Kerala

Kovalam ja Kerala Backwaters, Intia 3/2010

Kovalam lähellä Trivandrumia on Keralan vastine Goan rantakohteille. Surffareille Kovalam on varmaan mainio paikka suurine aaltoinen, mutta minä en ole surffausta koskaan kokeillut. Kovalamin Hawah Beach (kuva yllä) näytti kivemmalta kuin pääranta Lighthouse Beach, jossa aallot huuhtelivat lähes koko hiekkarannan (kuva alla).

Tein Kochista, tarkemmin sanoen Fort Cochinista, Kerala Backwaters -päiväretken, joka maksoi 9 e sisältäen kasvislounaan. Suora käännös ”takavedet” ei oikein kuulosta suomelta, löytyykö oikeaa käännöstä? Kyseessä on siis jokien ja järvien verkosto, taitaa olla kanaviakin mukana. Matkaa tehtiin isommalla ja pienemmillä veneillä, mutta kaikki liikkuivat ihmisvoimin, valtavilla bambukepeillä työntämällä.

Yllä olevassa kuvassa pikkuveneessä istuva mies myy kookosolutta. Sain maistaa tuota likavedeltä näyttävää olutta, mutta en erityisemmin pitänyt mausta ja jätin ostamatta. Aika makeaa oli ja kuulemma 8-prosenttista. Siinä olikin maaliskuun ainoat alkoholinjuontini. Retken teema oli muutenkin kookospähkinät, niistä kuulemma voidaan hyödyntää ihan kaikki osat, mm. kuorista tehdään mattoja.

reissuesan valokuvagalleria – Intia 2010

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *