kiova

Kiovaan Umanin kautta 06/2009

Lähdin torstaina Koktebelistä, Krimillä tulikin oltua lähes neljä viikkoa. Khersonissa pysähdyin pariksi-kolmeksi tunniksi, mutta jatkoin matkaa vielä Odessan ohikin ja yövyin Odessa-Kiova -moottoritien varrella 40 km ennen Umania, 15 e/160 hr. Kaksi aikaisempaa moottoritien varrella olevaa hotellia olivat kalliita, alk. 35-55 e. Lämpötila vähän ennen puoltapäivää Koktebelissä oli 33,5 astetta ja muutamankymmennen km jälkeen mittari näytti jopa 38,5 astetta. Onneksi auton ilmastoinnissa riittää hyvin tehoja.

Umanissa kävin Sofian puistossa, joka on yhden kansanäänestyksen perusteella Ukrainan tärkeimpiä nähtävyyksiä. Ei puisto hassumpi ollutkaan, kyllä siellä kelpasi käveleskellä.


Kiovassa juutuin ensimmäiseksi 40 minuutiksi kauheaan ruuhkaan kun käännyin kohti ulosmenoväylää. Majoituin Jaroslavskaja-hostellin, 11 e/yö (120 hr.), aamiainen 1 e ja ilmainen wlan. Auton jätin parkkiin ja kuljin metrolla ja kävellen, metropoletti maksoi 0,16 e/kpl (1,70 hr.). Metrossa oli Nokia 5800 erittäin näkyvästi esillä (kuva yllä).

Kuuma oli Kiovassakin lauantaina, reilut 30 astetta. Kävin Dnepr-joessa uimassa kuten sadat (tai tuhannet) muutkin. Metrolla pääsee Dnepr-joen saarelle, metroasema Hydropark. Vesi oli kovin ruskehtavaa, mutta en tiedä sen kummemmin onko puhdasta vai ei. Illalla tein kunnon kävelykierroksen keskustassa reittiä Vladimirskaja-Shevtsenko-Khreshchatyk päätyen hienolle Itsenäisyyden aukiolle (kuva yllä).

Sunnuntaina kävin katsomassa kahta Unescon maailmanperintökohdetta eli Kiova-Pecherskin luostaria ja Sofian katedraalia. Suuren isänmaallisen sodan Maan äiti -muistomerkillä (kuva ylimpänä) ja Andreaksen kadulla kävin myös.

Nyt matkalla kohti Odessaa puolimatkan krouvissa Hotelli Umanissa, 4,5 e/yö.reissuesan valokuvagalleria – Ukraina 2009
Sääennuste Odessa Ukraina 15 vrk

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *