skyscanner

Skyscannerin avulla Dominikaaniseen tasavaltaan

it's time to come back

Seuraavassa on Reissuesan matkablogin ensimmäinen vierailijapostaus, kirjoittajana on lentohakusivusto Skyscannerin edustaja. Kerroin suunnittelevani matkaa Dominikaaniseen tasavaltaan maalis-toukokuulle 2012, lähtö viikolla 11-12, paluu viikolla 18-19.

Skyscannerin vuonna 2012 tekemän tutkimuksen mukaan Dominikaaninen tasavalta on matkailijan reaalihintatasoltaan edullisin suosituista kohteista Etelä- ja Väli-Amerikan alueilla. Tutkimuksessa otettiin huomioon lentojen hinta Euroopasta, valuuttakurssien vaihtelu seka keskimäärainen ravintoloiden ja majoituksen hintataso. Hieman yllättaen USA ja Kanada ovat kuitenkin kokonaisarviossa etelän kohteita niukasti edullisempia, johtuen pääsiassa suorien lentojen paremmasta tarjonnasta. Tässä tapauksessa kyseessä on kuitenkin pitempi reissu, joten edullisempi hintataso kohteessa varmasti kallistaa tilanteen Dominikaanisen tasavallan eduksi. Kenties osaltaan juuri hintatason vuoksi Dominikaanisesta tasavallasta on kehkeytymässä hittikohde alueella. Tämä näkyy myös Skyscannerin käyttäjätilastoissa: Punta Cana ja Santo Domingo komeilevat Väli-Amerikan ja Karibian kohteidemme top-10 listalla sijoilla 3 ja 9. Kärkitiloja pitävät Havanna ja Belize City.

Punta Cana on maan ylivoimaisesti vilkkain lentokenttä, ja matkatoimistojen suorat tilauslennot ovat perinteisesti suunnanneet sinne. Nykyään kentälle on saatavilla myös yhä enemmän reittilentoja, ja suomalainen omatoimimatkailija pääsee perille parhaimmillaan yhdellä vaihdolla. Hinnoiltaan lennot Punta Canaan ovat selvästi edullisempia kuin kakkosena tulevaan Santo Domingoon.

Sopivien matkapäivinen valinta onnistuu kätevästi Skyscannerin kuukausinäkymällä, jonka hinta-arviot perustuvat viimeisen 10 päivän aikana tehtyihin hakuihin. Väliä Helsinki-Punta Cana vertaillaan suhteellisen harvoin, joten täydensin kalenteria tekemällä puuttuvat haut. Näin sain näkyville karkean arvion halvimmista päivistä halutuilla viikoilla.

Hinnat kalenterissa

Hieman yllättäen edullisimmat lennot löytyivät äskettäin lennot Dominikaaniseen tasavaltaan aloittaneelta Airberliniltä. Jos lento- ja vaihtoajat rajataan inhimillisiksi, nousee parhaaksi hinnaksi 927€, matkatoimistona travelstart.Matkan tarkempiin tietoihin tutustuminen paljastaa, että menomatkan ensimmäinen vaihto Berliinissä on ehkä hieman turhan nopea, mutta koska kaikki lennot ovat samallä yhtiöllä, on jatkolennon järjestyminen turvattu.

Pariisin kautta perille pääsee nopeimmin.

Samat hinnat kaaviossa

Halvimmiksi päiviksi osoittautuivat 14.3. (meno) ja 14.5. (paluu). Halvimpien hintojen osuminen tiistaille ja torstaille on tavallista. Lähes kohteesta riippumatta nämä ovat edullisimpia päiviä lentää, johtuen alhaisemmasta kysynnästä keskellä viikkoa.

Lentoyhtiöiden valinta onnistuu kätevästi omassa ruudussaan. Näkymä paljastaa heti, että Airberlin perii lisämaksun paikkavarauksesta, ja hintaan kuuluu muita vähemmän ruumaan menevää matkatavaraa.

Vertailun vuoksi muita yhteyksiä samoille päiville: KLM/Delta yhdistelmä Amsterdamin ja New Yorkin kautta maksaisi noin 170€ enemmän, ja kokonaismatka-aikaakin kertyisi yhteensä lähes 25 tuntia enemmän. Nopeimman ja helpoimman vaihtoehdon tarjoaa Air France. Vaihtoja on molempiin suuntiin vain yksi, mutta hintaa kertyy 1129€.Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *