Lviv, Ukraina

Lviv, Ukrainan Lontoo

Liftaritytön mukaan Lviv on Ukrainan Lontoo säänsä puolesta. Olin pari päivää Lvissä ja kyllähän siellä pari sadekuuroa tuli sinäkin aikana. Lvivin Vanhakaupunki (kuva yllä) on Unescon maailmanperintökohde ja lähinnä Vanhassakaupungissa tulikin maleksittua. Kiovan yli 30 asteen kuumuudessa en yrittänytkään shortseissa sisälle kirkkoihin, mutta Lvivissä oli vain reilut 20 astetta ja pääsin kurkistamaan myös joidenkin kreikkalais- ja roomalaiskatolisten kirkkojen hienoihin sisätiloihin. Kiipesin myös High Castle Hillille katselemaan kaupunkia lintuperspektiivistä.

Lviv on Ukrainan kulttuurin ja kansallismielisyyden keskus, kaikki puhuvat ukrainaa eikä venäjää kuule missään. Krimillä ja Odessassahan tilanne oli päinvastainen. Lvissä kaikki ruokalistatkin olivat vain ukrainaksi. Tein tilaukset aina venäjäksi, minua kyllä aina ymmärrettiin, mutta vastaukset tuli useimmiten ukrainaksi ja maksua piti arpoa minkälaisia seteleitä tarjoaisi.

Lvivin vanhoista budjettihotelleista Hotelli Kiev oli suljettu ja ränsistyneen oloinen, mutta Hotelli Lviv oli vielä täysissä voimissaan ja siellä myös vietin kaksi yötä, hinta huone ilman mukavuuksia & autopaikka 10 e/yö (90 & 18 hr.).

Odessassa suunnittelin päiväsiirtymät maksimissaan 400 km mittaisiksi, koska mitään kiirettä ei ole. Siten vietän nyt Uzhhorodissa n. 25 km ennen Unkarin rajaa yhden yön. Paikkana on Hotelli Intourist Zakarpatye (yllä näkymä huoneeni parvekkeelta), hinta huone mukavuuksin & autopaikka 12 e (120 & 8 hr.). Alla oleva ”Miss matkapuhelin” -kuva on Uzhhorodin keskustan joen ylittävältä kävelysillalta. Täältä on Budapestiin Via Michelinin mukaan n. 340 km, katsotaan jos minut huomenna päästetään rajan yli.

reissuesan valokuvagalleria – Ukraina 2009

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *