Budapest

Budapest, Unkari, osa 1

Budapest, Unkari

Kävin katsomassa Budapestin tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Budapest, Unkari

Näkymä Gellertinvuorelta Linnavuorelle. Menin metrolla Gellertin luokse ja kävelin kukkulalta toiselle.

Budapest, Unkari

14 m korkea vapaudenpatsas Gellert-kukkulalla kunnioittaa Budapestin vapautuksessa vuonna 1945 kuolleita venäläissotilaita.

Budapest, Unkari
Budapest, Unkari
Budapest, Unkari

Gellert-kukkulalta on hyvät näkymät Tonava-joelle, joka erottaa Budan ja Pestin kaupunginosat. Tämä Gellertin puoli kuuluu Budaan.

Budapest, Unkari

Näkymä Kuninkaanlinnan luota Gellert-kukkulan suuntaan.

Budapest, Unkari

Näkymä riippusillalta kohti Kuninkaanlinnaa. Linnassa sijaitsee nykyisin historiallinen museo ja kansallisgalleria. Linnavuorelle oli käveltävä, koska funikulaari oli remontin vuoksi suljettuna.Budapest, Unkari

Szechenyin ketjusilta Budasta Pestin suuntaan katsottuna. Tämä silta on Budan ja Pestin yhdistävistä silloista vanhin, vuodelta 1849.

Budapest, Unkari

Näyttävä mosaiikki linnan muurissa.

Budapest, Unkari

Komeat kukkaistutukset ketjusillan Pestin puoleisessa päässä.

Budapest, Unkari

Pestin puoleista rantakatua.

Unkari oli reissun ensimmäinen kohde, jossa lämpötila nousi 20 asteeseen. Kaivoin kesätakin esiin, mutta sekin oli turha suurimman osan ajasta, t-paidassa tarkeni.

Olin Budapestissä kaksi yötä Grand Park -hostellissa, joka oli muuttamassa uudeksi nimekseen Silk Road mikäli oikein ymmärsin. Oma huone jaetulla kylppärillä ja pienellä aamiaisella maksoi 15-16 euroa/yö. Netti toimi hyvin, pihassa sai auton ilmaiseksi parkkiin ja Pillango Utcan metroasema oli lähellä.Koska hostellin ja metroajelut pystyi maksamaan luottokortilla, en nostanut paikallista valuuttaa ollenkaan, vaan maksoin kaiken luottokortilla. Toki jouduin pari ostospaikkaa vaihtamaan käteisen puuttuessa, mutta ihan kohtalaisesti pärjäsin pelkällä kortilla.

Lonely Planetin matkaopas väitti ettei kertalipulla saa vaihtaa edes metrolinjalta toiselle. Minusta tämä tuntui typerältä ja varmistin asian lipuntarkastajalta. Kyllähän metrolinjan vaihto oli nimenomaan mahdollista kertalipulla ja vaihtolipun tarvitsi vain jos aikoi jatkaa toisella liikennevälineellä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *