Kaunas

Kaunas, Liettua

Kaunas, Liettua

Olen yöpynyt kahdesti Liettuan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kaunasissa, joka sijaitsee Via Baltican varrella. Kaunasissa on 350 000 asukasta.

Kaunas, Liettua

Ensimmäinen käyntini oli toukokuun 2015 lopulla. Kävin Raatihuoneenaukiolla ja siltä lähtevällä Vilna-kävelykadulla. Kaupungintalon aukion keskellä on tämä pyöräpatsas, jonka sanoma jäi minulle vähän epäselväksi. Taustalla kuvan oikeassa laidassa näkyy katedraali.

Kaunas, Liettua

Vanha kaupungintalo 1500-luvulta toimii nykyisin avioliittopalatsina. Treffiehdotukset ja kosinnat voi lähettää osoitteeseen reissuesa ät gmail.com.

Kaunas, Liettua

Leppäkerttu avioliittopalatsin luona.

Kaunas, Liettua

Näkymä Kaupungintalon aukion toiselle laidalle.

Kaunas, Liettua

Näkymä Kaupungintalon aukion kolmannelle laidalle.Kaunas, Liettua

Tästä alkaa Vilna-katu. Onpa koulupojilla tyylikäät vaatteet.

Kaunas, Liettua

Vilna-kadun alussa sijaitsevassa Kaunasin roomalaiskatolisessa katedraalissa on maalaus paavi Johannes Paavali II:sta, joka on vieraillut Kaunasissa.

Kaunas, Liettua
Kaunas, Liettua

Komea patsasrivistö katedraalin pääalttarilla.

Kaunas, Liettua
Kaunas, Liettua

Näkymiä Vilna-kadun varrelta.

Kaunas, Liettua

Toisen kerran kävin Kaunasissa kesäkuun 17-18.2015. Tällä kertaa kävin kävelemässä keskustan 1,5 km pitkän Laisves-puistokadun (Laisves aleja) uuden kaupungin puolella. Auton sain taas hyvin parkkiin kun olin etukäteen katsonut sopivan parkkipaikaan sijainnin openstreetmap.orgista.

Kaunas, Liettua

1800-luvun lopulla rakennettu roomalaiskatolinen (aikaisemmin ortodoksinen) Arkkienkeli Mikaelin kirkko (tai Varuskunnan kirkko) Laisves-kadun itäosassa on ulkoa hieman rapistunut, mutta sisältä viimeisen päälle kunnossa.Kaunas, Liettua

Laisves on Kaunasin tärkein kävelykatu ja yksi pääkaduista.

Kaunas, Liettua

Suihkulähde Laisvesin varrella.

Kaunas, Liettua

Sen verran tein syrjähypyn Laisvesilta, että kävin katsomassa K. Donselaicio -kadulla Tuntemattoman sotilaan hautaa ja ikuista tulta.

Yövyin molemmilla kerroilla Laurita-hotellissa kaukana keskustasta 13 e/yö. Hotelli on vaatimaton, suihkutkin ovat kellarikerroksessa, mutta parkkipaikka on turvallinen ja langaton netti käsittämättömän nopea (jopa 50/20 Mbit/s).

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *