Odessa, Ukraina 2018, osa 2: uimarantoja

Odessa, Ukraina 2018

Kävin perjantaina 20.7 ja sunnuntaina 22.7 Odessassa Arkadian ja Chkalovin uimarannoilla. Molempina päivinä iski sadekuuro, mutta puolen tunnin kuluttua taas paistoi.

Odessa, Ukraina 2018

Arkadian uimarannalle on matkaa Odessan rautatieasemalta 8 km ja ydinkeskustasta Deribasivska-kadulta 10 km.

Yllä oleva kuva on Arkadia-uimarannan eteläisimmästä kohdasta. Julkaisen tässä postauksessa kuvat järjestyksessä etelästä pohjoiseen.

Arkadian alueelle, varsinkin 400 m pitkän Arkadian puistokadun varrelle oli rakennettu paljon lisää ravintoloita tällä vuosikymmenellä. Rannan lähellä on myös vesipuisto.

Odessa, Ukraina 2018

Väkimäärästä näkee, että nyt on selkeästi sesonki meneillään. Arkadian rantaklubit kuten Ibiza muuttuvat illalla kaupungin suosituimmiksi yökerhoiksi.

Odessa, Ukraina 2018

Taustalla näkyvä Bono-rantaklubi mainostaa Finlandia-vodkaa, sisäänpääsy on noin 1000 hryvniaa (30 e). Etualalla on julkista pääsymaksutonta rantaa, kuvattu sunnuntaina.Odessa, Ukraina 2018

Arkadian julkisia rantoja, taustalla Mantra-rantaklubin rakennus. Joissakin rantaklubeissa on myös uima-altaita.

Odessa, Ukraina 2018

Kävelin Arkadian ja Chkalovin rantojen välisen 2 km matkan yhdistettyä jalkakäytävää/pyörätietä pitkin. Tämä rantatie on nimeltään Zdorovia Trasa eli Terveysreitti. Se jatkuu 9 km matkan Arkadiasta Lanzheronin rannalle asti.

Yllä olevassa kuvassa on Santorini-kahvilan luona oleva ranta.

Rantatietä Arkadian ja Lanzheronin välillä kulkee myös sähköbussi, johon lippu maksaa 70 hryvniaa (2,40 e).

Odessa, Ukraina 2018

Kävin yhdessä Arkadian ja Chkalovin välillä olevista rantakahviloista kvassilla, tässä näköala kahvilasta rannalle. Kvassi irtoaa 0,50 eurolla, olut eurolla. Kvassi on täällä tosi hyvää, makeampaa kuin Pietarissa.

Odessa, Ukraina 2018

Chkalovin nudistiranta on enimmäkseen pikkukiveä eli uimakengät olisivat tarpeen, hiekkaa on vain pikku kaistale. Nudistirannalla on kioski, mutta ei vessoja.Odessa, Ukraina 2018

Chkalovin uimaranta perjantaina. Sunnuntaina väkeä oli paljon enemmän. Chkalovin rannalla on kolme ravintolaa ja pari vessaa.

Odessa, Ukraina 2018

Seljanka Chkalovin uimarannalla 50 hryvniaa (1,70 e).

Chkalovin uimarannalle pääsee raitiovaunulla no 5, jolloin pois kannattaa jäädä Chkalovin sanatorion pysäkillä, josta on kävelyä rannalle 700 m (Google Maps neuvoo keskustasta tullessa jäämään pois liian aikaisin).

Raitiovaunut ovat nyt sesonkiaikana inhottavan täysiä. Ilmastointia ei raitiovaunuissa tai busseissa edelleenkään ole. Busseissa on vähemmän ruuhkaa ja ne ovat nopeampia, joten kannattaa suosia niitä jos kohteeseen pääsee molemmilla (esim. Arkadian rannalle pääsee).

Postauksen kuvat on otettu Nokia 7 Plus -kännykällä.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *