Montenegro vk 29/2015

Montenegro vk 29/2015

Montenegro vk 29/2015

Viikon 29 vietin enimmäkseen Barin rannikkokaupungissa Etelä-Montenegrossa, mutta tein myös kahden yön reissun sisämaahan.

Bar, Montenegro

Susanj-ranta ihan Barin kaupunkialueen rajalla. Pitkällä rannalla voi hyödyntää myös puiden varjoa. Kaukana taustalla näkyy Barin kaupungin ranta.

Bar, Montenegro

Esitutkimukseni oli kertonut, että kuvan Crvena Plaza (Red Beach, Punainen ranta) on suosittu ja yksi parhaista. Ranta oli yllättävän pieni eikä kahvilassa saanut mitään ruokaa, uimakelpoisuus jäi testaamatta.

Bar, Montenegro

Ratacin luostarin raunioiden luota hieman Crvena Plazasta löytyy tarvittaessa vaikka oma rantakaistale. Kuvan rannan vieressä oli virallinen nudistiranta, jossa kävin uimassa.

Sutomore, Bar, Montenegro

Sutomoren kylässä Barista pohjoiseen kävin kahteenkin kertaan. Barissa oli helppoa bongata rantoja, koska auton sai ilmaiseksi parkkiin rantojen lähelle. Sutomoressa oli mahdollista vuokrata myös pelkkä aurinkovarjo 2,50 eurolla ja niin teinkin. Sutomoren rantakadulla oli hyviä tarjouksia, esim. pizzapala ja limsa yhteensä eurolla, olut eurolla.

Audi A7, Bar, Montenegro

Sanoisin, että Barin turistit ovat entisen Jugoslavian alueelta ja Venäjältä, muita kieliä ei kuulunut.Bar, Montenegro
Bar, Montenegro
Bar, Montenegro
Bar, Montenegro

Kävin katsomassa Barin vanhankaupungin (Stari Bar) isoa linnoitusta muutaman kilometrin päässä nykyisestä Barista sisämaahan. Vanhankaupungin muurien lähellä sijaisevassa ravintolassa sai syötyä hyvin. Stari Barin perustivat illyrialaiset 800-luvulla ennen ajanlaskumme alkua.

Bar, Montenegro

Auringonlasku majapaikkani parvekkeella Barissa. Yövyin Barissa neljä yötä Villa Jadranin pienessä huoneessa, 17 e/yö. Netti toimi montenegrolaisittain keskimääräistä paremmin ja tv:ssä oli poikkeuksellisen hyvä valikoima kanavia.

Biogradsko-järvi, Montenegro
Biogradsko-järvi, Montenegro
Biogradsko-järvi, Montenegro

Kävin kävelemässä 3,3 km luontopolun Biogradsko-järven ympäri. Tarkoituksen oli käydä syömässä järven ainoassa ravintolassa, mutta se oli suljettu remontin vuoksi.

Yövyin Kolasinissa 120 km Barista ja 20 km Biogradskon kansallispuistosta. HERE-navigaattori pyrki Kolasinissa jatkuvasti ajattamaan yksisuuntaista katua väärään suuntaan.

Tarkoitus oli jatkaa pitemmälle sisämaan vuoristoon, mutta patikointikunto alkoi olla mennyttä pahenevan yskän ja kuumeen vuoksi. Olin myös unohtanut kannettavan laturin Bariin, joten kävin hakemassa sen ensin ja päätin sitten suunnistaa Albanian puolelle.

Skadar-järvi, Montenegro

Pysähdyin Skadar-järven rannalla, mutta edelleen jäi tekemättä retki Rijeka Crnojevica -kylään.Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Moikka, flunssassa täälläkin ollaan, mutta siellä noissa maisemissa ja ilmastossa on varmaan mukavampi potea kun täällä pimeässä ja sateessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *