Candelaria

Kolmas viikko espanjan alkeiskurssilla 4/2011

Candelarian kirkko

Candelarian basilika on vain reilut 50 vuotta vanha, vaikka näyttää vanhemmalta.

Kun maanantaina ensimmäisestä oppitunnista oli kulunut 5-10 minuuttia, koulun toinen johtaja/omistaja Ivan tuli luokkaan ja lähetti Ferminin opettamaan muita. Ivan piti itse maanantain neljä oppituntia.

Tiistain ja keskiviikon minua ja saksalaista au-pairia Janaa opetti Tamara, torstaina Fermin palasi takaisin. Käyhän se näinkin, ihan mielenkiistoista nähdä erilaisia opettajia. Joskin Fermin on paras tähänastisista.

Kanariansaarten espanja poikkeaa manner-Espanjan espanjasta ääntämykseltään. Kanarian espanja on saanut vaikutteita Etelä-Amerikan espanjasta eli ässät (c, s, z) äännetään kuten Suomen ässä. Tämä helpottaa ääntämistä, kieltä ei tarvitse työntää hampaiden väliin hakeakseen liudentunutta ässää.

Mitenkähän Suomessa opetetaan espanjan ääntäminen? Veikkaisin, että manner-Espanjan mukaisesti, vaikka sillä lailla puhuu vain 5 % espanjaa puhuvista.

Candelaria

Kuvassa espanjankurssilaisia ekskursiolla Candelariassa.Perjantaina olin mukana koulun järjestämällä ekskursiolla Candelariaan, joka sijaitsee noin 20 km Santa Cruzista etelään. Neitsyt Marian väitetyn ilmestymisen vuoksi paikka on tärkeä Espanjan ja Latinalaisen Amerikan katolisille. Candelarian pyhä neitsyt, Virgen de Candelaria, on Kanariansaarten suojeluspyhimys.

Kaikki muut oppilaat ekskursiolla taisivat olla saksalaisia, mutta kuri oli hyvä, saksalaiset puhuivat keskenään espanjaa.

Candelaria

Yksi yhdeksästä Teneriffan muinaisista kuninkaista, Candelaria.

Reissuesan kuvat – Teneriffa – Candelaria

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *