Podgorica

Montenegron pääkaupunki Podgorica

Podgorica, Montenegro

Olin aikaisemmin ajanut muutaman kerran Montenegron pääkaupungin Podgorican läpi, mutta nyt minulla oli kaupunkiin oikeaa asiaakin ja jäin sinne samalla pariksi päiväksi. Montenegron 620 000 asukkaasta 150 000 eli noin joka neljäs asuu pääkaupungissa (2011).

Podgorica, Montenegro

Fordin Pegasus-liikkeessä Podgoricassa oli hyvä palvelu. Menin liikkeeseen ilman ajanvarausta ja tunnin kuluttua Fiestan 20 000 km huolto oli tehty. Huollon hinnaksi tuli 129 euroa eli jonkin verran halvempaa oli kuin Suomessa.

Podgorica, Montenegro

Autohuollon jälkeen kävin syömässä läheisessä pizzeriassa. Hyvä tonnikalapizza, limsa ja capuccino maksoivat yhteensä vain 4,10 euroa.

Podgorica, Montenegro

Hercegovacka-kävelykatu uuden keskustan (Nova Varos) alueella.

Podgorica, Montenegro

Keskusaukio eli Tasavallan aukio.

Podgorica, Montenegro

Komea tuunattu moottoripyörä Tasavallan aukiolla Trendy-kahvilan luona.Podgorica, Montenegro

Podgrorican läpi virtaa Moraca-joki, jossa voi käydä uimassa. Kuvassa näkyy myös keskiaikaisen Ribnica-linnoituksen rauniot.

Podgorica, Montenegro

Moraca-joen ylittävä Millenium-silta on Podgrorican näkyvimpiä maamerkkejä. Komea vinoköysisilta on nimensä mukaisesti rakennettu vuosituhannen vaihteessa ja se avattiin 13.7.2005 Montenegron kansallispäivänä.

Podgorica, Montenegro

Moskovan kaupungin Podgoricalle vuonna 2004 lahjoittama Vladimir Vysotskyn patsas. Venäläinen Vysotsky oli kansan rakastama runoilija, laulaja ja näyttelijä. Patsaan kehykseen on kirjoitettu ”I regret in this life that I don′t have two roots, and I can′t name Montenegro as my second homeland” – runosta, jonka Vysotsky kirjoitti vierailtuaan Montenegrossa.

Trubaduurin tuotannosta tunnetaan Suomessakin ”Ystävän laulu”, joka tässä Vysotskyn alkuperäisversiona vuodelta 1967, englantilaisin tekstityksin.

Podgorica, Montenegro

Pitäähän pääkaupungissa olla ratsastajapatsas. Kuningas Nikolai hallitsi Montenegroa sen edellisen itsenäisyyden aikana ennen ensimmäistä maailmansotaa.

Podgorica, Montenegro

Kävin katsomassa myös toista Podgorican uutta maamerkkiä, vuonna 2013 valmistunutta ortodoksista Kristuksen ylösnousemuksen katedraalia. Montenegrolaisista 72 % on ortodokseja ja 19 % muslimeja.Podgorica, Montenegro
Podgorica, Montenegro
Podgorica, Montenegro

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *