Minne syksyllä 2014?

Kirkko veren päällä, Pietari

En vielä tiedä minne matkustan syksyllä 2014, joten ajattelin listata joitakin tähän mennessä mieleen tulleita vaihtoehtoja.

Pyhän Jaakobin vaellustie

Ranskan rajalta on vajaan 800 km matka Santiago de Compostelaan Espanjan luoteisrannikolla. 20-30 km päivämatkoja kävellen reitin patikoisi reilussa kuukaudessa. Kävelyn jälkeen voisi siirtyä Espanjan etelärannikolle. Vaellus ei tulisi kalliiksi, pyhiinvaeltajien majatalot majoittavat 5-10 eurolla per yö. Kunto epäilemättä nousisi. Aloitusajaksi olisi ihanteellinen syyskuu, ruuhkat ovat silloin poistuneet, mutta sää on edelleen hyvä. Selkä ei ehkä kestäisi.

Kapkaupunki

Olen lukenut ihastuneita matkakertomuksia Kapkaupungista ja kaupunki on koko Afrikan suosituin turistikohde. Ilmasto vaikuttaa erittäin sopivalta, paras ajankohta Kapkaupungissa vierailuun olisi marras-huhtikuu, jolloin keskimääräinen päivän ylin lämpötila on 21 ja 26,5 asteen välillä. Turvallisuustilanne on pieni kysymysmerkki.

Itä-Euroopan kierrosAutomatka ainakin Venäjän lähialueille, mutta ehkä jopa Ukrainaan ja Balkanille asti, paluu Kaliningradin kautta. Ajankohta voisi olla syys-marraskuu ja kesto ainakin pari kuukautta. Viisumin vuoksi tämä vaihtoehto tulisi valita pian jos aikoo toteuttaa.

Teneriffa

Viimeksi olin Las Palmasissa Gran Canarialla 3,5 kk, joten nyt olisi jonkin toisen Kanarian saaren vuoro. Pari kuukautta tai pari viikkoa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

4 kommenttia

  1. Mä äänestän Teneriffaa ;-) Tykkäsin kovasti ja sieltä pääsee La Gomeralle helposti.

    Eikös tuo Kapkaupunki ole myös melko kallis paikka…?

  2. Meneppä tuonne Etelä-Afrikkaan, niin saadaan kuulla tuoreet raportit sieltä. Olen aina itse halunnut siellä käydä, mutta käymättä vielä on. On kuulemma yksi maapallon kauneimmista maista.

  3. Ääni Kapkaupungille! Me suunnataan marraskuussa Etelä-Afrikkaan ja olen jo pelkän etukäteistutkailun perusteella aivan ihastunut maahan. Ei nuo muutkaan tosin huonoja vaihtoehtoja ole :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *