Indonesian osasto matkamessuilla

Matkamessut 2020

Indonesia matkamessuilla
Indonesian osaston väriloistoa.

Kävin vuoden 2020 matkamessuilla Helsingissä perjantaina. Akkreditoituneena sisällöntuottajana sain messuille vapaalipun, ilmaisen pysäköinnin ja kahvit lehdistökeskuksessa.

Matkamessuille Helsinkiin ajellessa kuuntelin Suplasta Jetlagissa-podcastin jakson Voodoo-taikoja ja Matkamessujen huumaa.

”Anna-Katri ja Veera Bianca intoilevat tulevista Matkamessuista sekä fiilistelevät eri matkakohteita aina Virosta Mongoliaan ja Sierra Leonesta Peruun. Kumpi haaveileekaan safarista Afrikassa ja kumpi pohtii kesämökin ostoa ulkomailta? Entä mitä tekemistä herkullisella juustolla ja komealla lentokapteenilla on Matkamessujen kanssa? Jaksossa luvassa lukuisia vinkkejä Matkamessujen kokemiseen näiden reissunaisten tyyliin.

Pietari-vinkit matkamessuilla, Irina Karppinen, Noora Welling

Kävin ensiksi (klo 12.30) kuuntelemassa Rakastu Pietariin – matkusta helpommin kuin koskaan -haastattelun, jossa Rantapallon Inka Khan (oik.) haastatteli matkabloggaajia Irina Karppista (vas., Hop On Hop Off) ja Noora Wellingiä (Seikkailumielellä). Irina on asunut Pietarissa aikaisemmin, ja Noora on tutustunut Pietariin hiljattain.

Irinan ja Nooran kohdesuositukset ja ohjeet ensikertalaisille Pietarin kävijöille olivat useimmat sellaisia, jotka löytyvät myös Pietari-matkaoppaastani. Haastattelu löytyy Rantapallon Facebook-sivuilta. 100 e helikopterikiertoajeluja en ole itse maininnut, mutta olen nähnyt helikopterin lähtevän Pietari-Paavalin linnoituksen luota.

Irina suositteli Teelusikka-bliniravintolaa, ja kertoi käyvänsä siellä jokaisella Pietarin käynnillään. Hänen mukaansa siellä ei ole englanninkielistä ruokalistaa, mutta Pietari-oppaani kertoo englanninkielisen menun löytyvän kassalta. Suositus hotellin sijainniksi Nevskin alkupäässä oli ihan hyvä, siellähän suurin osa Pietarin keskustan tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsee.Suositukset 1, 2 tai 3 pv Pietarin matkalle | Pietari-matkaopas

Italialainen ravintola matkamessuilla
Italialaista pastaa matkamessuilla

Matkamessuilla on myös ruokaosastoja, ja kävin syömässä aitoa italialaista pastaa. Annos oli hyvinkin maukas, mutta turhan pieni.

Havaintoja matkan varrelta ja Tomi Tölli matkamessuilla
Havaintoja matkan varrelta ja Tomi Tölli matkamessuilla

Kävin juttelemassa karavaanarihallin perällä matkabloggaaja Tomi Töllin kanssa (Havaintoja matkan varrelta). Tomi ja Jasmin tekivät uskomattoman automatkan maailman ympäri kuvan Nissanilla. Automatkaa kertyi 435 päivän aikana (11/2017 – 01/2019) 81 236 km, matkaan mahtui viisi maanosaa ja 42 maata. Ostin Tomin kirjan Panamericana tarjoushintaan 10 e (norm. 24,90 e).

Keväällä Tomi ja Jasmin suuntaavat Nissan-pakullaan viideksi viikoksi Euroopan kierrokselle, pääkohteena on Portugali.

Tomi vahvisti, että Georgiaan voi ajella autolla Venäjän kautta, ja samaa sanottiin Georgian osastolla. Reitti kulkee Venäjän Pohjois-Ossetian Vladikavkazista Kazbegin/Stepantsmindan kautta Tbilisiin. Minulla olisi siis mielessä pikku automatka Georgiaan, Armeniaan ja Azerbaidzaniin.

Ulkoministeriön matkustustiedote kehottaa jostakin syystä välttämään tarpeetonta matkustamista Pohjois-Ossetiaan, mutta eihän matkani sinne olisi tarpeeton – se on ainoa kelvollinen reitti Venäjältä Georgiaan. :)Jussi Konttinen ja Seikkailu Siperiassa matkamessuilla

Seuraava kuuntelemani haastattelu oli Seikkailu Siperiassa. Jussi Konttisen ikimuistoinen vuosi ikiroudan maassa (klo 14.30). Toimittaja asui perheineen 2016-2017 Siperiassa, ja seurasinkin silloin hänen kirjoituksiaan Hesarista. Siperian Jakutiassa pakkanen paukkui jopa 50 asteessa.

Jussi Konttinen on kirjoittanut myös tieto- ja seikkailukirjan ”Siperia – suomalaisen perheen ihmeellinen vuosi ikiroudan maassa” Siperian kokemuksistaan. Konttisen perheeseen kuuluu vaimo ja kolme alle 10-vuotiasta lasta. Lapset kävivät paikallista koulua Siperiassa.

Konttinen tekee nyt yhteistyötä Lähialuematkojen kanssa. Jussi Konttisen opastuksella Jakutiaan 20.-27.3.2020 maksaa 3230 euroa.

Itseäni matkailu Siperiassakin kyllä kiinnostaa, mutta ei niinkään talvella, vaan kesällä. Vuonna 2016 yritin tehdä Trans-Siperian matkan autolla, mutta matka keskeytyi teknisten ongelmien vuoksi jo alkumatkasta 2600 km kohdalla. Ehkä teen vielä uuden yrityksen. Katsoin kartalta haastattelun aikana paljonko tulisi lisämatkaa jos koukkaisi Vladivostokin reissulla Jakutskin kautta – 2300 km!

Itse Aasiassa, Suvin matkassa, Inka Khanji, matkamessut 2020

Itse Aasiassa ja Suvin matkassa -matkabloggaajat kertoivat Thaimaan kohdesuosituksia otsikolla Löydä oma paratiisisi Thaimaasta – vinkit oikean kohteen valintaan (We Love Cruises -lava klo 15). Omana ykköskohteenaan he kaikki mainitsivat Bangkokin. Itse en erityisemmin pidä Bangkokista, siellähän on kuumempaa kuin missään muualla Thaimaassa eikä edes rantoja viilentämässä oloja. Myös tämä esitys löytyy Rantapallon Facebook-sivulta.

Kati Saari on sähköpyöräillyt tämän vuoden matkamessujen pääkumppanimaa Virossa 1000 km, miehensä Markku on polkenut saman matkan ilman sähköä (Maata pitkin -lava klo 16). Virossa jopa rekat väistävät kohteliaasti pyöräilijöitä. Viro on varsin tasainen maa pyöräillä – maassa on vain yksi jyrkkä mäki.

Kristian Muthuglage matkamessuilla
Kristian Muthugalagen kävelymatkan majoittajia, jotka tarjosivat ilmaisen yösijan.

Kävin kuuntelemassa Kävely Suomen halki -esityksen (16.30 Maata pitkin -lava). Kristian Muthugalage käveli Nuorgamista Helsinkiin Suomen halki 1537 kilometriä 78 päivässä kesällä 2019. Tuo tarkoittaa 19,7 km keskimääräistä päivämatkaa. Esitys oli hyvä eikä siinä ollut mitään turhaa haastattelijaa häiritsemässä.

Kristianin Instagram paljastaa, että seuraava kävely on tulossa pian – Sri Lankan läpikävely tammi-huhtikuussa 2020. Kristian on syntynyt Suomessa, mutta hänellä on sukujuuria Suomen lisäksi Sri Lankalla.

Pekka Haavisto matkamessuilla 2020

Suomen seuraava presidentti, ulkoministeri Pekka Haavisto oli klo 17 Maata pitkin -lavalla juttelemassa diibadaabaa junamatkustamisesta sen kunniaksi, että häneltä on ilmestynyt kirja Eurooppa raiteilla, jossa hän kertoo uuden Interrail-matkansa herättämistä ajatuksista. Pekka Haavisto kirjoitti Suomen ensimmäisen Interrail-oppaan 70-luvulla.

Yleisökysymykseen Venäjän e-viisumin kelpoisuudesta junamatkoilla saatiin sellainen vastaus, että ministerin avustajan mukaan e-viisumi tullaan kelpuuttamaan junissa vuonna 2021.

Tripsteri ja matkamessut 2020

Tripsterillä on jo iso joukko julkaistuja matkaoppaita (messutarjous 14 e, norm. 28 e), mutta Pietari-opas puuttuu. Tj Tuulia Kolehmaisen mukaan Pietari-opas olisi kuitenkin suunnitteilla.

Tunisian osasto matkamessuilla

Tunisian osasto.

Espanja matkamessuilla

Espanjan osaston komeilta matkailumainoksia.

Elämysmatkat Turun Neva Tours

Oho, enpä olisi odottanut, että suomalaiset matkanjärjestäjät alkavat järjestää matkoja Krimille Venäjän vastaisten pakotteiden ollessa edelleen voimassa. Turun Neva Tours tekee syksyllä 2020 bussimatkan Krimille ja takaisin, meno Minskin ja paluu Moskovan kautta. 16 päivän ja 1590 euron matka sisältää hotellimajoitukset puolihoidolla.

PS. Olen matkamessujen kunniaksi päivittänyt Suomalaiset matkablogit -sivut, mukana nyt myös 100 uusinta postausta kuvineen ja jokaiselle blogille oma infosivu uusimpine postauksineen.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *