Käkisalmen linna

Käkisalmi ja Viipuri, Venäjä

Käkisalmi, Venäjä

Palasin Venäjältä Suomeen Käkisalmen ja Viipurin kautta. 18600 asukkaan Käkisalmi sijaitsee Karjalankannaksella aikaisemmin Suomeen kuuluneella alueella ja sen nykyinen nimi on Priozersk (Приозерск).

Käkisalmi, Venäjä

Sortavalasta Käkisalmelle saavuttuani kävin syömässä bisneslounaan hienosti sisustetussa Capitan Morgan -ravintolassa Lenininkatu 16:ssa, ravintolan poimin Karjala-oppaasta. Keiton kanssa ei ollut tuuria, valittavana oli kaksi pahaa eli kaalikeitto ja okroshka eli kylmä vihanneskeitto. Pääruoaksi valitsin kanaleikkeen muusilla. Lounas plus kahvi maksoivat 350 ruplaa eli 5 euroa.

Selkä oli jo kipeä, joten päätin, että ajakaan vielä Suomeen. Varasin majoituksen Viipurin lähistöltä ja kävin vaihtamassa ruplia pankissa, koska olin aamulla tuhlannut ruplani tankkaukseen.

Käkisalmi, Venäjä

Kävin katsomassa läheistä ortodoksista kirkkoa vuodelta 1847.

Käkisalmi, Venäjä

Ortodoksisen kirkon puutarha.

Käkisalmi, Venäjä

Käkisalmen kirkon kattomaalaukset.Kävin Käkisalmella myös Karjala-oppaan vinkkaamassa parturissa. Hiusten leikkaus maksoi 300 ruplaa eli noin 4,5 euroa ja tulos oli hyvä.

Käkisalmi, Venäjä

Kävin katsomassa Käkisalmen vanhaa linnaa (Крепость Корела, Krepost Korela). Pääsylippu taisi olla 100 ruplaa eli 1,5 euroa.

Käkisalmi, Venäjä

Pyöreään torniin ei päässyt, ovi oli lukossa, mutta museoon ja matkamuistomyymälöihin pääsi.

Käkisalmi, Venäjä

Näkymä linnoituksen muurilta – ei vallihaudalle, vaan Vuoksi-joelle. Linnoitus sijaitsee Vuoksi-joen saaressa.

Käkisalmi, Venäjä

Näkymä muurilta.

Käkisalmi, Venäjä

Asuntoja joen toisella puolella.Käkisalmi, Venäjä

1700-luvun sotilaita linnan museossa.

Käkisalmi, Venäjä

Penkki museon sisäänkäynnin luona.

Viipuri

Viipuri, Venäjä

Tein naurettavan navigointivirheen ajellessani Viipurin lähistöllä sijaitsevaan majapaikkaan Baza otdykha Oziornoie. Olin merkinnyt kohteeksi toisen ”Baza otdykha”:n toisen järven rannalla. Kuvan paikassa ei toiminut matkapuhelinverkko, joten ensin oli ajeltava muutamia kilometrejä ennen kuin eksymisen syy selvisi.

Viipuri, Venäjä

Tarjoushinta oli vain 14 euroa, kph oli yhteinen ja netti toimi yhteisissä tiloissa. Sängystä puuttui petauspatja, joten runkopatjan jouset painoivat ilkeästi.

Viipuri, Venäjä

Majapaikka sijaitsi järven rannalla 17 km Viipurista itään.

Viipuri, Venäjä

Baza otdykhan ranta.

Viipuri, Venäjä

Lomakeskuksen ranta, naapuri on palaamassa soutuveneellä rantaan.

Aamupäivällä ylitin rajan Suomeen Nuijamaan kautta. Vaikka oli torstai, venäläisiä autoja oli jonossa valtavasti. Minut pelasti erillinen EU-jono, jonka ansiosta selvisin rajanylityksestä 1,5 tunnissa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *