the world's cheapest destinations

21 halvinta maata, matkavakuutus

| Lukuaika 2 min

Jonkinlainen sapattivuosi saattaa hyvinkin tulla, ei ole tullut lomia pidettyä yrittäjänä, vaan Puhelinkioski on ollut aina auki. Kuuden vuoden lomat putkeen, sehän tekisi jo noin 7 kk, ei hassumpaa. Laskin siis että vuosiloman pituus olisi viisi viikkoa.

Aloitin valmistautumisen pitempää ulkomaanmatkailua varten. Asunto-, veroilmoitus-, rokotus- yms. asiat luulen saavani kuntoon noin kuukauden sisään eli silloin voisin lähteä reissuun. Ensi viikolla on sopivasti Stockan Hullut päivät – sieltä saattaa hyvinkin löytyä minulle sopivat tarjouslentoliput.

Matkavakuutuksen ehtoja selvittelin tänään. Minulla on Eurooppalaisen jatkuva matkavakuutus, mutta se on voimassa korkeintaan 3 kk kerrallaan, joten otin selvää mitä sitten on tehtävissä jos matkailee pitempään.

Lisähinnalla vakuutusta voi jatkaa eli neljännestä kuukaudesta eteenpäin vakuutus maksaisi 50 e/kk. Myös jo matkalla ollessa voisi vakuutusta vielä pidentää lähettämällä terveystodistuksen faksilla. Tämä olisikin hyvä jos ottaisi pelkän menon* tietämättä milloin palaa. 3 kk sääntö nollautuu heti kun tulee Suomeen mikäli ei palaa samaan matkakohteeseen – mikäli palaa, niin 14 vrk oleskelu riittää.

Ostin netistä ensimmäisen kerran kirjan pdf-muodossa eikä maksanut paljon, 7,95 USD. Kirja on Tim Leffelin The World’s Cheapest Destinations: 21 countries where your travel dollars are worth a fortune. Sain siitä vahvistusta seuraavalle matkakohteelleni eli Kaakkois-Aasiaan ollaan menossa. 20 e/pv pitäisi riittää ihan hyvin.

Kaakkois-Aasialle paljon halpuudessa eivät häviä Väli-Amerikan valtiot. Sinne menoa hidastaa omalla kohdallani puuttuva espanjan kielen taito. Pohjois-Afrikan halpuus oli kirjassa minulle hieman yllätys (Marokko, Egypti, Jordania).

Alustava suunnitelma tässä vaiheessa: Lento Thaimaahan, siitä sitten vähitellen maitse reittiä Laos – Kambodzha – Vietnam. Jostain syystä Leffel inhoaa Filippiinejä, mutta kyllä minua kiinnostaa siellä ainakin Boracay (kuva yllä) ja Cebu.

*Malaysian Airlinesin kampanjassa menolippu Tukholmasta Kaakkois-Aasiaan kohteisiin irtoaisi alle 300 euron, Kuala Lumpuriin jopa 230 eurolla.