balaton

Unkari: Balaton ja Budapest

Rajanylitys Ukrainasta Unkariin lauantaina puoleltapäivin sujui ongelmitta parissa tunnissa, vajaa tunti Ukrainan puolella ja reilu tunti Unkarin. Edelläni samassa jonossa oli vain reilut 10 autoa, mutta tuon lyhyempää rajanylitystä en odottanutkaan. Ukrainan puolella autoni kopisteltiin tarkasti löytyisikö jotain kätköjä.

Olin kaksi yötä leirintäalueella Budapestin lähellä, 15 e/yö. Sunnuntaina kävin tutustumassa Budapestin keskustaan. Parlamenttirakennus (kuva yllä) oli yksi hienoimpia rakennuksia tällä reissulla. Formuloitakin tuli ensimmäiset 10 kierrosta katsottua baarissa. Mitään nettiä leirintäalueella ei ollut, vaan nettiyhteytenä käytin ilmaista wlania yhdessä Budapestin kauppakeskuksista.

Budapestistä siirryin Balaton-järvelle (kuva yllä). Selkä oli kipeähkö jo ensimmäisen teltassa nukutun yön jälkeen ja Keszthelyssä yövyin kaksi yötä Ambient-hostellissa, 12 e/yö (wlan). Ilmaisia uimarantoja ei juuri ollut, sisäänpääsy oli 1,5 – 3 e. Keszthelyn lisäksi otin aurinkoa Balatonberenyssä ja Balatonakalissa.

Kävin Hevizin terveyskylpylässä, joka sijaitsee luonnonjärvessä (kuva yllä). Vesi on 32-asteista ja vaihtuu kerran 3,5 vuorokaudessa, vesi olikin varsin kirkasta mutapohjasta huolimatta. Silmiin vesi otti kovasti, mutta onneksi oli uimalasit mukana. Uiskentelin yhtäjaksoisesti ympäri järveä puolisen tuntia ja sen jälkeen kuulin kuulutuksen, että kerralla vedessä korkeintaan 20 minuuttia. Iltalippu maksoi 5,5 e (1400 forintia).

Balatonfuredistä en löytänyt hostellimajoitusta, mutta se olikin onni onnettomuudessa, koska läheisestä Tihanysta vuokrasin yksityiseltä huoneen (Zimmer Frei -kyltti kadulla) 10 eurolla. Eilen illalla oli 38,4 astetta kuumetta ja ripuli, mutta toivuin sen verran, että pystyin tänään jatkamaan matkaa. Iltapäivän vietin Gyorissa Pohjois-Unkarissa jatkoin sitten kohti Itävaltaa. Englannin kielellä Unkarissa ei juuri tullut ymmärretyksi, vaan saksaan oli turvauduttava.

reissuesan valokuvagalleria – Unkari 2009Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *