Lempoisten uimaranta, Lempäälä

Lempäälän uimarannat -opas

Kävin testaamassa ja ilmakuvaamassa kaikki Lempäälän yleiset uimarannat keskiviikkona 12.7.2023.

Yllä olevalle kartalle on merkitty punaisilla karttaneuloilla kaikki Lempäälän yleiset uimarannat, joita on 7 kpl.

Annoin yhdelle Lempäälän uimarannalle arvosanan 5/5 (Lempoisten), kolmelle 4/5, kahdelle 3/5 ja yhdelle 1/5.

Iso-Kyynärön uimaranta

Iso-Kyynärön uimaranta, Lempäälä, ilmakuva

Iso-Kyynärön uimarannan osoite on Lehmustie 9, Sääksjärvi, 14 km Lempäälän keskustasta pohjoiseen.

Uimarannan varustukseen kuuluu pukuhuoneet, ulkovessa, laituri ja hiekkaranta. Pukuhuoneet löytyvät matonpesupaikan vierestä.Mitään pysäköintikieltoa tai P-merkkiä en rannalla havainnut, mutta tulkitsin, että rannan vieressä olisi pysäköintialue muutamalle autolle.

Iso-Kyynärön uimaranta osoittautui erittäin äkkisyväksi, joten uimalaituria ei tarvitse uintiin menoon ellei sitten halua hypätä laiturilta. Myös hiekkaranta viettää melko jyrkästi veteen.

Uimaveden lämpötilaksi oli jo 19.6.2023 mitattu 23 astetta eli Iso-Kyynärö vaikuttaisi lämpenevän nopeasti. Nyt uimavesi oli mielestäni suunnilleen samanlämpöinen. Iso-Kyynärö on 850 m pitkä ja 250 m leveä.

Annoin arvosanaksi 3/5.

Iso-Kyynärön uimarannan Google-arvostelut

Esa Isopahkala
Esa Isopahkala
20:12 16 Jul 23
Erittäin äkkisyvän uimarannan varustukseen kuuluu pukuhuoneet, ulkovessa, laituri ja hiekkaranta. Pukuhuoneet löytyvät matonpesupaikan vierestä. Pysäköintitilaa on muutamalle autolle.
Sm3
Sm3
08:45 03 Jul 23
Jari Tammisalo
Jari Tammisalo
22:19 28 Jun 23
Rauhallinen ranta
Katso kaikki arvostelut
js_loader

Lahdenkylän uimaranta

Lahdenkylän uimaranta, Lempäälä, ilmakuva

Lahdenkylän uimarannan osoite on Lahdenkyläntie 93, Lempäälän keskustasta on matkaa 5 km. Uimaranta sijaitsee Kierikanlahdella Kirkkojärvellä, joka on osa Pyhäjärveä.

Lahdenkylän uimarannan varustukseen kuuluu pukuhuoneet, ulkovessat, laituri, rantalentopallokenttä, jalkapallokenttä, leikkipaikka ja pysäköintialue.Ranta on loivasti syvenevä. Menin uimaan pitkältä uimalaiturilta ja palasin rannalle kahlaten, ei valittamista. Veden lämpötilaksi oli mitattu kaksi päivää aikaisemmin 21,1 astetta.

Annoin arvosanaksi 4/5.

Lahdenkylän uimarannan Google-arvostelut

Esa Isopahkala
Esa Isopahkala
20:15 16 Jul 23
Lahdenkylän uimarannan varustukseen kuuluu pukuhuoneet, ulkovessat, laituri, rantalentopallokenttä, jalkapallokenttä, leikkipaikka ja pysäköintialue. Uimalaiturilta oli hyvä mennä uimaan.
Mika Lehtosaari
Mika Lehtosaari
19:40 26 Aug 22
Parkkipaikka, laituri, leikkipaikka, beachvolley kenttä ja pieni fudiskenttä.
Katja Järvenpää
Katja Järvenpää
15:20 23 Jul 22
Kiva uimaranta. Selvästi ylläpitoa parannettu vuosien varrella.
Katso kaikki arvostelut
js_loader

Lempoisten uimala

Lempäälän uimarannat: Lempoisten uimaranta, ilmakuva

Lempoisten uimalasta käytetään myös nimitystä Lempoisten uimaranta tai Lempoisten uimalan uimaranta, osoite on Nokkatie 5A. Lempäälän ydinkeskustasta on rannalle matkaa 2 km. Uimaranta sijaitsee Kirkkojärvellä, joka on osa Pyhäjärveä. Lempoisten uimala on Lempäälän ainoa EU-ranta.

Lempoisten uimalan varustukseen kuuluu pukukopit, sisävessat ja ulkovessa, kaksi pitkää uimalaituria, suihku- ja saunatilat sekä koski. Lapsille on rajattu iso matalan veden uintialue. Hiekkarantaa löytyy ja hieman nurmikkoakin.

Pysäköintialue autoille on melko iso. Uimarannan vieressä on matonpesupaikka ja jalkapallokenttä.

Uimavalvojat mainostivat rannalle tullessani, että veden lämpötila on 23 astetta. Netissä oli kaksi päivää aikaisempi mittaustulos 21,0 astetta, ei sinilevää. En huomannut tarkistaa saako huoltorakennuksen pukuhuonetta ja vessaa käyttää maksamatta saunamaksua, vaan oletin, että saa.

Kävin uimassa pitkältä uimalaiturilta, uin punaisten pallojen luokse ja takaisin. Saako niitä kauemmaksi uida?

Annoin arvosanaksi 5/5.

Lempoisten uimalan Google-arvostelut

Lempoinen Beach
4.2
Perustuu 78 arvioon
powered by Google
Riku Heino
Riku Heino
20:37 28 Feb 24
Esa Isopahkala
Esa Isopahkala
20:17 16 Jul 23
Lempoisten uimalan varustukseen kuuluu pukukopit, sisävessat ja ulkovessa, kaksi pitkää uimalaituria, suihku- ja saunatilat, kioski ja iso pysäköintialue. Lapsille on rajattu iso matalan veden uintialue. Hiekkarantaa löytyy ja hieman nurmikkoakin.
Elina Virtanen
Elina Virtanen
20:07 11 Jul 23
Hyvä uimaranta ja siisti plussaa hyvät portaat veteen
Katso kaikki arvostelut
js_loader

Paunun uimaranta

Paunun uimaranta, Lempäälä, ilmakuva

Paunun uimaranta sijaitsee osoitteessa Pauniementie 8 Höytämönjärven rannalla, 14 km Lempäälän keskustasta pohjoiseen. Höytämönjärvi on 3,1 km pitkä ja 2,0 km leveä.

Varustukseen kuuluu pukuhuoneet naisille ja miehille, ulkovessa, pitkä L:n muotoinen laituri ja lentopallokenttä. Myös hiekkaranta ja nurmikenttä löytyy. Ranta on loiva eli sopii hyvin lapsille.

Rannan luona oli virallinen merkitty pysäköintialue muutamalle autolle.

Kävin uimassa uimalaiturilta, ja uin lähelle kivikkoa. Ilmoitustaululla oli varoitus kivistä, joten osasin sen puoleen kyllä varoa, mutta pidän rantaa vaarallisena uimareille.

Vesinäytetulokset kertovat, että Paunun uimarannalla oli 11.7.2023 havaittu vain vähän sinilevää. 19.6.2023 sinilevää oli havaittu runsaasti, veden lämpötila oli ollut 23,9 astetta.

Annoin arvosanaksi vain 1/5 vaarallisten kivien vuoksi.

Paunun uimarannan Google-arvostelut

Paunun uimaranta
4.2
Perustuu 56 arvioon
powered by Google
Leo Salminen
Leo Salminen
16:38 18 Feb 24
Олександр Савчук
Олександр Савчук
04:21 19 Jul 23
Mukava pukuhuone, wc, kaikki on puhdasta ja siistiä
Esa Isopahkala
Esa Isopahkala
20:24 16 Jul 23
Paunun uimarannan varustukseen kuuluu pukuhuoneet naisille ja miehille, ulkovessa, uimalaituri ja lentopallokenttä. Myös hiekkaranta, nurmikenttä ja muutaman auton pysäköintialue löytyy.Ranta on loiva eli sopii hyvin lapsille kun pysyy L-muotoisen laiturin rajaamalla alueella.Itselleni uintia harrastavana ranta on vaarallinen, pinnan alla vaanii kiviä, joten en voi antaa kuin yhden tähden.
Katso kaikki arvostelut
js_loader

Rantalan saunan uimaranta

Lempäälän uimarannat: Rantalan saunan uimaranta, ilmakuva

Rantalan saunan uimaranta sijaitsee Ruotasjärven rannalla Kuljussa, osoite on Ruodasjärventie 50. Lempäälän keskustasta on matkaa 11 km pohjoiseen. Ruotasjärvi on 1,2 m pitkä ja 600 m leveä.

Rantalan saunan yhteydessä oleva ranta on kunnan yleinen uimaranta. Uimaranta on siis kaikkien vapaassa käytössä saunan varauksesta huolimatta.

Rantalan saunan uimarannan varustukseen kuuluu pukukopit, ulkovessa ja uimalaituri. Hiekkarantaa ei ole ollenkaan, mutta mielestäni tärkeämpi nurmikko löytyy.

Uimalaiturilta oli poikkeuksellisen miellyttävää laskeutua uimaan täysikokoisten portaiden vuoksi. Yleensähän laitureiden portaat ovat pystysuoraan lasketuvaa tikapuumallia.

Rantalan saunalla on kesällä 2023 yleinen saunavuoro ke klo 18-21, saunamaksu on 4 e. Talvisin täällä on avanto.

Annoin arvosanaksi 4/5.

Rantalan saunan ja uimarannan Google-arvostelut

Esa Isopahkala
Esa Isopahkala
20:27 16 Jul 23
Rantalan saunan uimarannan varustukseen kuuluu pukukopit, ulkovessa ja uimalaituri. Hiekkarantaa ei ole ollenkaan, mutta mielestäni tärkeämpi nurmikko löytyy.Uimalaiturilta oli poikkeuksellisen miellyttävää laskeutua uimaan täysikokoisten portaiden vuoksi. Yleensähän laitureiden portaat ovat pystysuoraan lasketuvaa tikapuumallia.Tämä arvostelu koski vain uimarantaa, saunassa en toistaiseksi ole käynyt.
Niilo
Niilo
15:59 27 Jun 23
Hyvä paikka
Malek Alsaied
Malek Alsaied
13:28 09 Mar 23
Katso kaikki arvostelut
js_loader

Ruotasjärven uimaranta

Ruotasjärven uimaranta, Lempäälä, ilmakuva

Ruotasjärven sijaitsee Ruotasjärven rannalla Kuljussa, osoite on Puskiaistentie 82/84. Lempäälän keskustasta on matkaa 11 km pohjoiseen. Ruotasjärvi on 1,2 m pitkä ja 600 m leveä.

Ruotasjärven uimarannan varustukseen kuuluu pukuhuoneet miehille ja naisille, ulkovessa, laituri, pieni hiekkaranta, nurmikko ja turhan pieni pysäköintialue.

Ruotasjärven uimaranta on äkkisyvä. Kapealla hiekkarannalla oli paksusti hiekkaa eli uimasta tullessa oli jokseenkin mahdotonta pitää lipsukat siisteinä hiekasta. 19.6.2023 oli mitattu lämpötilaksi 23,7 astetta, ei sinilevää.

Annoin arvosanaksi 3/5.

Ruotasjärven uimarannan Google-arvostelut

Janne Toivanen
Janne Toivanen
11:13 01 Oct 23
Jyrkkähiekka
Esa Isopahkala
Esa Isopahkala
10:02 17 Jul 23
Ruotasjärven äkkisyvällä uimarannalla on pukuhuoneet miehille ja naisille, ulkovessa, laituri, pieni hiekkaranta ja nurmikko. Pysäköintialue on turhan pieni. Kapealla hiekkarannalla oli paksusti hiekkaa eli uimasta tullessa oli jokseenkin mahdotonta pitää lipsukat siisteinä hiekasta.
Marko Raitanen
Marko Raitanen
10:17 28 Jun 23
Kiva pikku ranta
Katso kaikki arvostelut
js_loader

Typyn uimaranta

Lempäälän uimarannat: Typyn uimaranta, ilmakuva

Typyn uimaranta sijaitsee Säijässä Pyhäjärven rannalla osoitteessa Typyntie 58. Rannasta käytetään myös nimeä Säijän uimaranta. Lempäälän keskustasta on Typyn uimarannalle matkaa 14 km länteen.

Typyn uimarannan varustukseen kuuluu pukuhuoneet miehille ja naisille, ulkovessat, kaksi uimalaituria, leikkipaikka, grillikatos, piknikpöytiä, hiekkaranta, nurmialue ja isohko pysäköintipaikka. Ranta on loivasti syvenevä.

Veden lämpötilaksi oli mitattu 20,7 astetta 10.7.2023. Arvioisin, että vesi oli nyt kaksi päivää myöhemmin lämpimämpää.

Annoin arvosanaksi 4/5.

Typynrannan Google-arvostelut

jari fredriksson
jari fredriksson
18:15 14 Oct 23
Esa Isopahkala
Esa Isopahkala
10:07 17 Jul 23
Typyn uimarannan varustukseen kuuluu pukuhuoneet miehille ja naisille, ulkovessat, kaksi uimalaituria, leikkipaikka, grillikatos, piknikpöytiä, hiekkaranta, nurmialue ja isohko pysäköintipaikka. Ranta on loivasti syvenevä, mutta se ei haitannut, kävin uimassa laiturilta.
Sami Petri
Sami Petri
17:25 13 Jun 23
Rauhallisen oloinen ranta.
Katso kaikki arvostelut
js_loader

Lempäälän uimarannat -linkit

Uimarannat | Visit Lempäälä
Uimarannat | Lempäälän kunta
Lempäälän rantojen vesinäytetulokset | Ympäristöterveys Pirteva

Tampereen seudun uimarannat -linkit

Tampereen uimarannat -opas | Reissuesan matkablogi
Pirkkalan uimarannat -opas | Reissuesan matkablogi
Ylöjärven uimarannat -opas | Reissuesan matkablogi

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *