Saavuin Thaimaan Phi Phi -saarille

TUI:n äkkilähtölento Thaimaan Phuketiin

Suora lento Helsinki-Phuket Boeing 787:llä kesti 10 tuntia. Aika ei tullut pitkäksi, koska kuuntelin suurimman osan lennosta Juha Vuorisen kirjoja.

Miniateria TUI:n lennolla
Phuket - Phi Phi -lautta
Lentokenttäbussi Phuket Towniin
Phuket - Phi Phi -lautta

Lennolla ei myyty ruokaa, mutta minulla oli eväänä ciabattaleipä ja suklaata. Ennen Phuketiin saapumista tarjoillun miniaterian sain ilmaiseksi.

Ostin AIS:n prepaid-liittymän lentokentällä. 15 pv datapaketin hinnaksi tuli 15 euroa. Operattorin valitsin sillä perusteella, että AIS:llä on lyhyempi jono.

Menin Phuket Towniin julkisella bussilla (3 e), joka lähti kotimaan terminaalin luota. Phuket Townissa ei tarvinnut ottaa moottoripyörätaksia, vaan bussi pysähtyi Rassada-laiturille menevän lavataksin (1 e) luokse.

Ehdin satamaan juuri sopivasti klo 11 lähtevään lauttaan. Lippu Phuket – Phi Phi maksoi 15 e ja ostin samalla avoimen lipun Phi Phi – Koh Lanta, jonka hinta oli myös 15 e. Phi Phille saavuttuani huomasin, että jatkolipun olisi saanut 10,50 eurolla.

Lautan ilmastoituun tilaan päästyäni varasin Booking.comin kautta kahden yön majoituksen Phi Philtä.Phi Phi -saaret

Saapuminen rantakylä Tonsain satamaan. Matkaan kului reilut kaksi tuntia. Jos katsoin Googlen kartasta oikein, merimatkaa oli 24 km. Taisin loppumatkasta hieman nukahtaa, koska takana oli kokonaan valvottu yö. Yllä olevan kuvan keltaiset purtilot kuuluvat sukellusyrityksille.

Phi Phi -saaret
Koh Phi Phi
Koh Phi Phi

Phi Phin Tonsai-kylän eteläpuolisia rantoja.

Koh Phi Phi, Tonsain satama

Saavuin tuolla oikeanpuoleisella aluksella.

Koh Phi Phi, Tonsain satama

Tämä on varmaankin Phuketiin tai Koh Lantalle kulkevia reittialuksia.

Pitkähäntäveneitä Koh Phi Phin satamassa.

Koh Phi Phi, Ao Loh Dalum -uimaranta

Kävelin Tonsain kylän pohjoispuolen rannalle, joka on nimeltään Ao Loh Dalum. Kävelemisestä puheenollen, Phi Phillä ei juuri ole skoottereita autoista puhumattakaan.Tonsai-kylää oli rakennettu paljon lisää sitten viime näkemän. Suurin osa rakennuksista taisikin mennä uusiksi tsunamin yhteydessä. Rannan läheisyydessä oli nyt jopa Burger King ja Mc Donald’s. Kävin noteeraamassa hinnat ja totesin sijaintilisää selvästi olevan, hampurilaisaterioiden hinnat olivat noin 7,5 euron luokkaa.

B Place Guesthouse, Phi Phi

Kävin syömässä suosikkiruokaani Pad Thaita (3 e, sis. veden) ennen B Place Guesthouse -majataloon sisäänkirjautumista klo 14 jälkeen. Huone ilmastoinnilla, omalla kylpyhuoneella ja suhteellisen hyvillä arvosteluilla ilman aamiaista maksoi 27 e/yö.

Koh Phi Phi, auringonlasku

Päiväunien jälkeen auringonlaskun aikaan eli kuuden maissa kävin käveleskelemässä 3 km pitkin Tonsain kylän katuja ja rantoja.

Phi Phi -bilesaari
Phi Phi -bilesaari
Phi Phi -bilesaari

Toisten päiväunien jälkeen kävin vilkaisemassa bilesaaren nuorison juhlintaa rannalla ja syömässä palapizzan. Täällä myydään juomia ämpäreittäin (noin 5-10 e) kuten toisella bilesaarella Koh Phanganilla. Sanko Pina Coladaa maksoi 6 e.

Nettiyhteydet ovat pelanneet mainiosti tähän mennessä ja pystyin seuraamaan netin kautta Suomen itsenäisyyspäivän vastaanottoa.

Tämän postauksen kuvat ja kaikki muutkin tämän reissun kuvat on otettu Huawei P20 Pro -kännykällä. Voit seurata matkaani myös Instagramin (tarinoiden) välityksellä. Huomenna on ohjelmassa uintia eri rannoilla ja nousua saaren näköalapaikoille.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

3 kommenttia

  1. Hyviä kuvia kännyllä.
    ”Operattorin valitsin sillä perusteella, että AIS:llä on lyhyempi jono.” hyvä peruste!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *