Donin Rostov ja Anapa

Automatkani Krimille jatkui perjantaina Voronezhistä Donin Rostoviin (Rostov-na-Donu) ja lauantaina Donin Rostovista Anapaan.

570 km matkalla Voronezhin ja Donin Rostovin välillä ei ollut kovin paljoa maksullisia teitä, tiemaksuja kertyi 250 ruplaa eli 3,60 euroa.

Matkalla oli tietöitäkin hieman, tässä kuvassa ajetaan väliaikaista siltaa.

Tein perjantai-iltana Donin Rostoviin saavuttuani 13,5 km mittaisen pyöräretken kaupungin keskustaan, jossa ajelin Pushkinskaja- ja Bolshaja Prospekt -katuja pitkin.

Näkymä Donin Rostovin Lokakuun vallankumouksen puiston maailmanpyörästä. Don-joki näkyy taustalla. Lippu maailmanpyörään maksoi vain 250 ruplaa eli 3,60 euroa, kierros kesti 10 minuuttia.

Monivärisesti valaistu suihkulähde Teatterinaukiolla ja maailmanpyörä Lokakuun vallankumouksen puistossa.Patsas Bolshaja Prospektin varrella.

Yövyin Booking.comin kautta varaamassani Quiet Gardens (Тихие сады) -hotellissa 18 eurolla, hintaan sisältyi aamiainen, oma kylpyhuone ja ilmastointi.

Aamulla ennen Anapaan lähtöä kävin vielä Don-joen rannalla, Keskustorilla ja Gorkin puistossa.

Ratsastajapatsas rantakadulla ja rahtilaiva Donilla.

Rantakatua olisi ollut useampi kilometri, joten suurin osa jäi näkemättä, mutta viihtyisältä vaikutti.

Ostin Keskustorilta ropposellisen mansikoita 250 ruplalla eli 3,60 eurolla. Ei ihan yhtä hyviä olleet kuin suomalaiset.Näkymä Keskustorin luota.

Yksi keskustan kauniista vanhoista rakennuksista.

Gorkin puisto.

Joidenkin patsaiden luona oli pieniä kuvausjonoja, mm. tämän Gorkin puiston lähellä sijaitsevan. Lenin-patsaalla ei sentään ollut jonoja.

Gorkin puiston lähellä maanalaistunnelissa oli ainakin 20 metriä pitkä sotaa kuvaava seinämosaiikki.

Tavaratalo Tsum.

Anapaan lähdin ajelemaan klo 13.30. Valitsin jälkikäteen katsoen väärän reitin. Ajattelin 50 km lyhyemmän Googlen mukaan samankestoisen reitin olevan järkevämpi, mutta käytännössä kyseisestä reitistä tuli yhtä pitkä eli 455 km. Google-navigointi ehdotteli matkan varrella uusia nopeampia reittejä ja noudatin ehdotuksia.

Anapan majapaikan varaus ei mennyt ihan putkeen Booking.comissa. Osoitteessa oli majatalo, mutta ei La Stradaa, jonka olin varannut. Kuvat ja tiedot oli varastettu majatalon Yandexissa olevalta sivustolta, näin paikalla ollut omistaja ainakin kertoi. Piti sitten tehdä uusi varaus Anapasta ja Booking.comille reklamaatio, että palauttaisivat rahat.

Sain Booking.comilta ilmoituksen, että ilmoittaja on suostunut alentamaan perumisestani aiheutunutta sakkoa (yhden yön maksua) 100 prosentilla. Ei siis mitään huijauksesta, joten lähetin uuden reklamaation, johon laitoin kyseisen kohteen oikean omistajan puhelinnumeron, jonka olin saanut paikan päällä tilannetta ihmetellessäni. Kohde on edelleen esillä Booking.comissa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *