Moskovasta Riikaan 24-28.6.2016

Pskov, Venäjä

2 kk automatkani eteni Moskovasta Riikaan.

Moskovan Serebrjani Bor -metsäpuisto

Serebrjani Bor, Moskova, Venäjä

Moskova-joen varrella sijaitseva kilometrien mittainen metsäpuisto Serebrjani Bor sijaitsee Moskovan länsiosassa melko kaukana keskustasta.

Serebrjani Bor, Moskova, Venäjä

Näkymiä metsäpuistosta Besdonnoe-järven rannalta.

Serebrjani Bor, Moskova, Venäjä

Besdonnoe-järven uimaranta Serbrjani Borissa.

Serebrjani Bor, Moskova, Venäjä

Kävin heittämässä talviturkit Moskovajoen 20-asteiseen veteen Serebrjani Borin Ranta no 3:lla. Ilman lämpötila oli 30 astetta.

Serebrjani Bor, Moskova, Venäjä

Ranta no 3:lla oli useita kenttiä rantalentopalloa varten. Myös puolen kilometrin päässä sijaitsevalla nudistirannalla oli lentopallokenttä, mutta siellä ei ollut muita palveluita. Pietarissahan kaupunginvaltuusto sulki nudistirannan, mutta Moskovassa vastaava hanke ei näytä onnistuneen.Söin Ranta no 3:n portinpielen ravintolassa tosi maukkaan ”aidon uzbekistanilaisen pilahvin”, 5,70 e juoman kanssa.

Yövyin paluumatkalla Moskovassa Hotelli Baikalissa (13,5 e aamiaisbuffetilla) ja Hotelli Akademitseskajassa (14,5 e kevytaamiaisella) hyödyntäen Booking.comin viime hetken alennuksia. Molemmissa kph oli jaettu naapurihuoneen kanssa. Baikalissa piti käydä kaksi kertaa vastaanotossa pyytämässä josko huoneeni voitaisiin siivota, koska sänkyvaatteet ja pyyhkeet oli vaihtamatta. Akademitseskajassa oli melkoisen kuuma eikä tietenkään mitään puhallinta.

Autoilusta Venäjällä

Moskovasta lähtiessäni tein yhden kääntymisvirheen kun oli useampi liittymä peräkkäin ja juutuin ylimääräiseksi 45 minuutiksi Moskovan ruuhkaan. Ilman eksymisiäkin Moskovassa kului 20-25 km automatkaan aina kokonainen tunti.

Venäjällä näkee sellaisia automalleja, joita ei Suomeen tuoda. Erikoista on, että Daciat ovat Venäjällä Renaulteja. Rikkaiden suosikkiauto näyttää olevan Porsche Cayanne.

Fiesta, Kazan, Venäjä

Kuvassa konttiperäinen Fiesta, tällaisia ei Suomessa myydä. Suomalaiset suosivat farmareita, mutta venäläiset näyttävät jostakin kumman syystä tykkäävän konttiperäisistä.

Kazan, Venäjä

Opin, että Venäjällä ei koskaan pidä parkkeerata autoa siten, että autosi voidaan saartaa. Kazanissa minulle kävi niin, että jouduin odottelemaan 1,5 h josko Porschen, Toyotan tai Kian omistaja suvaitsi tulla takaisin. En saanut ko. autojen hälyttimiä päälle eikä se varmaan olisi auttanutkaan. Suomessa ei kyllä parkkeerata näin häikäilemättömästi.Tver

Tver, Venäjä

Söin Tverissä Orion-hotellin (13,5 e) ravintolassa reissun kalleimman aterian, 666 ruplaa eli 9,5 euroa. Reissasin tällä haavaa Venäjällä 2,5 viikkoa ja ruokakulut olivat 11 e/pv. Majoituskulut olivat 17 e/yö.

Pskov

Pskov, Venäjä

Saapuessani Pskoviin siellä satoi, mutta pitihän Leninin aukiolta saada kuva. Pskovilla on myös suomalaisinimi eli Pihkova.

Pskov, Venäjä
Pskov, Venäjä

Kivan autenttinen keskiaikainen katu Pskovin kremlissä eli linnoituksessa, kuraa ja heinää.

Pskov, Venäjä

Kolminaisuuden katedraali Pskovin kremlin sisäpuolella.

Pskov, Venäjä
Pskov, Venäjä
Pskov, Venäjä

Linnoituksessa oli meneillään jonkin tv-sarjan tai elokuvan kuvaukset.

Riika

Pskovista Riikaan

Etenin Moskovasta länteen pikku hiljaa, jotta ehdin katsomaan televisiosta kaikki em-jalkapallon pudotuspelit (Moskova-Tver 200 km, Tver – Veliki Novgorod 370 km, Novgorod – Pskov 210 km).

Toissa päivänä ajelin 280 km Pskovista Riikaan. Netin kautta tekemäni varaus Riikan Ford-huoltoon ei ollut mennyt läpi, mutta kun menin paikan päälle, sain varattua huollon seuraavalle päivälle.

Rajanylitys Venäjältä Viroon Shumilkinon raja-aseman kautta oli yllättävän nopea – rajalla kului aikaa yhteensä vain 25 minuuttia. Viron puolella ajelua ei tullut kuin 15-20 km, sitten maa vaihtui Latviaksi. A2/E77-tie oli yllättävän heikossa kunnossa päällysteeltään jos vertaa Suomen teihin, mutta Venäjän sivuteihin verrattuna se oli ihan ok.

Kaikki tämän postauksen kuvat viimeistä lukuunottamatta on otettu Nexus 5x -kännykällä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Yksi kommentti

  1. Hauska tuo parkkeeraus, vaikka ei se varmaan siinä tilanteessa paljon naurattanut. Mä todistin kerran Tampereella miten pysäköinninohjaus ohjasi autot nätisti peräkkäin kolmeen riviin. En tiedä miksei kukaan kuskeistakaan asiaa huomannut tai välittänyt, mutta meidän lähtiessä pois (onneksi eri puolelta parkkista!) joku keskiriviläinen olisi myös halunnut lähteä. Sattuu noita Suomessakin.

    Hyvää reissua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *