Laos

Matkailijaprofiilini

Esa Isopahkala

Tartuin matkailijaprofiilihaasteeseen, Panun kuvanottopaikasta minulla ei ole hajuakaan, mutta arvataan Varsova. Entä missä tämä ylläoleva kuva minusta on otettu? Voit vastata kommenteissa tai omassa blogissasi.

Pelottavin lentosi?

Pahasti pelottavia lentoja ei ole ollut, mutta hieman epämiellyttäviä joskus. Kerran Aasian-lennolla oli inhottavia ilmakuoppia. Suomesta Tallinnaan lentävä pikkukone piti kamalaa meteliä, mutta en pelännyt sen putoavan.

Suosikkimaa, -kaupunki ja maanosa?

Suosikkimaanosat Kaakkois-Aasia ja Itä-Eurooppa, suosikkimaat Thaimaa ja Ukraina, suosikkikaupunki Las Palmas. Keski-Amerikan ja Dominikaanisen tasavallan matkat ovat suunnitteilla, saa nähdä tuleeko niistä uusia suosikkeja.

Koktebel, Ukraina

Koktebel, UkrainaSyrjäisin käymäsi paikka maailmassa?

Timbuktussa on vielä käymättä enkä ole muuallaan autiomaissa käynyt. Peru taitaa olla käymistäni maista kauimpana Suomesta, mutta tunnelmaltaan syrjäisemmältä on tuntunut Pohjois-Laosin Luang Nam Thahan.

Luang Prabangista pohjoiseen päin ajellessa, Udomxaihin ja Luang Nam Thahan, vuoristokylissä näytti siltä kuin olisi siirtynyt ajassa sata vuotta taaksepäin.

Mieluisin matkaopas?

Lonely Planetin voittanutta ei ole löytynyt, vaikka on siinäkin puutteita (karttoja puuttuu, toisaalta loistohotellit pitäisi jättää pois).

Matkaan yksin vai yhdessä?Olen tehnyt lähes kaikki reissuni yksin. Jotkut matkat olisivat kuitenkin kiinnostavampia hyvässä seurassa. Esim. USA:n road tripin tehnen vasta sopivan matkakumppanin löytyessä.

Pahin paikka saada vatsatauti

Intia on paska maa. Kolme vatsatautia kahden kuukauden reissulla.

Ensimmäinen kulttuurishokki

Ensimmäinen Venäjän-reissu, tattaripuuro, borssikeitto ja kyykkyvessa.

Mistä ostaisit kakkoskodin tai minne muuttaisit eläkkeellä?

Ikuisen kevään maasta eli Kanarialta voisin hankkia asunnon. Toki sieltäkin lähtisin aina välillä pariksi kuukaudeksi reissun päälle.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *