Odessa, Ukraina 2018, osa 1

Odessa, Ukraina 2018

Saavuin Ukrainan Odessaan Mustanmeren rannalle. Otsikkokuva on otettu rautatieaseman luona.

Odessa, Ukraina 2018

Tulin Odessaan Helsingistä Turkish Airlinesillä, Istanbulissa oli parin tunnin välilasku. Menolennon hinnaksi tuli 122 e, paluulentoa minulla ei vielä ole hankittuna. Lennon kana-ateriaa täytyy kehua.

Odessa, Ukraina 2018

Odessan lentokentällä oli vastassa todella tehokas taksimafia, jossa oli mukana myös palvelutiski. 7 km matkasta keskustaan pyydettiin 1000 hryvniaa eli 30 euroa. Ulkona viimeinen tarjous oli 550 UAH (18,5 e). Tarjosin 150 UAH (5 e) eli sen mitä taksi maksaa keskustasta kentälle, mutta ei tullut kauppoja.

Lentoaseman läheiset raitiovaunu- ja trollibussilinjat olivat sopivasti juuri lopettaneet toimintansa, vaikka lentoni saapui klo 20.40. Lähdin kävelemään Google Mapsin offline-kartan avulla kohti keskustaa ja reilun kilometrin kävelyn jälkeen löytyi bussipysäkki ja bussi, jolla pääsin 700 m päähän hotellistani. Bussimatka maksaa täällä 7 UAH eli 0,23 euroa.

Hotellille saavuttuani Canon S100 -pokkarini hajosi lopullisen tuntuisesti, joten näyttää siltä, että tämän reissun kaikki loput kuvat tulee olemaan Nokia 7 Plus -kännykällä otettuja. Mikrojärkkärini olin jättänyt pois matkasta, koska kameran tarkennuksessa (tai objektiivin) on satunnaista vikaa ja toisaalta halusin selvitä mahdollisimman kevyillä matkatavaroilla.

Zirka-hotellin (16,60 e, kuva yllä) miniaamiaisen jälkeen kävin ostamassa paikallisen SIM-kortin. Olin tutkinut asiaa etukäteen netistä ja todennut Vodafonen ja Kievstarin tarjoavan parhaat vaihtoehdot. Vodafonen liikkeessä oli jonoa, joten päädyin hankkimaan prepaidin Kievstarilta.Kievstarin liittymä rajattomalla netillä oli todella halpa eli se maksoi vain 3,25 e ensimmäiseltä kuukaudelta (seuraavat 5 e). 4G-nettiyhteyden pystyy myös jakamaan tietokoneelle wlanilla.

Odessa, Ukraina 2018

Liittymän hankittuani tein kävelykierroksen keskustan Kaupunginpuistossa Deribasovska-kadun alussa. Tässä kuvassa on Odessa Cafe Kaupunginpuiston laidalla.

Odessa, Ukraina 2018

KlaraBara-ravintola Kaupunginpuistossa.

Odessa, Ukraina 2018

Erikoisesti koristeltu hevospatsas KlaraBaran luona.

Odessa, Ukraina 2018

Pinokkio-ravintola Kaupunginpuiston laidalla.

Odessa, Ukraina 2018

Jardin-ravintola Kaupunginpuistossa.Odessa, Ukraina 2018

Kaupunginpuiston kukkaistutuksia.

Odessa, Ukraina 2018

Kaupunginpuistossa on kaksi paikkaa, joihin turistit jonottavat ottamaan kuvia, tässä niistä toinen.

Odessa, Ukraina 2018

Zirka-hotellin keskusilmastointi oli illalla liian kylmä (18,5 astetta), joten en ottanut jatkoa, vaan vaihdoin Tokyo Star -hotelliin (11,50 e) lähelle rautatieasemaa. Paradoksaalisesti Zirka-hotellin arvosteluissa haukuttiin ilmastoinnin tehottomuutta. Tokyo Starissa on 22 astetta.

Kävin syömässä kolmella eurolla Zharyu Paryu -ketjuravintolassa, ruoka oli korkeintaan kohtalaista.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *