Ilmakuvia Ranta-Tampellasta ja sen ympäristöstä

Kävin keskiviikkona 24.5.2023 ottamassa ilmakuvia Tampereen Naistenlahden satamasta, Ranta-Tampellasta ja Särkänniemestä.

Tampereen Naistenlahden satama,

Tampereen Naistenlahden satama, etualalla Ranta-Tampellan Massunlastenpuisto ja Massunlasten uimapaikka. Venesataman takana näkyy Tampereen sähkölaitoksen voimalaitos.

Massunlasten uimapaikka tarkoittaa laiturilta laskeutuvia uimaportaita, mikään lapsille soveltuva uimapaikka tämä ei siis ole.

Puistossa ja satamassakin oli muutamia auringonpalvoja, lämpötila oli yli 20 astetta.

Tampereen Naistenlahden satama,

Naistenlahden satama taustanaan yli 100 vuotta vanha Lapinniemen puuvillakehräämön rakennus, jossa sijaitsee Holiday Club Tampereen Kylpylä. 

Tampereen kaupungilla on noin 4000 venepaikkaa, josta Naistenlahden venesatamassa on noin 600.Tampereen Naistenlahden satama,

Naistenlahden venesatama taustanaan Ranta-Tampellan kaupunginosa.

Vasemmalla Kekkosenkadun takana näkyy Soukkapuisto ja Ranta-Tampellan koirapuisto. Autoni näkyy kuvassa parkissa Kekkosenkadulla, jossa on kahden tunnin kiekkopaikkoja.

Ranta-Tampellan kanava Särkänniemeä kohti kuvattuna

Ranta-Tampellan kanava Särkänniemeä kohti kuvattuna. Kanavan rantaa pitkin kulkevat vasemmalla Koelaitoksenkatu ja oikealla Pumppuasemanraitti. Oikealla näkyvä katu on Ranta-Tampellan katu.

Ranta-Tampellan kanava Naistenlahtea kohti kuvattuna

Ranta-Tampellan kanava kuvattuna vastakkaisesta suunnasta eli kohti Naistenlahtea.

Ranta-Tampellan pohjoisranta ja Kiiskisaarenpuisto

Ranta-Tampellan pohjoisranta ja Kiiskisaarenpuisto. Kiiskisaarenpuiston edustalla rannalla on on pieni valkoinen Laelta-kahvila terasseineen.

Ranta-Tampellan kaupunginosa ja Näsinsilta
Ranta-Tampellan kaupunginosa ja Näsinsilta

Ranta-Tampellan kaupunginosa ja Näsinsilta. Pohjoinen Näsinsilta eli Puistosilta on nyt puistomainen oleskelualue ja kävelyreitti. Eteläinen Näsinsilta on auki autoille ja pyörille.Kuvassa oikealla näkyy myös Pajasaari ja Tammerkosken ratasilta, jolla kulkee parhaillaan juna.

Näkymä on muuttunut melkoisesti kun vertaa näihin samasta paikasta vuonna 2011 ottamiini kuviin.

Näsinsilta, Särkänniemi, Näsinneula ja Mustanlahden satama.

Näsinsilta, Särkänniemi, Näsinneula ja Mustanlahden satama.

Särkänniemen huvipuisto ja Näsinneula, Tampere.

Särkänniemen huvipuisto ei vaikuttanut vielä ruuhkaiselta.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

3 kommenttia

  1. Ranta-Tampella toden totta on viime vuosien aikana muuttunut. Mahtaakohan olla Tampereen jopa kallein asuinalue… Lienee joka tapauksessa todella kalliita neliöhinnat noissa perustajaurakoiduissa kohteissa, mutta hieno on toki paikkakin.

    1. Kyllä Ranta-Tampella on yksi Tampereen kalleimmista asuinalueista, mutta on siellä myös valtion tukemia aravavuokra-asuntoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *