odessa

Naurunalaisena Odessassa

Tein tänään 1:20 h rullaluistelulenkin rannan kävelykatua pitkin Landzeronin uimarannalle ja Shevtsenkon puiston ympäri. Ensimmäistä kertaa tällä reissulla minulla oli käytössä myös rullaluistelusauvat. Se ei ollut kovinkaan hyvä ratkaisu, nuoriso naureskeli minulle avoimesti pitkin matkaa. Ilmeisesti rullalauistelusauvojen käyttö täällä näyttää ainakin yhtä koomiselta kuin kävelysauvojen Suomessa.

Maanantaina kuukauden tauon jälkeen Odessaan saapuessani näin ison mainoksen 95 hryvnian (9 e) hotellista, josta en ollut aikaisemmin kuullut mitään. Saattaa jopa olla, että on avattu sillä aikaa kun olin poissa, matkatelevisiolaatikoista vastaanotossa niin arvelin.

Tokio-star -hotellin huone on varustettu mukavuuksin kuten mainos lupasi, myös ilmastointi löytyy. Huoneen pienenpieni koko tuli pyytämättä yllätyksenä. Kuten kuvasta (yllä) näkyy, todellisista tehoneliöistä on kysymys, huoneen koko on alle 6 m2. Tunnelma on kuin laivan hytissä. Jonkinlainen kattoikkuna löytyy, yöllä sieltä kajastaa hieman valoa. Jos klaustrofobia iskee, rautatieaseman edustalla seisoskelee runsaasti yksityisiä huoneentarjoajia.

Olen nyt viettänyt rantalomaa, iho on alkanut kestää paremmin aurinkoa ja voin olla tunteja suorassa auringonpaisteessa (aurinkovoiteella varustettuna). Rannalla olen paitsi uinut, myös lueskellut venäjäksi Boris Akuninin salapoliisiromaania Leviathan. Kyselin kirjakaupassa mitkä kirjat nykyään myyvät eniten ja ne ovat dekkarit ja romantiikka – vanhanapoikana valitsin tietysti dekkarin.

Odessasta poistunen joskus ensi viikolla Länsi-Ukrainaan, kohteina ovat Lonely Planetin netin hehkuttamat Kamyanets-Podilsky ja Lviv. Lvivin jälkeen on sitten edessä rajanylitys joko Unkariin tai Puolaan.

reissuesan valokuvagalleria – Ukraina 2009Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *