Pattaya

Äkkilähtö Pattayalle 21.11-4.12.08

Pattaya

Ostin äkkilähdön Thaimaan Pattayalle Aurinkomatkoilta, hinta 585 e. Jokunen päivä myöhemmin olisi tullut Phuketin-lentotarjouksia jopa 400 eurolla kuten viime vuonna, mutta toisaalta Pattaya on senverran halvempi kohde, että kokonaishinta ei olisi tullut juuri halvemmaksi. Maksoin huoneesta Sanya Nightstar Innissä Pattaya Cityssä lähellä kävelykatua (Soi 14) vain n. 14 e/yö. Huoneessa oli kaikki tarvittava eli ilmastointi, satelliitti-tv, wlan, hyvä suihku ja elektroninen kassakaappi.

Tein nyt ensimmäisen kaukomatkan vain pienehkö reppu mukana matkatavaroita varten. Reppuna oli tietokonereppu, joka on mitoitettu 15″ kannettavaa varten. Isoa kannettavaa ei toki ollut mukana, vaan kilon minikannettava. Matkatavaraa oli lähtiessä 6,5 kg eli hyvin jäi alle käsimatkatavaran 8 kg rajan. Vaatteita ei tietysti paljoa mahtunut mukaan, mutta eihän niitä 30 asteen lämpötiloissa paljon tarvikaan. Kerran käytin pesulapalveluita paikan päällä, pienehkön muovikassillisen vaatteita pesi 2,5 eurolla. Reppu selässä pystyin ajelemaan moottoripyörätaksin kyydissäkin ongelmitta.

Pattaya City on todella suuri kohde verrattuna esim. Phuketin Patong Beachiin ja etäisyydet siten aika pitkiä. Pattayan etu Phuketiin verrattuna ovat lavataksit (baht bus), vakioreittejä kulkevien taksien kyytiin voi hypätä missä tahansa ja matka maksaa vain 10 bahtia eli 20 eurosenttiä.

Koh Larn, Pattaya

Useimmiten olin rannalla Pattayan pohjoispuoleisella Jomtien Beachilla, jonne lavataksilla ajoi hotellillta 13 minuutissa. Pattaya Cityn ranta ei ole niin hyvä, mm. aallot käyvät yleensä aika korkeina päinvastoin kuin Jomtienilla. Kahtena päivänä olin kirkasvetisellä Koh Larnin saarella, jonne Pattayalta pääsee vajaan tunnin venematkalla, venematka maksoi alle euron. Toisella paluumatkalla voimakas merenkäynti sai voimaan pahoin, joten pysyin jatkossa maissa.

Pattayalla oli sellaisia edullisia buffettitarjouksia, jota Phuketissa ei nähnyt. Second Roadin kolmessa hotellissa, Apex/Lek/Diana In, oli aamiaisbuffetti vain 110 bahtia eli vajaat 2,5 e. Vastaavasti iltabuffetti näissä maksoi 180-185 bahtia eli 4 e. Eniten kävin Apexin aamubuffetilla, joka oli tarjolla klo 13.30 asti. Aina tuli aamubuffetilla tankattua siihen malliin ettei viiteen tuntiin tarvinnut syödä mitään.

Sanya Nightstarin netti toimi aina ja nopeus oli ihan riittävä eli jotain 300 kbps. Kerran käytin wlania myös Pattaya Beer Gardenissa. Muitakin edullisia wlan-hotelleja olisi Pattayalla ollut, esim. The Queen Victoria Inn Soi 6:lla, Galaxy Suites Soi Diamondilla, Walking Street Guesthouse, R.S Guesthouse Jomtienillä, River Hotel.Hintaesimerkkejä: currykana & limsa Pattaya Beer Gardenissa 3,75 e, elokuvat 2,5 e, hampaiden puhdistus/kiillotus 13 e, moottoripyörätaksi 1,5 e, mäkkärin tuplajuustoateria 3,2 e ja pikkupehmis 0,33 e, olut 1-3 e, parturi 2,20 e, rantatuoli 0,65-1,3 e, t-paita 2 e, öljyhieronta 6,5 e.

Tein matkan Bangkokin lentokentän mielenosoittajavaltausten aikana, mutta onneksi lennot olivat Pattayaa lähellä olevalle U-Tapaon lentokentälle. Paluumatka viivästyi vain parilla tunnilla kun monella Bangkokin kautta tulleella matkailijalla viivästykset olivat useampia päiviä ja piti jopa ensin mennä maitse Phuketiin.

Siaminlahden saaret Koh Samui, Koh Pha Ngan ja Koh Tao jäivät tälläkin reissulla käymättä, mutta ehkä sitten seuraavalla Thaimaan-reissulla tai Kaakkois-Aasian kiertomatkan yhteydessä.

Reissuesan matkakuvat – Thaimaa 2008

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *