Ristikukkula, Liettua

Liettua: Ristikukkula, Kuurinkynnäs, Palanga

Puolasta viime torstaina poistuttuani saavuin Liettuan Panevezysin Pervaza-hotelliin vähän ennen klo 2:a yöllä, ilman ennakkovarausta kuten edelliselläkin kerralla kun siellä yövyin. Otin halvimman huoneen, 14,5 e (50 litaa), nukuin pitkään ja surffailin netissä check-outiin klo 12 asti.

Perjantaina suunnistin Siauliahin, koska siellä sijaitseen Ristikukkula (Cross Hill, kuva yllä). Itse paavi on käynyt tuota valtavaa kävijöiden lisäämää ristikokoelmaan katsomassa, mikä vuorostaan on tehnyt nähtävyydestä entistä suositumman.

Illalla saavuin Kuurinkynkään Nidaan, josta on vain 4 km Venäjän Kaliningradin rajalle. Kuurinkynnäs (Curonian Spit) kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Yöpyminen leirintäalueella maksoi 16 e, lossi 12 e (meno-paluu) ja suojelualueen pääsymaksu 5,5 e. Ehdin parahkiksi ihailemaan auringonlaskua ja jääkaudella syntyneitä dyynejä. Kummallista leirintäalueessa oli ainoa ruokapaikka, joka oli kiinalainen.

Yövyttyäni kävin Juodrantessa katsomassa metsään tehdyn puupatsaskokoelman (kuva yllä). Smiltynen keskustassa ei kertakaikkiaan löytynyt minkäänlaista maksullistakaan pysänköintipaikkaa, joten historiallisen kalastajakylän katsominen jäi aikomukseksi. Smiltynen rannalla (kuten Nidassakin) oli erittäin kova tuuli. Kokeilin vähän aikaa ottaa aurinkoa ilman dyynien suojaa ja olin pian hiekkapölyn peittämä. Liitovarjoilijat lähtivät kovassa tuulessa lentoon jotakuinkin paikaltaan (kuva ylimpänä).

Mantereelle palattuani kävin Palangan rantakohdetta katsomassa. Asteita ilmassa ja vedessä oli vain 20, tuuli ja aallot olivat voimakkaat, mutta auringonpalvojia oli paljon ja uimareita meri mustana. Itselleni ei tullut mieleenkään mennä mukaan palelemaan kun tänä kesänä olen tottunut paljon lämpimämpään.

Iltayöstä saavuin Latvian Riikaan, jossa yövyin Vanhassa Kaupungissa Red Roof -hostellissa, 10 e yö aamiaisella ja wlanilla. Ilmaisen kadunvarsipysäköinnin löysin Rautatieaseman takaa 1,5 km hostellista. Taaskaan ei vorot huolineet autoa.Tallinnassa kävin Järven Mersu-pikahuollossa kysymässä mitä maksaisi C-määräaikaishuolto ja tuulilasin vaihto. Molemmat olisivat olleet kallimpia kuin Tampereen Teboililla/lasikorjaamolla jonka nimeä en muista, joten en teettänyt sitten mitään. Tuulilasissa on niin paha halkeama, että jos sormella painaa, halkeama etenee.

reissuesan valokuvagalleria – Liettua 31.7.-1.8.2009

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *