Intiaan maalis-huhtikuuksi, Delhi 3-4.3.2010

Pitkän Kaakkois-Aasian reissun aikana matkustaminen alkoi ajoittain kyllästyttää, mutta ennakoin kyllästymisen haihtuvan nopeasti Suomeen-paluun myötä. Ostin 16.1.2010 lentoliput Australian Expedialta, Helsinki-Delhi menopaluu KLM:llä Amsterdamin kautta 258 euroa. ”Sieltä ostetaan mistä halvimmalla saadaan.” Viisumille tuli hintaa postikuluineen 54,65 e.

Delhin kentältä ajoin puolenyön maissa prepaid-taksilla keskustaan (5 e). Yllättäen huoneen saannissa oli yöllä todella suuria vaikeuksia. Jokin festivaali oli sulkenut koko Pahar Ganjin alueen, jossa piti olla halpaa majoitusta helposti löydettävissä, ja nostanut yleisesti hotellien hintoja. Lopulta kello kolme yöllä otin huoneen ankaran tinkimisen jälkeen 36 eurolla. Seuraava yösija löytyi Karol Baghin alueelta ensimmäisestä paikasta josta kysyin (Gaurav Guest House, Ajmal Khan Road, 8 e).

Suunnitelmani on käydä Etelä-Intiassa Goassa, Keralassa ja Karnatakassa. Ennen etelään lähtöä aion käydä katsomassa yhtä maailman kuuluisimmista nähtävyyksistä eli Taj Mahalin palatsia Agrassa, 200 km pääkaupunki Delhistä. Agrassa aion käydä moottoripyörällä, mutta matkustustapa Etelä-Intiaan on vielä auki. Lonely Planetin Intia-opas on melkoinen tiiliskivi, mutta se alkoi tuntumaan tarpeelliselta, joten ostin sellaisen tänään (18 e).

Navigointi

Latasin Suomessa Nokia E55:een Intian kartan valmiiksi, mutta navigointi Delhissä ei onnistunut ollenkaan Saunalahden SIM-kortilla, herjasi pakettidatan puutetta. Intialaisella Airtelin prepaid-kortilla navigointi alkoi pelittämään. Kadunnimiä tuntuu löytyvän, mutta ei kadunnumeroita. Uskoisin kuitenkin, että navigoinnista tulee olemaan paljon hyötyä sekä kävellessä että moottoripyöräillessä. Tänään metsästin pankkautomaatteja navigaattorin avulla sen jälkeen kun olin ravintolassa huomannut ettei minulla ole käteistä tarpeeksi. Lonely Planetin kaupunkiopas on sikäli naurettava että se listaa hotelleja kertomatta hintatasoa, samassa listassa on 5:n ja 50:n euron hotellit.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *