Playa de Las Canteras, Las Palmas de Gran Canaria 3/2020

Las Palmasiin kuukaudeksi 2022

Matkustan helmikuun lopulla 2022 Las Palmasiin Gran Canarialle ainakin kuukaudeksi.

Lento Gran Canarialle ja majoitus Las Palmasissa

Las Canteras -ranta
Playa de Las Canteras, Las Palmas de Gran Canaria
Playa de Las Canteras (Playa Grande)
Playa de Las Canteras, Las Palmas de Gran Canaria 3/2020
Playa de Las Canteras (La Cicer)
Playa de Las Canteras (La Cicer)

Varasin Apartamentos Bañosolista asunnon kuukaudeksi alkaen pe 25.2.2022 hintaan 580 euroa. Kyseessä on sama paikka kuin kaksi vuotta sitten: Vuokrasin asunnon Las Palmasista keväällä 2020. Asunnolta on Las Palmasin Las Canteras -rannalle (kuva yllä) matkaa vain 50 metriä.

Las Palmasin 3 km pitkä pääranta Playa de Las Canteras on yksi maailman parhaita kaupunkirantoja. Rannalta löytyy kahdessa kohdassa kävelykadun alapuolelta ilmaiset pukuhuoneet, suihkut ja vessat.

Ostin menolennon Gran Canarialle Norwegianilta keskiviikolle 23.2.2022. Lento lähtee Helsinki-Vantaalta klo 10.25 ja on perillä klo 15.00.

Maksoin lennon Bank Norwegianin luottokortin käytöstä kertyneillä pisteillä, joten lento oli tavallaan ilmainen. Ilman pisteitä lento olisi maksanut 193 euroa (lennon hintaan sisältyy 10 kg matkatavarat ja lounas).

Paluulentoa en vielä ostanut, mutta tämänhetkinen suunnitelma on palata kuukauden kuluttua maaliskuun lopulla. Lykkään paluulennon ostoa jonkin verran siltä varalta, että haluaisin viipyä toisenkin kuukauden.Playa del Ingles 10/2018.

Varasin ensimmäiseksi yöksi Gran Canarialla huoneen Playa del Inglesin Hostal Casa de Huéspedes San Fernando -hotellista hintaan 26,50 e (jaettu kph). Sisäänkirjautumisen yhteydessä tulee esittää koronatodistus.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle menen junalla Tampereelta klo 6.22 – 8.13. Kangasalta Tamperelle menen bussilla 40A klo 5.24 – 5.56.

Espanjan koronarajoitukset

Espanjassa maskipakko kadulla poistui 10.2.2022, mikä osaltaan innosti minua lähtemään matkaan. Julkisissa sisätiloissa maskia tulee edelleen käyttää, ja ulkoilmatapahtumissa jos ei ole mahdollista pitää 1,5 m etäisyyttä.

Maahantuloon riittää koronarokotustodistus, koronatestiä ei tarvita. Minulla on kolme koronarokotusta, viimeisin 21.12.2021. Koronaa en ole sairastanut, viimeisen itsetestin olen tehnyt 18.2.2022.

Aikaisintaan kaksi päivää ennen maahantuloa tulee täyttää terveyslomake, jonka perusteella saa ladattua puhelimeen maahantulon edellytyksenä olevan QR-koodin. Täytin jo lomakkeen ja sain QR-koodin.

Maahantulosäännökset löytyvät kätevästi Re-open EU -sivustolta.Las Palmasin karnevaalit 2020, Karnevaalien kuningattaren 3. perintöprinsessa.

Las Palmasin vuoden 2022 karnevaaleja lykättiin kahdella viikolla koronan vuoksi, mutta ne pidetään 25.2. – 20.3.2022 tietyin rajoituksin. Katutapahtumia kuten kulkueita ei järjestetä, mutta Santa Catalinan puistossa järjestetään tapahtumia.

Las Palmasin karnevaalien 2022 pääsylippu

Karnevaalitapahtumiin vaaditaan koronatodistus, maski ja etukäteen hankittu ilmainen tai maksullinen pääsylippu. Yllä on kuva varaamastani ilmaisesta pääsylipusta.

Las Palmasin sää

Tällä hetkellä 9 päivän sääennuste Las Palmasiin on yllättävän sateinen (kuvankaappaus Supersää). Ilmatieteen laitoksen ja Forecan ennustuksissa sademäärissä on melkoiset erot, uskon mieluummin Ilmatieteen laitosta :-).

Las Palmasin sääennuste Aemet

Espanjan ilmatieteen laitoksen 7 pv ennuste ei eroa paljoa suomalaisista ennusteista (kuvankaappaus Aemet). Täytyy ehkä ensi töikseen Kanarialla ostaa sateenvarjo. Toivottavasti sateet väistyvät lähiaikoina.

Liikuntatavoite Las Palmasiin

Las Palmas
Las Palmasin lenkkimaisemia 3/2020.

Asetan liikuntatavoitteeksi Las Palmasiin keskimäärin 10 km kävelyä/juoksua joka päivä.

Las Palmas -matkaopas

Kaksi vuotta sitten kun olin viimeksi Las Palmasissa, julkaisin Las Palmas -matkaoppaan, jossa on 45 Las Palmasin käyntikohdetta, ja lisäksi 11 Las Palmasin ulkopuolista retkikohdetta (kartta).

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

  1. Las Palmas olisi varmaan mainio kohde matkustaa niin, että tekisi päivät töitä. Harmi, että puolisnoni työ ei mahdollista ainakaan totaalista etätyöskentelyö, vaan lähityö on välttämätöntä. No, täytyy katsoa, jos jotain keksisi, omalla kohdallani tuo kyllä olisi varsin helppoa.

  2. Ihan mahtavaa! 👏

    Tänään just tuolla lumikaaoksessa ajattelin, että ei oo kyllä mistään kotoisin tämä ja olis ihanaa, jos ensi talvena olisi jo sellainen tilanne, että pystyisi työskentelemään kokonaan paikkariippumattomasti. Palasimme Gran Canarialta 1,5 viikkoa sitten, ja totesimme, että Las Palmasissa kyllä viihtyisi just talviaikaan oikein hyvin. Vapaapäivinä voisi retkeillä vuoristossa. 😊

    Toivottavasti sääennusteet muuttuvat paremmiksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *