Taj Mahal 6.3.2010

Taj Mahal on yksi maailman kuuluisimmista nähtävyyksistä ja minulla oli nyt mahdollisuus todeta omin silmin onko tämä megalomaaninen rakkauden ja hulluuden osoitus kuuluisuutensa arvoinen. Usein nähtävyyksien kohdalla tulee tunne, että tässäkö tämä nyt oli. Tällä kertaa näin ei käynyt, vaan kohde oli upea.

Taj Mahal näyttää kuulemma hienoimmalta auringonnousun ja -laskun aikaan, mutta hieno se oli iltapäivälläkin klo 16-17 melkein pilvisessä säässä. Taj Mahalin sisällä ei saanut kuvata ja kunnioitin kuvauskieltoa. Ei sisällä sisänsä mitään erityistä kuvattavaa olekaan, kyseessähän on hautakammio.

Pääsylippu Taj Mahaliin maksoi 12 e ulkomaalaiselle, paikallisille lippu on hieman halvempi – 0,33 e. Porukkaa oli paljon kuten kuvista näkyy, mutta ei pahempaa tungosta. Taj Mahalia ympäröivälle marmoritasanteelle sai mennä paljain jaloin tai kengänsuojuksilla varustettuna.

Nokia E55 -navigaattorin haku ei löytänyt mitään katuja Agrassa, mutta näytti kyllä kadut ruudulla. Taj Mahal löytyi haulla ja navigaattori ohjasi kohti pää- eli eteläporttia. Majoitus löytyi ihan eteläportin läheltä (8 e). Jouduin jäämään Agraan toiseksikin yöksi pahan vatsataudin vuoksi.

reissuesan valokuvagalleria – Intia 2010 – Taj Mahal

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *