Ukraina

Odessa, Ukraina 25-27.5.09

Saavuin Odessaan kaksi viikkoa Suomesta lähdöstä. Ensimmäinen eli ma-ilta Odessassa meni tietysti hotelleja ja hostelleja etsiessä. Parikin hostellia ja yksi hotelli jäi kokonaan löytymättä kartalta. Seuraavana päivänä ostin kirjakaupasta karttavihkon Odessa s kasdim domom eli Odessan kaikki talot. Nämä hostellitkin alkoivat löytyä, toisella oli kadunnimi muuttunut (Pishonovskaja -> Kovalovsky) ja toisen kadunnimeä ei ollut merkitty aikaisempaan karttaani.

Ensimmäisen yön olin hotelli Astrossa (Nikoaevskaja doroga 140) keskustan pohjoispuolella, hinta 180 UAH eli 17 e, pysäköinti lisäksi 1,5 e. Nyt olen ollut kaksi yötä Hotelli/Hostelli OK Odessassa (Gagarinskoe plato 5) Arkadia-rannan lähistöllä, 70 UAH ELI 6,60 e/yö miespaikka kahden hengen huoneesta mukavuuksin, huoneessa ei muita itseni lisäksi.

Odessa on miljoonakaupunki ja liikenne aika hektistä. Ilman navigaattoria on ajoittain pulassa kun kadunkulmien laskeminen seuraavaan käännökseen ei aina onnistukaan ja toisaalta yksisuuntaisuutta ei ole merkitty karttaan. Harhaanajon korjaus sitten voi viedä todella kauan – kerran onnistuin vartin matkaan käyttämään tunnin. Positiivinen yllätys on, että keskustassakin auton saa parkkiin ja jopa ilmaiseksi.

Auton takalokasuojaan on ilmestynyt pikku nirhauma. En tietääkseni ole sitä itse aiheuttanut, mutta hotelli Astron parkkihalli oli kyllä todella ahdas eli sikäli sekin olisi mahdollista.

Kävin testaamassa voiko kolmella eurolla saada Djarju-Parjussa (Жарю-Парю, ул. Греческая 45, ул. Успенская 28/30) täyden aterian ja olihan se mahdollista: italiansalaatti, hernekeitto, perunat, sianliha, mehu ja leipä yhteensä 26,50 UAH eli vain 2,50 euroa. Sitten ostin vielä jälkiruuan (kahvi ja croissant) 0,70 e.

Kävin rullaluistelemassa keskustassa, mutta kadut olivat aavistuksen verran huonoja siihen tarkoitukseen, piti hieman kääntyillä edestakaisin. Rannan kilometrejä pitkä pyörätie soveltuu luisteluun varmaan hyvin kunhan ensin löytäisin paikan mistä sinne voi laskeutua luistimilla. Rantaan yleensä ottaen laskeudutaan melkoisia portaikkoja pitkin.Katsoin Barcelona – ManU -jalkapallon Shevtsenko-kadun alun ostoskeskuksen yläkerran sporttibaarissa. Baari oli valtavan kokoinen, mutta silti juuri ja juuri sain jonkinlaisen istumapaikan. Molemmilla joukkueilla tuntui olevan täällä vankkaa kannatusta.

Ukrainalaista sim-korttia en ole vielä saanut toimimaan, lähetän tämän viestin Mäkkärin wlanissa.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *