cancun 2005

Reissuesan matkablogi pian 9 vuotta

cancun 2005

Aloitin matkablogini huhtikuussa vuonna 2007 eli blogi täyttää pian 9 vuotta. Blogipostauksia on tänä aikana kertynyt 690.

2007

Ihan ensimmäinen postaukseni oli Nettikahviloiden hinnat ympäri maailmaa ja totesin: ”Jos ensiksi kävisi kaikissa maissa, joissa nettiyhdeydet on alle euron tunti.” Tuolloin matkoilla netin käyttö oli enimmäkseen vielä nettikahviloiden varassa.

Aloittaessani blogin olin käynyt 26 maassa ja nyt käytyjä maita on 64.

Huvittavaa on, että suunnittelin jo vuonna 2007 matkaa Norjaan, mutta en ole siellä edelleenkään käynyt.

Matkablogini arkistosivulta löytyy lista kaikista 690 postauksesta julkaisuvuosittain jaoteltuna. Ensimmäiset kaksi vuotta kirjoittelin hyvin harvakseen, mutta toukokuusta 2009 lähtien aloin postailemaan aktiivisesti eli useamman kerran kuukaudessa.

Alkuaikoina matkablogini sijaitsi ylläpitämäni Matkapuhelinfoorumin blogiosiossa.2009 – 2010

Maaliskuussa 2009 lopetettuani nettikauppani kirjoittelin: ”Jonkinlainen sapattivuosi saattaa hyvinkin tulla, ei ole tullut lomia pidettyä yrittäjänä, vaan Puhelinkioski on ollut aina auki. Kuuden vuoden lomat putkeen, sehän tekisi jo noin 7 kk, ei hassumpaa. Laskin siis että vuosiloman pituus olisi viisi viikkoa.”

Taj Mahal

Tein 2009 – 2010 ensimmäiset kuukausien mittaiset kiertomatkat. Ensin tein kesällä automatkan Ukrainan Krimille ja palatessa koukkasin Berliinin kautta. Talven vietin Kaakkois-Aasiassa ja kevään Intiassa.

Kuvakooste vuoden reissaamisesta 5/2009-4/2010

2011

Leijonien MM-kultajuhlat 2011

Vuosi 2011 oli kameroidenosteluvuosi. Vuoden alussa ostin ensimmäisen järjestelmäkamerani, mutta jouduin varustelukierteeseen ja vaihdoin kameran vuoden mittaan ainakin kaksi kertaa.

Kuvasin Nikon D3100:lla ihan onnistuneen videon Leijonien MM-kultajuhlista 2011 ja pian sen jälkeen innostuin hankkimaan ensimmäisen oikean videokameran. Kuvasin elokuussa 2011 Jalta-videon, joka saavutti viime viikolla 100 000 katselukertaa.

Vuoden 2011 lopulla tein toistaiseksi ainoan matkani Etelä-Amerikkaan – vietin 2,5 kk Kolumbiassa, Ecuadorissa ja Perussa. Seuraavan Etelä-Amerikan matkani haluaisin tehdä Brasiliaan ja/tai Argentiinaan.Blogini sijaitsi tässä vaiheessa Matkafoorumin alaisuudessa osoitteessa matkafoorumi.fi/reissuesa ja olin siirtynyt käyttämään maailman suosituinta blogiohjelmistoa WordPressiä. Huomasin yllätyksekseni, että matkablogi.fi -domain on edelleen vapaana ja ostin sen.

Matkailuvuosi 2011

2012 – 2016

Vuonna 2012 tein kiertomatkan Egyptiin ja Israeliin. Loppuvuoden opiskelin espanjaa päätoimisesti.

Vuonna 2013 aloin kuvaamaan raw-kuvia ja yritin muutenkin panostaa valokuvien laatuun määrän sijaan.

Vuosien mittaan, samalla kun nettinopeudet ovat yleisesti parantuneet, olen kasvattanut blogissa näytettävien kuvien kokoa ja määrää. Aikaisemmin saatoin julkaista blogissa vain pari kuvaa ja linkata Kuvat.fi:ssä sijaitsevaan valokuvagalleriaan. En tykkää blogeista, joissa kuvat näytetään pieninä ilman mahdollisuutta klikata kuvia isoiksi.

Vuosi 2014 oli pyhitetty espanjankielisille maille eli Dominikaaniselle tasavallalle ja Espanjalle, mutta en voi vieläkään sanoa puhuvani espanjaa sujuvasti. Kirjoitin lehtiartikkelin vuoden 2013 Väli-Amerikan kiertomatkastani (kartta).

Vuonna 2015 tein yhdenlaisen ennätyksen eli vietin ulkomailla (Montenegrossa ja Kaakkois-Aasiassa) koko vuoden ja kävin Suomessa vain sukuloimassa. Tein blogille mediakortin.

Matkailuvuosi 2015

Blogin ulkoasu

Uudistin blogin ulkoasun täysin vuosien 2014 ja 2016 alussa. Valitsin ulkoasun katselemalla mielestäni onnistuineimpia WordPressillä toteutettuja blogeja ja hankkimalla/ostamalla kyseisen teeman. Teeman saa selville viimeistään lähdekoodin css-linkeistä. Nykyinen teema Hemlock ja olen tehnyt siihen vain pieniä muutoksia kuten fontin ja fontin koon vaihto sekä ylätunnisteen kiinnityksen poisto.

Nykyisin tarkistan postauksen aina ennen jakamista Facebookin Debuggerilla. Tarvittaessa päivitän kerätyt tiedot napista ”Fetch new scrape information”. Asetan nykyisin postaukselle aina artikkelikuvan.

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *