Piva-järvi

Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi, Montenegro

Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi

Eilisen päiväretkikohteeni olivat Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi.

Tara-joki

Tara-joki, Montenegro

Tara-joen kuuluisalta sillalta jokunen kilometri etelään päin löytyy tämä uima- ja levähdyspaikka, ts. noin 25 km Zabljakista itään.

Vesi näytti houkuttelevan kirkkaalta, joten päätin käydä uimassa kuten monet muutkin. Vähän ennen veteen pulahtamista tajusin, että vesi ei ole todellakaan lämmintä, mutta eihän sitä enää peruta kun on päätetty.

Tara-joki, Montenegro, postauksessa Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi
Tara-joen levähdyspaikka, Montenegro, postauksessa "Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi"

Levähdyspaikalla oli runsaasti istumatilaa varjossa ja monet söivät eväitä. Joillakin oli iso kattila porisemassa nuotiolla. Minullakin sattui olemaan hieman evästä mukana. Paikalla oli myös vessat ja kunnon roskikset.

Durmitor

Durmitorin kansallispuisto, Montenegro

Durmitorin kansallispuiston läpi kulkeva tie oli vielä toukokuussa (Durmitor 17.5) lumen vallassa, mutta nyt pääsin ajamaan koko 40-50 km tien Zabljakista Pluzineen asti.

Durmitor, Montenegro

Summitpost.org -sivuston mukaan Durmitorin kaunein kolkka on Škrka-järven laakso. Sinne olisi tieltä noin 12 km patikointi. Durmitorista löytyy myös mm. 20 kpl yli 2000 m vuorenhuippuja. Durmitorin pohjoisosassa lasketellaan kumiveneillä 1300 m syvässä Tara-joen kanjonissa.Durmitorin kansallispuisto, Montenegro

Tästä kuvasta näkyy hyvin kuinka kiemurteleva tie on.

Durmitor, Montenegro
Durmitorin kansallispuisto, Montenegro, postauksessa Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi

Lammaslauma oli merkitty punaisilla rasteilla.

Piva-järvi

Piva-järvi, Montenegro

Pluzinesta kohti Zabljakia noin 4 km päässä aukeaa huikeimmat näkymät Piva-järvelle. Piva on 45 km pitkä ja 0,7 km leveä tekojärvi, kävin padon luona asti kääntymässä.

Piva-järvi, Montenegro

Vähän matkan päässä tästä kuvauspaikasta oli tiessä pikku levike, johon sain auton parkkiin. Tämä näkymä ansaitsisi mielestäni ihan virallisenkin näköalapaikan.

Piva-järvi, Montenegro

Taustalla näkyy Pluzinen nykyinen kaupunki, vanha kaupunki jäi aikanaan veden alle. Piva-järven maksimisyvyys on 188 metriä.

Piva-järvi, Montenegro, postauksessa "Tara-joki, Durmitor ja Piva-järvi"

Pluzinesta voi vuokrata majapaikan järvinäköalalla, mutta minulla oli kämppä tällä kertaa Zabljakissa.Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

6 kommenttia

  1. Nuo paikat ovat henkeäsalpaavan upeita! Seikkailin samoissa maisemissa toissa vuonna ja liftattiin Pluzinesta Bosnian ja Herzegovinan rajalle asti. Raja ylitettiin kävellen. Nuo järvet ja tuo vuoristo, niin upeita! Kaunein autoreitti, jonka olen koskaan kokenut. Durmitor on kanssa todella hieno paikka, jossa kannattaa viettää enemmänkin aikaa. Heh, tuossa viimeisessä kuvassa näkyy luumupuuviljelmä, jonka alueella telttailimme yhden yön – salaa tietenkin. :)

  2. Upeita maisemia! Nuo maisemat pitää joskus päästä näkemään omin silmin. Turkoosi vesi näyttää niin upealta, kun olen tuijotellut tänään monta tuntia ruskeaa jokea Vantaalla :D

  3. Ihanaa! Olin itsekin näissä maisemissa kesäkuussa, suosittelen Durmidorin kansallispuistoa ja Tarajokea. Zabaljakista ja Tara bridgeltä Mirolta saa parhaat palvelut, Rafting, Jeep touring, Camping, kuljetukset etc.
    http://www.miro-tara.com, office@mirotara.com, +38269311032

    Jeepitourilla pääsee helposti nakemään hienoja paikkoja, reitin voi suunnitella sen mukaan mitä haluaa nähdä.

  4. Hieno ja houkutteleva kuvaus Montenegrosta. Kiitos! Olemme lähdössä Montenegroon huhtikuussa minilomalle. Ajatus on vierailla Budvassa ja jatkaa maan pääkaupunkiin, Podrigaan. Seuraava kohteemme on Kosovo. Kysyn neuvoa, mikä ja mistä on paras tapa matkustaa Montenegrosta Kosovon Pristiinaan.?

    1. Julkisilla vai autolla? Itse menin omalla autolla Albanian läpi Skopjeen, jonne jätin auton parkkiin (autovakuutuksen vuoksi) ja kävin Pristinassa bussilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *