynti näissä maissa autolla ei tule kysymykseen.

Venäläinen prepaid

Selvittelin myös venäläisiä prepaid-liittymiä, joista yhteenvetotietoa löytyy englanniksi Wikiasta. Tarkistin Megafonin ja Beelinen venäjänkielisiltä sivuilta, että tiedot ovat ajan tasalla. Venäjällä taitavat itse asiassa kaikki liittymät olla prepaideja. Prepaidin ostamiseen virallisesta liikkeestä tarvittaneen passi ja hotellin suorittama rekisteröinti.

MegaFon


Megafonilla on laajin kuuluvuusalue, joten se on ykkösvaihtoehto. TeliaSonera omistaa Megafonista 25 %, mutta tällä ei taida olla merkistystä liittymää valitessa.

Megafonilta suurin internetpaketti pc-käyttöön on Internet XL, jossa on dataraja 30 Gt/kk (yöllä 01-07 rajaton), hinta 1290 ruplaa eli 15 e/kk. Datapaketti olisi sopivan kokoinen kun oletetaan, että majapaikoissa on yleensä tarjolla ilmainen nettiyhteys. Datapaketti on voimassa lähes koko Venäjällä.

Megafonilta ei saa puhelinkäyttöön vastaavaa pakettia vaan on valittava esimerkiksi Internet S 3 Gt/kk 350 ruplaa eli 4 e/kk. 3 Gt on varmaan niukasti jos alkaa lähettelemään Snapchat-videoita reaaliaikaisesti.Vaihtoehto olisi Beelinen Highway puhelimelle tai modeemille. Esimerkiksi 8 Gt/kk maksaa 400 ruplaa eli 4,60 e ja 20 Gt/kk 1200 ruplaa eli 14 e. Lisäksi tarvitaan kotimainen roaming lisäpalveluna 200 ruplaa eli 2,30 e/kk.

Suomalaisoperaattori DNA:lla on tarjolla uusi DNA Double Prepaid, jossa yhdellä prepaid-kortilla on kaksi liittymää – DNA:n ja venäläisen Aiva Mobilen. Liittymä näyttää olevan edullinen Pietarissa tai Moskovassa myös datakäytössä, mutta näiden ulkopuolella on voimassa kallis roaming-hinnoittelu.

Viisumi ja henkilökortti

Teen alkavalla viikolla hakemuksen Venäjän vuosiviisumista kunhan saan ensin vakuutusyhtiöltä todistuksen matkavakuutuksen voimassaolosta Venäjällä.

Koska passi pitää jonkin ajan kuluttua lähettää viisuminhakumatkalle, tilasin viime viikolla henkilökortin. Henkilökortilla pääsen passin puuttuessa tarvittaessa matkustamaan EU- ja ETA-maihin. Kaksoispassiin ei ollut mahdollisuuksia, koska sen edellytyksenä on todistus liikematkasta.

Matkablogin uusi ulkoasu

Päivitin nyt viikonloppuna matkablogilleni uuden modernimman ulkoasun. Miltä vaikuttaa?

Kaikki Trans-Siperian automatka -postaukset

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Tästä on kyllä alkamassa ihan uskomaton seikkailu!

    Tiedän paljon matkustavia, joilla on tuplapassi. Siis ihan huvimatkoja varten. On onnistunut juuri siksi, että pitäisi päästä reissuun myös silloin, kun passi on jossain viisuminhakumatkalla.

    Blogin ulkoasusta sen verran, että ainakin minun läppärini ruudulla ei näy koko tekstiä. Menee oikealta yli. Ei paljon, mutta menee.

  2. Olisiko tuplapassin saanti ollut aikaisemmin helpompaa? Ainakin Nokian poliisiasemalla sanottiin heti, että vaatimuksena on työnantajan todistus. Blogin uuden ulkoasun mukautumisessa selainikkunan leveyteen on ollut ongelmia, joita olen yrittänyt korjailla. Esimerkiksi 1024px-leveydellä aikaisemmin oli ongelmia, nyt mahdollisesti toimii…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *