biogradsko

Montenegron 10 parasta nähtävyyttä

Montenegron 10 parasta nähtävyyttä

Listasin Montenegron 10 parasta nähtävyyttä asuttuani maassa jo puoli vuotta. Nähtävyydet eivät ole välttämättä paremmuusjärjestyksessä.

1. Kotorinlahti

Montenegron 10 parasta nähtävyyttä, Kotorinlahti

Hyviä näköalapaikkoja Kotorinlahdelle löytyy Kotorista Njegusiin kulkevan tien varrelta, matkalla Lovcenin kansallispuistoon ja Kotorinlahdelta kohti Niksiciä lähtevän tien alusta. Perastista voi tehdä veneretken kirkkosaarelle tai Kotorista risteilyn ympäri Kotorinlahtea. Myös ajo Kotorinlahden ympäri rantatietä pitkin on elämys. Tivatin Porto Montengro on täynnä miljonäärien jahteja.

2. Kotorin vanhakaupunki

Montenegron 10 parasta nähtävyyttä, Kotor

Erittäin hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Parasta on nousu kaupungin yllä sijaitsevalle linnoitukselle (Video: Kotorin linnoitus).

3. Budvan vanhakaupunki

Montenegron 10 parasta nähtävyyttä, Budvan vanhakaupunki

Pienempi kuin Kotorin vanhakaupunki, mutta kodikkaampi ja vihreämpi. Eikä siinä kaikki, suoraan muurin ulkopuolella on erinomainen uimaranta Ricardova Glava.

4. Budvan riviera

Montenegron 10 parasta nähtävyyttä, Budvan riviera

Budvan rivieralta löytyy sekä ruuhkaisia että lähes autioita turkoosirantoja.

5. Durmitorin kansallispuisto

Montenegron 10 parasta nähtävyyttä, Durmitorin kansallispuisto, Montenegro

Olen käynyt Durmitorin kansallispuistossa kolmesti, mutta kiertänyt siellä vain Crno Jazeron. Keuhkokuume ja selkävaivat rajoittivat patikointiaikomuksia tässä Unescon maailmanperintökohteessa. Durmitor on myös talvikohde, täältä löytyvät Montenegron parhaat laskettelukeskukset.6. Biogradsko Goran kansallispuisto

Biogradsko Goran kansallisupuisto, Montenegro

7. Lovcenin kansallispuisto

Lovcenin kansallispuisto, Montenegro

Kuvassa on näkymä Njegosin mausoleumin luota. Lovcenin käyntiin voi yhdistää hyvin Montenegron entisen pääkaupungin Cetinjen.

8. Piva-järvi

Piva-järvi, Montenegro

Yövyn huomenna Pohjois-Montenegron Pluzinessa Piva-järven rannalla, minkä jälkeen lähden ajelemaan kohti Suomea.

9. Tara-joki

Tara-joki, Montenegro

Tara-joen vartta kohti rannikkoa ajaessa löytyy Montenegron upein maisematie. Huimat vuoristomaisemat houkuttelisivat pysähtymään ja ottamaan kuvia, mutta pysäköintipaikkoja ei ole ja ajoradalle pysähtyminen olisi liian vaarallista.

Huikeimpaan osaan Tara-jokea, 1300 m syvään kanjoniin, jäi retki tekemättä.

10. Skadar-järvi

Skadar-järvi, Montenegro

Kuvan Rijeka Crnojevica laskee Skadar-järveen.

Muita hienoja kohteita Montenegrossa on mm. Etelä-Montenegron Ulcinj, jossa on 12 km pitkä ranta Velika Plaza (jonka kävelin päästä päähän) ja Ada Bojanan nudistisaari (jolla söin Montenegron parhaan aterian). Matkalla etelään voi pysähtyä vaikka Barin rivieralla Montenegron halvimmassa ja ruuhkaisimmassa rantakohteessa Sutomoressa syömässä eurolla kuuden pallon jäätelön.Ostrogin kallionrinneluostari on yksi suositelluimmista nähtävyyksitä, mutta itselläni kohde on poikkeuksellisesti jäänyt käymättä, joten en voi arvioda kuuluisiko se Montenegron 10 parasta nähtävyyttä -listalle.

Kaikki Montenegro-postaukset (noin 27 kpl)

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

3 kommenttia

  1. Päädyin jonkun ulkosuomalaisblogilinkin kautta sivuillesi ja vierailu kestikin tovin kun piti heti lukea kaikki Montenegron tekstit. Olen itse asunut siellä parin kesän ajan 2000-luvun puolivälissä ja sitä ennen Kroatiassa. Eli seudut ovat tuttuja ja rakkaita. Oli mukava lukea juttujasi ja ennen kaikkea ihailin kuvia. Oli mielenkiintoista nähdä, että miten esim. Budva on muuttunut sitten vuoden 2008, jolloin olin siellä viimeisen kerran.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *