Vesijettiajelua Himangalla

Vesijettiajelua ja vesihiihtoa Himangalla

Kuvasin dronella sukulaisten vesijettiajelua ja vesihiihtoa Himangalla Leton edustalla kesämökkimme luona.

Sukulaiset olivat vuokranneet hienon kolmipaikkaisen vesijetin kolmeksi päiväksi, ja kävin su 10.7.2023 eli Raumankarin markkinoiden jälkeisenä päivänä mökillä kuvaamassa ajelua. Sea-Doo GTX230 on melkoinen voimanpesä, hevosvoimia on 230 ja huippunopeus reilut 100 km/h.

Tällä ensimmäisellä 4K-videolla on vesijettiajelua Himangalla Leton edustalla dronella kuvattuna. Videon kesto on 2:43 min, taustamusiikkina on argentiinalainen Lamento Boliviano (XTM Remix).

Tällä toisella 4K-videolla on vesihiihtoa vesijetin vetämänä. Videon kesto on 4:11 min. Taustamusiikkina on Adam Strangen Traveller, joka on versio Vangeliksen Alphasta.

Käytin kuvatessa Dji Mini 3 Pro -dronen aktiivinen seuranta -ominaisuutta. Se tarkoittaa, että kohde lukitaan, tässä tapauksessa vesijetti eli vene, ja drone seuraa kohdetta automaattisesti alkuperäisellä etäisyydellä. Vesihiihtäjään kohdetta ei pystynyt lukita, koska drone ei tunnistanut hiihtäjää henkilöksi tai liikennevälineeksi.

Lentokorkeutena seurannassa käytin noin 10 metriä. Seuranta toimi hyvin paitsi aina kun ajettiin suoraan vastavaloheijastumaan yhteys katkesi.



Vesisuksia vedettiin noin 40 km/h nopeudella, ja lennätin dronea sen normaalitilan maksiminopeudella eli noin 36 km/h. Dronen kolme akkua tyhjenivät pikavauhtia.

Vesijetti kuulemma soveltuu venettä paremmin vesisuksien vetämiseen, koska se kiihtyy nopeammin. Nopea kiihtyminen helpottaa vesihiihtäjän nousua suksille.

Vesijettiajelua ja vesihiihtoa Himangalla

Vesijetti ja katsojat Leton mökkirannassa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

2 kommenttia

    1. Vesihiihdossa on vaikeaa liikkellelähtö, siinä tarvitsee paljon voimaa ja tasapainoa. Kokeilin vuosia sitten, mutta ei ihan onnistunut, lähtöyritykset päättyivät kaatumiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *