EM-jalkapallo-ottelu Suomi-Venäjä Pietarissa

Katsoin jalkapallon EM-kisojen Suomi-Venäjä -ottelun 16.6.2021 paikan päällä Pietarissa.

Lähtö Inzhekon-hotellilta vähän puolenpäivän jälkeen, mukana pakolliset varusteet FAN ID, ottelulippu kännykässä ja maski. Kädessä on urheilukello, ja tavoitteena tälle päivälle on 15 000 askelta.

Kävin syömässä Ruokala No 1:ssä Ploshad Vosstanialla (Vallankumouksen aukiolla). Lounaan jälkeen tein kahden kilometrin kävelyn pääkatu Nevskillä. Tässä on Nevsky Center -kauppakeskuksen EURO 2020 -fanimyymälä.

Gastro pub Ivan & Marjan mainostaulun mukaan kaikki EURO 2020 -lähetykset näytetään. Nevskin terasseilla oli vielä vapaita paikkoja.

Nevski Prospektilta kääntyy Mihailovskaja-kadulle Slovakian jalkapallojoukkueen bussi, joten veikkaan heidän majoittuvan Grand Hotel Europe -luksushotellissa.

Suomen ja Venäjän lippuja myynnissä Nevski prospekt -metroaseman sisäänkäynnin luona.Gribojedov-kanava Nevski prospekt -metron luona. Sää on lämpenemään päin, nyt on vähän yli 20 astetta, mutta lähipäivinä jopa 30 astetta, joten nyt ei tarvitse palella kanava- ja jokiristeilyillä.

Menin metrolla Petrograskajan asemalle, jonka luota lähtee S3-EM-kisabussi kohti jalkapallostadionia. Bussi vie Ristisaaren (Krestovski ostrov) puistoon 1,5 km päähän stadionista. Ostin Teremok-kioskilta eurolla puoli litraa perinteistä venäläistä janojuomaa kvassia.

Saapuminen Pietarin jalkapallostadionille eli Gasprom-areenalle eli Krestovski-stadionille. Turvatarkastus oli perusteellinen – jouduin luopumaan kahdesta hakaneulasta, jotka olin taskuvarkaiden varalta kiinnittänyt housuihin.

Järkkäriä tai videokameraa stadionille ei saa tuoda eli nämä kuvat on otettu kännykällä (Samsung S20 FE 5G).

Suomen joukkueen kannattajia yhteiskuvassa.

Venäläisfani on pukeutunut jalkapallojuhlaan erittäin asiallisesti.Lisää Suomen kannattajia ja yksi Venäjä-fani.

Saavuin stadionille noin tunnin ennen ottelun alkua, joten ehdin seuraamaan myös joukkueiden lämmittelyä alusta alkaen.

Suomen ja Venäjän kannattajia yhteiskuvassa.

Venäjän superkannattaja komeassa asussaan. Esittääkö hän jotakin historiallista henkilöä?

Järjestyksenvalvojat eivät hoitaneet koronaturvallisuutta kunnolla. He saattoivat huomauttaa kun katsojalta puuttui maski kokonaan, mutta jos maski oli vain leuan päällä suojaamatta mitään, siihen ei puututtu.

Ennen ottelun alkua on hyvää aikaa poseerata. Jostakin syystä nämä fanit pitelevät kiinteistönvälitysfirman lippua.

Komeat alkuseremoniat valtavine pelipaitoineen.

Minulla oli 3-kategorian eli 50 euron lippu B210-katsomon riville 4 ja paikalle 19, maksoin lipusta futisfoorumilaiselle 20 euroa. Istumapaikkani oli siis hieman puolivälin yläpuolella.

Pietarissa stadionin täyttöaste on koronarajoitusten vuoksi 50 % eli siitä voisi päätellä katsojia olleen noin 30 000. Suomalaisten määrää en tiedä paljonko oli, paljon vähemmän kuin venäläisiä äänestäkin päätellen.

Yllättäen MTS:n puhelinliittymäni ei väkimäärässä kaatunut, vaan Instagram-tarinoitakin pystyi päivittämään ongelmitta.

Myös maalin taakse alhaalle suomalaisten katsomoon oli paljon lippuja myynnissä, mutta halusin korkeammalle näkemään kunnolla.

Suomen Joel Pohjanpalo teki yhden maalin heti alussa, mutta se hylättiin videotarkistuksessa paitsiona. En paikan päällä nähnyt, että se olisi ollut paitsio, mutta kaipa se on uskottava. Teemu Pukki ei päässyt kovin lähelle maalintekoa.

Suomalaiskatsomoa kulmassa.

Suomi hävisi 0-1 hyvän taistelun jälkeen. Tässä ottelussa olisi kyllä jatkoonpääsyä ajatellen pitänyt venyä tasapeliin, koska Belgiaa vastaan tarvittava tasapeli on vielä selvästi vaikeampaa.

Jatkosuunnitelmat Pietarissa

Huomenna olisi hotellin vaihto ohjelmassa, mutta perun varmaankin hotellivarauksen, ja pyydän jatkoaikaa nykyisestä hotellista.

Auton kohtalo alkoi hieman mietityttämään, joten täytyy käydä huomenna tarkistamassa onko se vielä tallella, ja onko siinä kaikki osat katalysaattoria ja rekisterikilpiä myöten tallella.

Ylihuomenna Pietarissa on Ruotsi-Slovakia -ottelu, ja aion tutkia sen lipputilannetta. Suomi-Belgia -otteluun maanantaina kyllä näyttäisi lippuja olevan hyvin tarjolla.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Itse katsoin peliä television välityksellä, varmaan hieno kokemus katsoa pelia paikan päällä. Näin jälkikäteen on tosiaan helppoa todeta, että tästä pelistä olisi se piste pitänyt ottamaan ja pelitapahtumiin peilaten se ei olisi ollut lainkaan mahdotonta.

    1. Molempi parempi. Paikan päällä on enemmän tunnelmaa kun katsojat kannustavat joukkeita. Toisaalta televisiosta näkee kentän tapahtumat vielä tarkemmin ja useammasta kuvakulmasta hidastuksineen, selostuksella varustettuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *