Matkamessut 2018

Matkamessut 2018

Saavuin matkamessuille launtaina puoleltapäivin ja olin messuilla kuuteen asti. Ensimmäinen kuva on Suomen saariston osastolta.

Matkamessut 2018

Kävin aluksi kuuntelemassa Rantapallon lavalla keskustelua naisten yksinmatkailusta. He mainitsivat esim. vaikeuden syödä yksin ravintolassa, minua se ei kyllä häiritse ollenkaan. Tai enhän minä syö missään hienoissa ravintoloissa, joista tässä varmaankin oli kyse.

Matkamessut 2018

Paikalla olivat Adalmina’s Adventures -blogin Anna-Katri ja Travellover-blogin Annika.

Anna-Katri oli juuri saapunut Ylen suorasta lähetyksestä puhumasta maailmanympärimatkastaan, jonka hän teki yksin.

Matkamessut 2018

Näin kauempaa Ähtärin eläinpuiston pandat, mutta unohdin käydä osastolla haukkumassa eläinpuiston uudet riistohinnat.Matkamessut 2018

Viking Linen suosittu maskotti laivakissa Ville Viking.

Matkamessut 2018

Tiesitko, että Turkin lentoyhtiö lentää useampaan maahan kuin mikään muu lentoyhtiö? Itsekin tein viimeisimmän kaukolentoni Thaimaahan Turkish Airlinesillä.

Matkamessut 2018

Sri Lankan osaston kaunotar. Kävin Sri Lankalla vuonna 2010 eikä minulla ole suunnitelmia mennä sinne uudestaan lähitulevaisuudessa.

https://www.matkablogi.fi/2010/01/sri-lanka-4-16-1-2010/

Matkamessut 2018

Bändi soittelee kuubalaista musiikkia. Kuuba on yksi mielenkiintoisimmista maista, joissa en ole vieraillut, mutta korjaan tämän lähivuosina.

Matkamessut 2018

Edullisia asuntoja Thaimaassa, vain 1000 e/neliö. Ei se haitaa, että Thaimaa on sotilasdiktatuuri. Sotilasvallankaappaukset ovat maan tapa, niitä on ollut jo 35 eli aina kun politiikot käyvät hankaliksi, armeija ottaa vallan.Jos pidemmäksi ajaksi muuttaisin ulkomaille, kohteeni olisi Thaimaata todennäköisemmin Kanaria ja Las Palmas. Kunhan opiskelut loppuvat, ryhdyn mahdollisesti taas diginomadiksi eli vaihdan asuinpaikkaa 2-3 kk välein.

Matkamessut 2018

Lauantaina oli hieman ahdistava yleisömäärä. Parempi olisi ollut tulla ammattilaispäivänä kun bloggaajapassilla olisi siihen ollut mahdollisuus, mutta en halunnut pinnata koulusta.

Finnairin osastollakin oli jatkuvasti jonoa arvontakoneelle, joten en osallistunut.

Matkamessut 2018

Lörtsy kahdella nakilla siirsi nälkää hieman, mutta ei ollut kulinaristinen elämys.

Matkamessut 2018

Kävin kuuntelemassa toimittaja ja asiantuntijaopas Arvo Tuomisen Venäjä-esitelmän. Tykkäsin hänen aikaisemmin tekemästään Karjalaa käsittelevästä TV-sarjasta, jossa hän ajeli ikivanhalla venäläisellä pakettiautolla.

Matkamessut 2018

Sellaisiin arvontoihin en jaksanut osallistua, joissa olisi pitänyt ottaa kuva osallistumista varten. Olikohan tämä Forexin osasto, jossa sai merkitä karttaan minne haluaisi matkustaa – Siperiaan ei näytä kukaan olevan lähdössä.

Matkamessut 2018

Ruandan osaston ruskeat tytöt.

Mitäs muuta jäi mieleen? Tripsteri oli ainakin julkaissut muutaman matkaoppaan, jotka näyttivät ulkoisesti hyviltä, sisällön kiinnostavuudesta en osaa sanoa tarkemmin kun en ostanut. Miksei Tripsteri tuonut myyntiin myös sähköisiä versioita matkaoppaista?

Mitään kiinnostavia matkatarjouksia ei sattunut silmään. Lähes kaikki tarjoukset ovat kyllä netissä, joten niitä varten tuskin kannattaa messuille mennä.

Osastoilla oli minusta nyt enemmän maksullisia juomia (7 e) ilmaisten maistiaisten sijaan.

Baronan osastolla oli tarjolla töitä Espanjan Fuengirolassa, esim. DNA:n myyntityötä ja Telian asiakaspalvelua. Palkka on huonompi kuin Suomessa, esim. 1150 e/kk plus 10 % bonus.

Matkamessut 2018

Dominikaanisen tasavallan osastolla oli iloinen tanssipari hyvänä katseenvangitsijana. Mitäpä sielläkään kuitenkaan kyselemään, olin jo Dommareissa 2 kk vuonna 2014 enkä suunnittele uutta matkaa sinne.

Aiheesta muualla

http://meriharakka.net/2018/01/22/maabongarit-matkamessuilla/
http://www.rantapallo.fi/lahtoportti/2018/01/24/matkamessut-2018/

Ikilomalla-videoblogin raportti matkamessuilta.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

3 kommenttia

  1. Jätin tänä vuonna kamerankin kotiin, kun en viime vuonna tainnut kertaakaan ottaa sitä messuilla laukusta. Kiinnostavia kuvia olet ottanut. Luot messuista monipuolisen kuvan. P.S. Kyllä me puhuimme ihan tavallisista ravintoloista. Monilla yksin matkustavilla on nimenomaan kynnys mennä illalliselle.

    1. Elikkä jos matkustan vaikka Balille, laitan Tinderiin ilmoituksen, että tarjoan ravintolapöytäseuraa yksin matkaileville naisille :).

  2. Ilahduttavan paljon porukkaa oli tullut kuuntelemaan meidän puheenvuoroa naisten yksinmatkailusta – selvästikin aihe kiinnosti! Itse kiinnitin messuilla huomiota että Afrikan maat olivat tänä vuonna ehkä paremmin edustettuina kuin aiempina vuosina, tai sitten ehkä itse vain olin niistä eniten kiinnostunut ja veivät näin ollen huomioni. Hienoja tunnelmakuvia olet messuilta kyllä ottanut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *