Sosua, Dominikaaninen tasavalta – InstagramTravelThursday

| Lukuaika 3 min

Otin tämän kuvan prinsessoista – vai mitä nämä ovat – viime lauantaina Sosuan Playa Alicia -rannan sisäänkäynnillä.

Nämä neitoset huomasivat, että heiluin kameran kanssa Mirador-puistossa Playa Alician edustalla ja halusivat tulla kuvatuiksi.

Tein toisen kerran retken Cabareten surffausrannoille.

Tämä on yksi majapaikkani Spankys Bar & Apartmentsin kanadalaisen omistajan autoista. Sain sillä kyydin operaattori Orangen liikkeeseen ja poliisiasemalle sen jälkeen kun kännykkäni ja lompakkoni oli varastettu.

Asemalla tuntui olevan henkilökuntaa kyllä, mutta muuten resursseista hieman pulaa. Huoneessa, jossa rikosilmoitus annettiin, minun piti istua ison matkalaukun päälle. Samalla kevytmoottoripyörällä kulkee aina kaksi poliisia ja rikollinen saattaa olla kyydissä kolmantena.

Maanantaina viimein sain rikosilmoituskopion eli 19 päivää siihen meni. Ei se nytkään ollut valmis, vaikka perjantaina kävin kysymässä, vaan sitä alettiin kirjoittaa puhtaaksi kun menin asemalle.

Olen nyt viettänyt älypuhelinpaastoa kolme viikkoa. Ihan hyvin se mennyt, on toisaalta rentouttavaakin kun ei tarvitse puhelinta räplätä jatkuvasti joka paikassa :). Nämä kuvat olen saanut Instragramiin tietokonesovelluksen avulla.

Viime sunnuntai oli palmusunnuntai, joten kävin tietysti ottamassa kuvan palmuista.

Kävin sunnuntaina myös syömässä yhdessä Playa Sosuan kymmenistä ravintoloista. Ravintolan nimi oli The Hungry Viking ja tämä porsaankyljysateria juomineen maksoi 300 pesoa eli reilut 5 euroa. Hyvää oli, joten kävin viikolla samassa paikassa toisenkin kerran.

Näissä Playa Sosuan ravintoloissa ei yllättäen ole rantalisää hinnoissa, vaan hinnat ovat ihan samaa luokkaa kuin kaupungilla. Espanjantaitoa ei täällä ravintoloissa yleensä tarvitse, vaan tarjoilijat puhuvat myös englantia. Täällähän käy paljon pohjoisamerikkalaisia turisteja.

Dominikaaninen tasavalta on luultavasti kaikista edullisin Karibian valtioista. Maaliskuussa menoni olivat keskimäärin 32 e/pv ja huhtikuussa 28 e/pv. Vuokraamalla asunnon kuukaudeksi laskin säästäväni parisataa euroa.

Minne seuraavaksi?

Palaan Suomeen 2. toukokuuta ja nyt pitäisi vähitellen keksiä missä vietän toukokuun. Tuloni ovat vaihteeksi surkeat, joten paras paikka olisi jokin mahdollisimman halpa maa, jonne myös lentää tai ajaa halvalla. Niin ja hyvät nettiyhteydet, viime aikoina on netin kanssa ollut ongelmia riittämiin. Baltian maat tulivat nyt ensiksi näillä kriteereillä mieleen. Mitä maata ehdotat?

Tämä kirjoitus liittyy Instagram Travel Thursdayhin, joka on viikottainen kokoelma blogipostauksia. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä. Järjestäjien blogit Suomessa ovat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.