Saavuin Pietariin katsomaan EM-jalkapalloa

Saavuin Pietariin 14.6.2021 katsomaan EM-jalkapalloa.

Shell ja Prius, Venäjä

Lähdin klo 7 maanantai-aamuna Kangasalta ja olin Nuijamaan raja-asemalla vähän ennen 11:ä. Vielä oli hiljaista, Suomen puolella ei jonoa ollenkaan, Venäjän puolella noin neljä autoa. Noin 45-50 minuutissa selvisin molemmat raja-asemat läpi.

Venäjän rajalla ensimmäiseksi ohjattiin koronatestiin (näyte suusta ja nenästä).  Negatiivinen korkeintaan 72 t vanha PCR-testi on pakollinen, vaikka rajalla vielä testataan.

Tankkasin Shellillä 48,99 ruplaa/litra eli 0,57 euroa/litra. Tietullit ennen Pietaria maksoivat 200 + 400 ruplaa eli yhteensä noin 7 euroa.

Chornaya Rechka ja Prius

Viipurin ja Pietarin välillä oli erittäin paljon tietöitä, mutta matka eteni silti kohtuullista vauhtia, klo 14.15 pysäköin auton kuvan Shkolnaja-kadulle Chornaya Rechka -metroaseman lähistölle. Auton mittariin oli kertynyt 455 km.

Jatkoin matkaa keskustaan metrolla. Aikaisemmin olen aina ajanut parkkiin keskustaan, mutta ajattelin nyt välttää keskustan ruuhkia. Ostin metrokortille 10 matkaa, jotka maksoivat 410 ruplaa (4,80 e).Hotelli Inzhekon

Hotelli Inzhekoniin huoneeni kolmeksi yöksi, 14 e/yö, vessat ja suihkut käytävällä. Hotelli sijaitsee keskustassa Sosialistikadulla Zvenigorodskaja- ja Vladimirskaja-metroasemien välimaastossa.

Vladimirin katedraali, Pietari

Vladimirin katedraali Vladimirskaja-metron vieressä.

Piterland

Hain FAN-ID:n suosiolla Piterland-kauppakeskuksesta tarkistamatta millaiset jonot keskustassa olisi ollut. Kauppakeskuksen yläkerroksista näkee kylpylään.

Pietarin jalkapallostadion Gasprom arena.

Näkymä Piterlandin luota jalkapallostadionille johtavalle sillalle.

Arkkitehtuuria Piterlandin luona.

Arkkitehtuuria Piterlandin luona.

Pietarin metro.

Metrossa on maskipakko, mutta sisäänkäynnin tarkistuksen jälkeen suurin osa matkustajista riisuu maskin kokonaan tai osittain.Katutaiteilija Verikirkon luona.

Katutaitelija työssään Verikirkon luona.

Matkamuistotori ja Verikirkko.

Matkamuistotori ja Verikirkko.

Verikirkon kupolit.

Verikirkon komeat kupolit.

Talliaukion eli Konjushennaja ploshadin fanikatsomo.

Talliaukion (Konjushennaja ploshad) fanikatsomo ja jalkapallokylä alkaa ihan Verikirkon luota.

Talliaukion eli Konjushennaja ploshadin fanikatsomo.

Talliaukiolla oli nyt kolme isoa ruutua, joista katsella. Istumakatsomoa ei tällä kertaa ollut ollenkaan jos ei juomapisteiden penkkejä lasketa.

EM-futis tv:stä, Freedome VPN ja ThinkVision-näyttö

Maanantain myöhäisottelun Espanja-Ruotsi katsoin hotellilla netin kautta Suomen tv:stä Freedome VPN:n avulla.

Chesmen kirkko.

Tiistaina 14.6 kävin katsomassa Chesmen kirkkoa vuodelta 1780. Kirkko pystytettiin vuonna 1770 Turkkia vastaan käydyn Chesmenlahden voitokkaan taistelun muistoksi.

Chesmen kirkko | Pietari-matkaopas

Chesmen kirkko.
Chesmen kirkko.
Chesmen kirkko.

Sankarihaudat Chesmen kirkon luona.

Moskovan voiton puisto, Pietari.

Kävin samalla Voiton puistossa, joka on kävelymatkan päässä Chesmen kirkosta.

Moskovan voiton puisto, Pietari.

Voiton puisto on iso, ja siellä on suuret vesialueet. Puistossa myös kuvattiin parhaillaan jotakin tv-sarjaa tai elokuvaa. Metroasema Park Popedy on ihan puiston vieressä.

Moskovan voiton puisto, Pietari.
Kauppakeskus Galeria

Galeria-kauppakeskuksessakin on pieni EM-fanikatsomo. Kävin Galerian Formula Kino -elokuvateatterissa katsomassa Renny Harlinin ohjaaman uuden elokuvan The Misfits (3 e). Kyseessä olikin pitkään aikaan huonoin elokuva, jonka olen katsonut, käsikirjoitus oli huono.

Jäähalli Jubileinin fanikatsomo.

Elokuvan jälkeen kävin katsomassa Jubileini-jäähallin fanikatsomossa Portugali-Unkari -pelin, joka oli selvästi elokuvaa viihdyttävämpi.

Jäähalli Jubileinin fanikatsomo.
Jäähalli Jubileinin fanikatsomo.
Jäähalli Jubileinin fanikatsomo, Pietari

Ennen peliä lapset pelasivat jalkapalloa minikentällä. Katsomossa oli melko vähän katsojia. Heineken-olut hanasta maksoi 350 ruplaa eli 4 euroa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

    1. Hotelli Inzhekonin halpa hinta 14 e/yö sesonkiaikaan oli itsellenikin yllätys, olin siellä neljä yötä. Lämpötilan noustessa reiluun 30 asteeseen vaihdoin kahdeksi yöksi ilmastoituun hotellihuoneeseen Ani Hoteliin 29 e/yö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *