Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi

Eilisen päiväretkikohteeni olivat Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi.

Tara-joki

Tara-joki, Montenegro

Tara-joen kuuluisalta sillalta jokunen kilometri etelään päin löytyy tämä uima- ja levähdyspaikka, ts. noin 25 km Zabljakista itään.

Vesi näytti houkuttelevan kirkkaalta, joten päätin käydä uimassa kuten monet muutkin. Vähän ennen veteen pulahtamista tajusin, että vesi ei ole todellakaan lämmintä, mutta eihän sitä enää peruta kun on päätetty.

Tara-joki, Montenegro, postauksessa Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi
Tara-joen levähdyspaikka, Montenegro, postauksessa "Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi"

Levähdyspaikalla oli runsaasti istumatilaa varjossa ja monet söivät eväitä. Joillakin oli iso kattila porisemassa nuotiolla. Minullakin sattui olemaan hieman evästä mukana. Paikalla oli myös vessat ja kunnon roskikset.

Durmitor

Durmitorin kansallispuisto, Montenegro

Durmitorin kansallispuiston läpi kulkeva tie oli vielä toukokuussa (Durmitor 17.5) lumen vallassa, mutta nyt pääsin ajamaan koko 40-50 km tien Zabljakista Pluzineen asti.

Durmitor, Montenegro

Summitpost.org -sivuston mukaan Durmitorin kaunein kolkka on Škrka-järven laakso. Sinne olisi tieltä noin 12 km patikointi. Durmitorista löytyy myös mm. 20 kpl yli 2000 m vuorenhuippuja. Durmitorin pohjoisosassa lasketellaan kumiveneillä 1300 m syvässä Tara-joen kanjonissa.

Durmitorin kansallispuisto, Montenegro

Tästä kuvasta näkyy hyvin kuinka kiemurteleva tie on.

Durmitor, Montenegro
Durmitorin kansallispuisto, Montenegro, postauksessa Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi

Lammaslauma oli merkitty punaisilla rasteilla.

Piva-järvi

Piva-järvi, Montenegro

Pluzinesta kohti Zabljakia noin 4 km päässä aukeaa huikeimmat näkymät Piva-järvelle. Piva on 45 km pitkä ja 0,7 km leveä tekojärvi, kävin padon luona asti kääntymässä.

Piva-järvi, Montenegro

Vähän matkan päässä tästä kuvauspaikasta oli tiessä pikku levike, johon sain auton parkkiin. Tämä näkymä ansaitsisi mielestäni ihan virallisenkin näköalapaikan.

Piva-järvi, Montenegro

Taustalla näkyy Pluzinen nykyinen kaupunki, vanha kaupunki jäi aikanaan veden alle. Piva-järven maksimisyvyys on 188 metriä.

Piva-järvi, Montenegro, postauksessa "Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi"

Pluzinesta voi vuokrata majapaikan järvinäköalalla, mutta minulla oli kämppä tällä kertaa Zabljakissa.