Kosice, Slovakia

Kosice, Slovakia

Kosice, Slovakia

Tällä kertaa en vain ajanut itäisen Slovakian läpi niin kuin aikaisemmin olen tehnyt, vaan peräti yövyin Kosicessa.

Puolan Lublinista Slovakian Kosiceen oli noin 380 km. Puolan puolella oli jatkuvasti taajamia eli viidenkympin rajoituksia ja Slovakiassa on vuoristoa, joten keskinopeus jäi vähän alle 60 km/h, ja tauot vielä päälle.

Slovakian puolelle saavuttua ei sattunut silmään huoltoasemien vinjettimainoksia, joten laitoin navigaattorin välttämään maksulliset tiet. Tämä tuskin paljoa hidasti matkantekoa, koska vuoriston läpi oli ajettava ensin joka tapauksessa. Ensimmäistä kertaa tällä reissulla jouduin ajamaan myös pimeänä aikana noin 100 km, koska lähdin Lublinista vasta 14:45.

Kosice, Slovakia

Yövyttyäni Hostel Barnossa (oma huone jaetulla kylpyhuoneella 14,70 e) tein aamulla kävelylenkin Kosicen historiallisessa keskustassa eli Stare Mestossa. Kävin aamiaisella kuvassa näkyvässä keltaisessa rakennuksessa sijaitsevassa Bageteriassa.

Kosice, Slovakia
Kosice, Slovakia

Vanhassa kaupungissa oli mahtavan rauhallista käveleskellä, autot eivät jyränneet kaduilla. Tuntui kuin olisi pyhäpäivä.

Kosice, Slovakia
Kosice, Slovakia
Kosice, Slovakia

Kahden edellisen kuvan suuri rakennus on vuodelta 1899 peräisin oleva teatteri.Kosice, Slovakia

Hlavne-katu rajaa valtavan ovaanlinmuotoisen keskusaukion, jossa on puisto, ruttopylväs, teatteri ja katedraali.

Kosice, Slovakia
Kosice, Slovakia

Ruttopylväs alunperin vuodelta 1723 on pystytetty vuoden 1709-1710 ruton muistolle. Pylvään huipulla on Neitsyt Maria, joka lopetti ruttoepidemian.

Kosice, Slovakia
Kosice, Slovakia

Kosicen katolinen Pyhän Elisabetin katedraali on Slovakian suurin kirkko.

Kosice, Slovakia
Kosice, Slovakia

Kosice on Slovakian toiseksi suurin kaupunki pääkaupunki Bratislavan jälkeen ja itäisen Slovakian keskus, asukkaita on 240 000.

Hell, Unkari

Vasemmalle ei tästä kannatta kääntyä ;).

Lähdin Kosicesta jo puoleltapäivin kohti Unkaria ja Budapestiä. Matkaa oli vain 270 km ja puolet matkasta sai ajaa moottoritietä 130 km/h nopeudella. Unkarin 10 päivän (lyhin) tiemaksu oli noin 14 euroa.Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *