Olen yöpynyt kahdesti Liettuan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kaunasissa, joka sijaitsee Via Baltican varrella. Kaunasissa on 350 000 asukasta.
Ensimmäinen käyntini oli toukokuun 2015 lopulla. Kävin Raatihuoneenaukiolla ja siltä lähtevällä Vilna-kävelykadulla. Kaupungintalon aukion keskellä on tämä pyöräpatsas, jonka sanoma jäi minulle vähän epäselväksi. Taustalla kuvan oikeassa laidassa näkyy katedraali.
Vanha kaupungintalo 1500-luvulta toimii nykyisin avioliittopalatsina. Treffiehdotukset ja kosinnat voi lähettää osoitteeseen reissuesa ät gmail.com.
Leppäkerttu avioliittopalatsin luona.
Näkymä Kaupungintalon aukion toiselle laidalle.
Näkymä Kaupungintalon aukion kolmannelle laidalle.
Tästä alkaa Vilna-katu. Onpa koulupojilla tyylikäät vaatteet.
Vilna-kadun alussa sijaitsevassa Kaunasin roomalaiskatolisessa katedraalissa on maalaus paavi Johannes Paavali II:sta, joka on vieraillut Kaunasissa.
Komea patsasrivistö katedraalin pääalttarilla.
Näkymiä Vilna-kadun varrelta.
Toisen kerran kävin Kaunasissa kesäkuun 17-18.2015. Tällä kertaa kävin kävelemässä keskustan 1,5 km pitkän Laisves-puistokadun (Laisves aleja) uuden kaupungin puolella. Auton sain taas hyvin parkkiin kun olin etukäteen katsonut sopivan parkkipaikaan sijainnin openstreetmap.orgista.
1800-luvun lopulla rakennettu roomalaiskatolinen (aikaisemmin ortodoksinen) Arkkienkeli Mikaelin kirkko (tai Varuskunnan kirkko) Laisves-kadun itäosassa on ulkoa hieman rapistunut, mutta sisältä viimeisen päälle kunnossa.
Laisves on Kaunasin tärkein kävelykatu ja yksi pääkaduista.
Suihkulähde Laisvesin varrella.
Sen verran tein syrjähypyn Laisvesilta, että kävin katsomassa K. Donselaicio -kadulla Tuntemattoman sotilaan hautaa ja ikuista tulta.
Yövyin molemmilla kerroilla Laurita-hotellissa kaukana keskustasta 13 e/yö. Hotelli on vaatimaton, suihkutkin ovat kellarikerroksessa, mutta parkkipaikka on turvallinen ja langaton netti käsittämättömän nopea (jopa 50/20 Mbit/s).