Albania

Albanian Shkodra, etelärannikko ja Gjirokastra

Albania

Toisella Albanian käynnilläni tutustuin Skhodraan, etelärannikkoon ja Gjirokastraan.

Shkodra

Skadar-järvi, Albania

Ensimmäisenä iltana Albaniassa kävin katsomassa auringonlaskua Skadar-järvellä. Unohdin ottaa mukaan järjestelmäkameran ja saavuin myös rannalle hieman liian myöhään – tämä kuva on otettu Lumia 1020:lla.

Shkodra, Albania
Shkodra, Albania
Shkodra, Albania
Shkodra, Albania

Seuraavana päivänä kävin katsomassa Shkodran linnoitusta ja ennen kaikkea sieltä avautumia maisemia. Olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset, koska oli reilun 35 asteen helle ja olin pahassa yskässä (illalla myös kuumeessa). Linnoituksen huoneissa oli mahdollista käydä viilentymässä. Linnoituksen viimeisellä pihalla oli myös ravintola, jossa kävin kahvilla.

Shkodra, Albania

Tein pienen kävelykierroksen Shkodran keskustassa. 90 000 asukkaan Shkodra eli Shkodër on yksi Albanian vanhimpia kaupunkeja, perustettu ennen ajanlaskumme alkua.

Albanian etelärannikko

Albania
Albania

Näiden kuvien ranta on Dhërmi tai sen viereinen ranta Drymades. Lämpöä oli noin 35 astetta ja kävin hieman vilvoittautumassa meressä. Vesi tuntui suolaisemmalta kuin Montenegrossa.

Himare, Albania

Dhërmin lisäksi pysähdyin myös Himaren rannalla, jossa kävin syömässä. Tilasin salamipizzan, koska en juuri muuta ruokalistasta ymmärtänyt.Ksamil, Albania
Ksamil, Albania
Ksamil, Albania

Albanian rivieran epävirallinen pääkaupunki Ksamil sijatsee Sarandasta (Sarandësta) etelään lähellä Kreikan rajaa ja Korfun saarta. Ksamilin uimarannan lähellä on kolme saarta, joilla voi käydä uimalla.

Gjirokastra (Gjirokastër)

Gjirokastra, Albania

Gjirokastran linnoituksen kellotorni 1800-luvun alusta ja festivaalinäyttämö vuodelta 1968.

Gjirokastra, Albania

Amerikkalaisten vakoilukone joutui laskeutumaan Albanian maaperälle vuonna 1957 teknisen vian seurauksena.

Gjirokastra, Albania
Gjirokastra, Albania

Gjirokastra on Unescon maailmanperintökohde 1800-luvun osmaaniarkkitehtuurinsa perusteella. Syynä saattaa olla myös se, että kyseessä on Albanian kommunistidiktaattori Enver Hoxhan syntymäkaupunki

Albanian majapaikkoja

Gjirokastra, Albania

Tienvarsinäkymä jostakin Gjirokastran ja Golemin väliltä

Shkodran hotellini Hotel Buza (15 e) näytti bordellilta, mikä ei sinänsä haitannut, mutta ilmastointi oli ala-arvoinen – sen sai vain puhaltamaan täysillä tai kokonaan pois päältä. Putkistossa oli myös ilmaa eli aina paukkui kun aukaisi suihkun tai hanan.Vlore oli puolimatkan krouvini matkalla eteläisille rannoille. Villa Orion (23 e) oli moitteeton majapaikka. Paikka löytyy jos katsoo tarkasti kuvat, talossa ei ole minkäänlaisia kylttejä. Ostin viereisestä apteekista antibioottikuurin ilman reseptiä.

Gjirokastran Hotel Domino oli vakuuttava hinta-laatusuhteeltaan – 15 eurolla oma kylppäri, ilmastointi, langaton netti ja aamiainen. Auton sai parkkiin lähelle kadun varteen. Perheen lapset puhuivat hyvin englantia. Sain vielä valkoviinipullon lahjaksi, jotta arvostelisin paikan TripAdvisorissa :).

Paluumatkan Villa Arber (20 e) Golemissa tarjosi merinäköalan, mutta toimivuudessa oli pikku puutteita, esim. aamulla suihkusta ei tullut lämmintä vettä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *