Automatka Pietari – Tver – Voronezh

Automatkani Krimille alkoi, ajoin toissapäivänä 470 km Pirkkalasta Pietariin, eilen 560 km Pietarista Tveriin ja tänään 700 km Tveristä Voronezhiin.

Pirkkalasta Pietariin 470 km

Suomen ja Venäjän välinen rajanylitys oli hieman helpottunut viime kertaan verrattuna. Maahantulokorttia ei enää tarvinnut täyttää, vaan sen tulostettiin suoraan passin viivakoodista luettujen tietojen perusteella.

Ylitin rajan Nuijamaan kautta. Suomen rajatarkastuksessa ei tarvinnut odotella ollenkaan, mutta Venäjän raja-asemalla meni vähän yli tunti, vaikka edelläni jonossa oli vain viisi autoa.

Kuvissa on Saimaan kanavan maisemia Venäjän puolelta. Kanava-alueella kaikki autot menivät ohitseni, koska ajelin vain hieman ylinopeutta.

Tankkasin Viipurin jälkeen Shellin asemalla tankin ja 10 litran varakanisterin täyteen. Diesel maksoi 46,99 ruplaa/litra eli 0,68 euroa/litra. Tiemaksuja maksoin Pietariin tullessa muistaakseni 300 ruplaa eli 4,3 euroa.

Varasin Booking.comin kautta majapaikan mahdollisimman kaukaa keskustasta, jotta en tuhlaisi aikaa Pietarin keskustan ruuhkissa. Paikka oli ”Room on Optikov 34” lähellä Begovaja-metroasemaa ja Pietarin 300-vuotispuistoa.Majapaikkani oli 16. kerroksessa uudehkolla asuntoalueella. Katujen varsilta löytyi ilmaisia parkkipaikkoja. Kävin illalla syömässä Merkurii-kauppakeskuksen Teremokissa ja samalla tuli taittopyörä korkattua Venäjän maaperällä.

Näkymä huoneestani ulos. Huoneen hinta oli 15 euroa jaetulla kylpyhuoneella ja kevyellä aamiaisella.

Kävin aamulla ennen Tveriin ajelua ostamassa MTS:n liikeestä prepaid-liittymän kännykkään. Maksoin 699 ruplaa eli 4,40 euroa ja tällä summalla sain rajattoman netin kuukaudeksi, 500 minuuttia puhetta ja 500 kpl tekstiviestejä. Kuulostaa kyllä liian halvalta ollakseen totta. Enpä muistanut kysyä toimiiko liittymä myös Krimillä.

Pietarista Tveriin 560 km

560 km matkaan Pietarista Tveriin kului noin 6,5 tuntia. Onnistuin ajamaan kerran harhaan Pietarin kehätiellä ja paluu reitillä merkitsi ylimääräistä 10 km lenkkiä. Aluksi oli muutamia ruuhkia parinsadan kilometrin matkalla taajamien kohdilla, mutta maksullisen moottorien alettua ei ollut minkäänlaisia ruuhkia ja ajelin pitkiä matkoja reilut 130 km/h.

Pietarin kehäteillä jouduin maksamaan tiemaksuja ainakin 600 ruplaa eli 8,70 euroa. Yli 300 km moottoritieosuudella maksua kertyi 770 ruplaa eli 11,20 euroa. Maksoin aina luottokortilla.

Yövyin Tverissä Hostelli 167:ssä, motellin nimi tulee etäisyydestä Moskovaan. Huone omalla kylpyhuoneella ilman aamiaista maksoi Booking.comin kautta 14,50 euroa. Motellin netti ei pelittänyt ainakaan huoneessa, mutta MTS:n liittymässä oli juuri ja juuri kuuluvuutta.Tveristä Voronezhiin 700 km

Aikaisempina päivinä olin lähtenyt matkaan vasta klo 11 jälkeen, mutta tänään lähdin jo klo 8.15. Selvisin 700 km matkasta noin 8 tunnissa taukoineen, koska matka oli suurimmaksi osaksi maksullisia moottoriteitä. Tiemaksuja piti maksella maksella usein, yhteensä 22,5 euron edestä.

Yövyin Voronezhissä Booking.comin kautta varaamassani Yubileini-hotellin vaatimattomassa huoneessa 7,5 eurolla.

Auton ulkolämpömittari näytti Voronezhissä jo 26-27 astetta, vähitellen alkaa tarkenemaan.

Voronezhissä kävin katsomassa Pietarin Suuren piirustusten pohjalta tehtyä Goto Predestinatsia -museolaivaa, tosin vain ulkoapäin.

Museolaivan lähellä oli Voronezhin vanhin kirkko.

Nyt on siis reilut 1700 km takana ja Hyundai Getzin kanssa ei toistaiseksi ole ollut mitään ongelmia. Jatkan huomenna 570 km matkan Voronezhistä Donin Rostoviin.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Moikka,

    Hieno paatti. Toivottavasti auto pelittää hyvin myös jatkossa. Hyvää matkaa.

    Mauri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *