Odessa, Ukraina 2018, osa 3: jalkapalloa

Satuin olemaan Odessassa sopivasti Ukrainan Supercupin aikaan, joten kävin katsomassa ottelun.

Ukrainan Supercup Kiovan Dynamo – Shaktar Donetsk

Odessa, Ukraina 2018

Ukrainan Supercupin kadunvarsimainos.

Odessa, Ukraina 2018

Ukrainan Supercupia Kiovan Dynamo – Shaktar Donetsk mainostettiin edellisenä iltana erittäin näkyvästi Potemkinin portaiden luona.

Lipun ostaminen oli tietääkseni mahdollista vain nettikaupassa, joka oli erittäin hankala käyttää, ei vain sen takia, että ainoa kieli oli ukraina. Paikkaa ei enää voinut valita, vaan oli ostettava sellainen kuin oli jäljellä. Sain lipun 25-katsomoon riville 5, lipun hinnaksi tuli 20 euroa.

Ukrainan Supercup-ottelu avaa uuden jalkapallokauden ja ottelussa pelaavat edellisen kauden parhaat joukkueet. Viime kaudella Shaktar Donetsk voitti sekä Ukrainan valioliigan että Ukrainan cupin, Kiovan Dynamo oli valioliigassa toinen.

Tarkemmin en tiedä miksi ottelu pelataan juuri Odessassa, sehän ei ole kummankaan joukkueen kotistadion. Shaktar Donetskin kotistadion on nykyisin Lviv, koska joukkue joutui evakkoon Donetskista Itä-Ukrainan sodan vuoksi.Odessa, Ukraina 2018

Odessan Chernomorets-stadion (Mustameri) Taras Shevchenkon puistossa.

Odessa, Ukraina 2018

Verryttelyä ja TV-kommentaattoreita ennen ottelun alkua. Saavuin kerrankin hyvissä ajoin otteluun, olin paikalla jo klo 20 kun ottelu alkoi klo 21.

Odessa, Ukraina 2018

Kiovan Dynamon tehtyä maalin fanikatsomossa syttyivät ilotulitteet. Maali jäikin ottelun ainoaksi, vaikka tilanteita oli paljon, muun muassa ainakin kolme ylärimalaukausta.

Odessa, Ukraina 2018

Puoliajan viihdykettä.

Odessa, Ukraina 2018

Loppuminuuteilla Kiovan fanikatsomo laittoi jälleen palamaan. Shaktar Donetskillakin oli fanikatsomo, mutta se oli pienempi. Stadionilla oli hyvä tunnelma ja yleisöstä kuului kannustusta molemmille joukkuille, mutta Donetskille enemmän.

Odessa, Ukraina 2018

Miksi kannattajahuivissa lukee Shaktar Donets, onko tullut kirjoitusvirhe :)Reilun minuutin mittainen videoni Ukrainan Supercupista.

Postauksen kuvat on otettu Nokia 7 Plus -kännykällä (myös video ensimmäistä otosta lukuunottamatta).

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *