Kävimme viime sunnuntaina ennen karnevaalikulkuetta espanjankurssilainen Pirkon kanssa Malagan kasvitieteellisessä puutarhassa 4 km Malagan keskustasta pohjoiseen. Kävelimme myös 1200 m pitkän metsäreitin (ruta forestal), tämä kuva kukkivista kaktuksista on otettu sen varrelta.
Malagan kasvitieteellisen puutarha on auki talvella klo 9.30-18, mutta viimeinen sisääntuloaika on klo 16. Puutarhan nettisivut (Jardin botanico-historico La Concepcion) eivät kerro, mutta aikuisten lippu maksaa 5,20 euroa, ja keskustasta eli Alameda Principal -kadulta pääsee bussilla no 2 500 m päähän puutarhasta, pyhisin bussi 61 menee perille asti.
Clivia nobilis Etelä-Afrikasta, suomeksi pikkupunasarja.
Puutarhan lähde.
Tässä kuvassa on on yksi 2800 palmulajista. Malagan kasvitietellisen puutarhan nettisivujen mukaan sen 150 vuotta vanha noin 100 palmulajin kokoelma on Euroopan paras.
Kyltti kertoi, että tämän oliivipuun (öljypuun) istutti uonna 2001 Malagan pormestari Francisco de la Torre, mutta puuhan näytti ikivanhalta. Nyt löysin netistä sellaisen tiedon, että kyseinen oliivipuu on 400 vuotta vanha ja tuotu Velaz-Malagasta. Getsemanen puutarhassa väitetään olevan 2000 vuotta vanhoja oliivipuita.
Näkymä kasvitieteellisestä puutarhasta kohti Malagan keskustaa. Oikeassa laidassa satamanosturien vieressä siintää katedraalin torni.
Puutarhan edellinen omistaja eli Echevarria-Echevarrietan perhe rakennutti tämän historiallisen näköalapaikan. Nykyisin puutarhan omistaa Malagan kaupunki, joka osti sen 3,6 miljoonalla eurolla vuonna 1990, restauroi, ja avasi yleisölle vuonna 1994. Alunperin puutarha perustettiin vuonna 1857.
Näkymä kasvitieteellisestä kohti Malagan vuoria.
Tässä kuvassa on aaloe (aloe).
Kaktusosio oli minusta puutarhan kiehtovinta antia.
Kliivioita (Clivia miniata).
Eläimiä emme juuri bonganneet, paitsi yhden oravan, joka myös bongasi minut.
Avenida de las Palmeras eli Palmujen puistokatu.
Kävelyä kertyi 4,5 km.