Plitvice, Kroatia

Plitvicen kansallispuisto, Kroatia

Unescon maailmanperintökohde, Kroatia

Kroatian upea Plitvicen kansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde. Sen merkittävin nähtävyys on 16 järven ja lukuisten vesiputousten muodostama alue. Plitvice sijaitsee lähellä Bosnia-Hertsegovinan rajaa, Splitistä on sinne matkaa noin 220 km.

Plitvicen kansallispuiston Alempien järvien reitti, Kroatia

Saavuin Plitvicen kansallispuistoon 2-sisäänkäynniltä ja lähdin ensiksi kiertämään alempien järvien reittiä. Ensiksi sähköveneellä pikku matka järven toiselle puolelle (P1 -> P2) ja sieltä noin puolentoista tunnin kävely useampien järvien kautta

Plitvicen kansallispuiston putouksia, Kroatia
Plitvicen kansallispuisto, Kroatia
Plitvicen kansallispuisto, Kroatia
Plitvicen kansallispuisto, Kroatia
Unescon maailmanperintökohde, Kroatia

Nämä kuusi ensimäistä kuvaa ovat alempien järvien alueelta.

Unescon maailmanperitökohde, Kroatia

Otin S3-asemalta sähköbussin S1:lle, söin eväitäni ja join kahvit, minkä jälkeen jaksoin taas hyvin lähteä jatkamaan patikointia. Tästä kuvasta näkyy kuinka järvet ovat yhteydessä toisiinsa ja niiden välillä on vesiputouksia. Plitvicen kansallispuisto sijaitsee noin 500 m meren pinnan yläpuolella.

Kroatian ykkösnähtävyys
Kansallispuisto, Kroatia
Plitvicen kansallispuisto, Kroatia
Plitvicen kansallispuisto, Kroatia
Plitvicen vesiputoukset, Kroatia
Plitvicen kansallispuisto, Kroatia

Plitvicessä oli erittäin ruuhkaisia paikkoja joidenkin korkeimpien vesiputousten luona, mutta syrjemmällä saattoi olla näinkin rauhallista.

Plitvicen kansallispuisto, Kroatia
Plitvicen kirkas turkoosi vesi ja kalat, Kroatia

Vesi oli erittäin kirkasta ja enimmäkseen turkoosia. Kalastus ja uiminen oli kiellettyä. Kokeilin vettä ja se oli melko kylmää.



Kroatian ykkösnähtävyys
Plitvicen kansallispuisto, Kroatia

Palasin sähköveneellä aloituspaikaani (P3 -> P2 -> P1).

Pääsylippuni maksoi 15 euroa, vene ja bussikyydit sisältyivät hintaan. Lisäksi autolle kertyi pysäköintimaksua 6 h aikana 6,5 euroa (sisäänpääsymaksut eri vuodenaikoina).

Yövyin ennen kansallispuistossa käyntia Korenicassa 20 km päässä kansallispuistosta Holiday Home Nenassa 15 e hintaan. Majoitus oli muuten hyvä, mutta huoneessa oli todella kylmä.

Tässä on Plitvicen kansallispuistossa kuvaamani vajaan kolmen minuutin HD-video. Kuvasin videon käsivaralta Sony CX-410 -videokameralla.

Tämä video on julkaistu oman Reissuesa-kanavani sijaan uudella ParisRio Travel Channelilla, joka jakaa viikottain suomalaisten matkabloggareiden videoita.

Taustamusiikki: ”Impact Prelude” Kevin MacLeod (incompetech.com), Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0, http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/.



Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

12 kommenttia

  1. Olen kuolannut Plitvicea ennenkin blogeista. Uskomattaman kaunis paikka! Näistä kuvista hahmottui alueen koko hyvin, mistä tykkäsin. Tuonne on joskus päästävä itsekin.

  2. Ihan mahtava paikka, tuonne täytyy kyllä päästä.. kuten näköjään kaikkien. Turistimäärästä päätellen :D.

  3. Huh miten upee paikka! Kroatia on houkutellu jo jonkin aikaa ja nyt rupeaa houkuttelemaan entistä enemmän. :)

  4. Ihan ensimmäiseksi täytyy kiittää näistä sun Balkanin postauksista! Kävin ennen toukokuista reissuamme lukemassa, mutta jäi silloin kommentoimatta. Sain hyviä ajatuksia meidän reissuun näistä postauksista. Hienoa, että pääsit nyt Plitviceen! Mekin käytiin siellä ja olihan se aivan upea paikka. :) Mentiin jo ihan ekana aamulla sinne alajärville ja aurinko ei ihan niin aikaisin antanut sinne parasta valoa, mutta nähtiin me silti ihan riittämiin upeaa turkoosia vettä ja sitä vehreyttä. :)

  5. Plitvice näyttää kyllä niin huikealta! Wau! Harmittaa että tuonne saakka ei viime kesänä päästy. Kävimme vain Krka:ssa, joka on hieman samanlainen, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan yllä tuolle tasolle. Joku päivä ;)

  6. Kun jumala olio saanut maailman valmiiksi ja asuttanut kaikki kansat, niin hän oli varannut Plitvicen itselleen. Sitten ilmaantui pieni Kroatien kansa ja kysyi: Entä me? Minne me menemme? Jumala oli unohtanut heidät. Hyväsydäminen kun oli sanoi: Hmm, menkää nyt tuonne, olin kyllä varannut paikan itselleni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *