goa

Reissuesa liittyi Instagramiin

| Lukuaika 2 min
reissuesa InstagramissaLiityin kuukausi sitten Instagramiin – kaikkeahan pitää kokeilla paitsi sukurutsaa ja kansantanhuja ;). Yllä on kuva Instagram-tilistäni.

Tässä on tänään Instagramiin lähettämäni kuva – leivoin tänään munkkeja! Itse asiassa lähetin kuvan samalla klikkauksella myös Facebookiin, Twitteriin ja Flickriin. Instagramiin ladataan paljon mm. ruokakuvia.

Ehkäpä nyt on syytä hieman selittää mikä Instagram on. Se on kovasti muotiin tullut sosiaalisen median valokuvien jakopalvelu, johon kuvat ladataan aina neliönmuotoisina ja kuviin voidaan soveltaa erilaisia filttereitä. Facebook omistaa nykyisin Instagramin.

Filtterien avulla suttuisesta kännykkäkuvasta voidaan tehdä armottoman hieno taideteos kuten ylläolevasta vuoden 2006 Goa-kuvastani näkyy ;). Instagramia käytetään älypuhelimilla eli tarkemmin sanoen iOS (iPhone) ja Android -käyttöjärjestelmällä varustetuilla puhelimilla. Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmälle ei valitettavasti ole vielä virallista Instagram-sovellusta, vain joitakin epäluotettavia rävellyksiä.

Instagramia voi selata myös tietokoneelta, tykätä ja kommentoida, mutta kuvia voi ladata vain matkapuhelinsovelluksen kautta.

Oma Instagram-profiilini löytyy osoitteesta instagram.com/reissuesa. Sieltä näkee, että olen ladannut palveluun 22 kuvaa, minulla on 8 seuraajaa ja seuraan 17:ä.

Ihan uutta Instagramissa on mahdollisuus jakaa enintään 15 s mittaisia videoita. Itse en ole vielä jakanut videoita, joten laitetaanpa esimerkiksi seuraamani käyttäjän tarutuomi lataama video (klikkaa kuvaa niin video käynnistyy). Suomalaisruotsalainen Taru purjehtii kreikkalaisranskalaisen miehensä Alexin kanssa ympäri maailmaa ja ylläpitää erittäin suosittua matkablogia World Tour Stories.

Instagramissa käytetään hashtageja kuten Twitterissä. Torstaisin on käytössä matkabloggajien #IGTravelThursday, johon liittyy matkablogipostaukset torstaisin aiheesta ”Instagram ja matkailu”. Alunperin sain tietää IGTravelThursday:stä Kaukokaipuu -matkablogin kautta.

Huumorimielessä tehty esittely Instagramista.