Teide, Teneriffa

Kävin Teiden tulivuorella 3555 metrissä

Teide

Tein lauantaina reissun Teneriffan ja Espanjan korkeimmalle vuorelle, Teiden tulivuorelle. Teiden köysiradan alkupää on 2356 metrissä ja loppu 3555 metrissä. Huipulle 3718 metriin on myös mahdollista mennä käymään, mutta se vaatii erikoisluvan hakemisen etukäteen.

Yläaseman korkeudessa pääsee vaeltamaan polkua melko pitkän matkan toiselle näköalatasanteelle ja niin teinkin. Olin ylhäällä kaksi tuntia ja otin paljon kuvia ja vähän videotakin.

Teide, omakuva, Reissuesa

Kuvassa Reissuesa Teidellä 3555 metrissä.

Näkymät vuorella ja sieltä alas olivat upeat. Minusta maisemat muistuttavat kuun maisemia. Suosittelen Teiden retkeä kaikille Teneriffan kävijöille, kyseessä on maailmanluokan nähtävyys. Teide kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Hieman taisi yläilma vaikuttaa sikäli että pientä pääkipua oli päivän mittaan havaittavissa. Ylhäällä oli melko kylmä, mutta en paleltunut, vaikka minulla oli vain ohut pitkähihainen sekä vuoreton tuulitakki.

Teide

Menin Santa Cruzista Teidelle julkisen liikenteen busseilla. Menomatkan tein Puerto de la Cruzin kautta, josta bussi 348 lähtee kerran päivässä, kello 09.15. Oli siis herättävä epäinhimillisen aikaisin, 6.45. Bussi 102 8:00 Santa Cruzista Puerto Cruziin vei 50 min.Palasin Las Americasin kautta, bussi 342 menee sinne Teideltä kerran päivässä, klo 15.40. Bussimatka Teideltä sekä Las Americasiin että Puerto Cruziin oli 1,5 tuntia. Las Americasista pikavuoro 110 Santa Cruziin kesti tunnin.

Teide

Olin hieman huonovointinen mutkaisilla vuoristoteillä sekä mennessä että tullessa. Henkilöauton vuokraamalla pahoinvoinnin olisi varmaankin voinut välttää. Neljä bussimatkaa tulivat maksamaan yhteensä noin 15 euroa Bono-kortilla. Meno-paluu köysiradalla maksoi 25 euroa.

Teide

Reissuesan kuvat – Kanariansaaret 2011 – Teneriffa – Teide

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *