Jalta

Jaltalla 11.5.09 asti

Kävin eilen Massandran palatsissa, jota Romanovit käyttivät asuntonaan Krimillä käydessään. Neuvostoliiton aikana palatsi toimi johdon kesähuvilana ja nyt se toimii museona. Massandrasta suunnistin Bahtitsaraihin johtavalle kapealle vuoristotielle ja Krimin korkein, 97 m, vesiputous Utsan-Su löytyi ongelmitta.

Otin kahden yön jatkomajoitukseksi Jaltalla halvimman tarjolla olevan huoneen, 100 hr. eli 9 e, keskustahotelli Krimistä, Moskovan valtakatu 1. Neuvostohotellin huoneessa on pesuallas ja tv, wc on käytävällä ja suihku toisessa kerroksessa, suihku iltaisin klo 19-22 ja vkl. Vastaanottovirkailija vaati että ulkomaalaisena käyn ensin tarkistamassa kelpaako huone ja tein työtä käskettyä. Ilmaisen parkkipaikan metsästin (= kävin kävelemällä tutkimassa mistä löytyisi) kahden korttelin päästä Karl Marx -kadun poikkikadulta.

Tänään aurinko tuntui erityisen polttavalta, asteitakin oli reilut 30, ja etsiydyin pian varjoon etten palaisi. Kävin katsomassa Kafe/Bar Sportissa Venäjä-Suomi -jalkapallo-ottelun. Ihan koko aikaa ei palloa nähnyt, vaikka valkokankaassa oli kokoa 2×2 metriä – kuvasuhde oli toteutettu jättämällä kuvaa pois oikealta ja vasemmalta!

Huomenna aion jatkaa Krimin kiertomatkaa ja siirtyä 80 km päähän Sevastopoliin. Sevastopolin jälkeen seuraava kohde on luultavasti (J)evpatoria.

reissuesan valokuvagalleria – Ukraina 2009
Sääennuste 15 pv Jalta Ukraina
Sääennuste 15 pv Sevastopol Ukraina

Edellinen ja seuraava blogipostaus

Lisää samasta aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *