Matkamessut 2014

Matkamessut pe 17.1.2014

Matkamessut 2014

Komea puku Meksikon matkamessuosastolla.

Matkamessut 2014

Espanjan osastolta sain kartalla varustetun Camino de Santiago -pyhiinvaellusreitin oppaan. ”French Way” viittaa reittiin, joka lähtee Ranskan rajalta ja on pituudeltaan noin 780 km. 20-40 km päivämatkoja kun kävelee, perille Santiago de Compostelaan ehtii noin kuukaudessa. Kävin hakemassa vahvistusta ajatukselleni, että syyskuu olisi säätilan puolesta ihanteellinen vaellusajankohta. Syyskuussa myös kesän ruuhkat ovat ohi ja majoituspaikkoja riittää paremmin.

Suomeksi Camino de Santiagoa kutsutaan Wikipediassa Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitiksi.

Matkamessut 2014

Tullin osastolla oli näytteitä Tullin takavarikoimista tavaroista, kuvassa täytetty kalastajakissa.

Matkamessut 2014

Kuuban osasto vaikutti suositulta, siellä oli aina keskustelut meneillään kun kävelin siitä ohi. Dominikaanisen tasavallan ständiltä hain parit esitteet ja opaskirjaset. Lentolippuni Dommareihin maalis-huhtikuuksi 2014 ovat vielä ostamatta.

Venäjän-matkailun osastoilla kävin päivittämässä tietojani Venäjän vuosiviisumien hakemisesta. En tiedä olenko Venäjälle menossa, mutta kaiken varalta. Viisumin vaatiminen on kyllä äärimmäisen vastenmielinen asia, moni reissu on sen takia jäänyt tekemättä.Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisojen matkoja näin mainostettavan ja ajattelin käydä tutustumassa, mutta en millään enää löytänyt kyseiselle ständille takaisin, osastokartastakaan ei ollut apua.

Matkamessut 2014

Parasta antia perjantaina oli löytöretkeilijä Pata Degermanin ja Inna-Pirjeta Lahden esitelmä Tongan autiosaariseikkailustaan. Pitempi luento on tarjolla lauantaina klo 17 elämyslavalla.

Matkamessut 2014

Tonga Expeditonilla oli myös oma osastonsa, jossa oli esillä matkavarusteita kuten kanootteja. Myös 8 hengen retkikunnan jäseniä näkyi paikalla. Matkakuvista oli tehty kalentereita, joita oli myynnissä 10 e hintaan. Suosittelen Tonga Expedition melontaseikkailu -blogia, jonka olen lukenut.

Kävin myös kuuntelemassa matkailutoimittaja Antti Heliniä, joka ylläpitää parasta suomalaista Thaimaa-opasta netissä MinneThaimaassa.com. Bongasin Jaana Nyströmin striimaamasta esitelmää suorana YouTubeen. Jaana Nyströmillä on Google Plussassa 488 000 seuraajaa!

Kolmas kuuntelemani esitelmä oli Satu Rämön Islanti, mutta Jaakko Selin jäi näkemättä.

Matkamessut 2014

Ei ollutkaan kuvan seinän kokoinen taulu arvonnassa, vaan vain 70 x 100 -kokoinen. Arvontoja löytyi paljon parempiakin, 2000 (Mondo) tai 3000 euron jopa, mutta tyypillisesti arvottiin 200-600 e arvoisia matkalahjakortteja.Matkamessut 2014

Matkamessuilla oli mahdollista bongata useita julkkiksia, tässä tv-ohjelma Putouksen juontaja Jarkko Saariluoma.

Matkamessut 2014

Tuurin osastolla laihtunut Vesa Keskinen. Jaossa oli jotakin kalentereita, ketä kiinnostaa.

Matkamessut 2014

Matkamessujen osastoilla oli myös ruoanvalmistusta jonkin verran. Kävin muuan muassa syömässä Laidun Herefordin kahden euron luomubratwurstin (kuvassa) ja 1,20 e vasta uunista nostetun karjalanpiirakan.

Suomalaisen Matkaoppaan osastolta kävin ostamassa kolme matkaopasta puoleen hintaan eli 10 e/kpl. Myös Mondolla oli matkaoppaita tarjouksessa hintaan 15 e.

Viereisillä Caravan-messuilla oli mahdollista kokeilla Segway-ajelua 2 e hintaan. En kuitenkaan jaksanut jonottaa vuoroa.

Sain perjantaina kaksi vapaalippua Matkamessuille eli jos olet Tampereen seudulta lähdössä matkamessuille, soita minulle 040 777 0888 ja käy hakemassa ilmaisliput Nokialta.

Matkamessukuvat Reissuesan matkakuvissa

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *