Uusimmassa Tietokone-lehdessä oli laaja kalliimman luokan navigaattorien vertailu. 920T oli mukana ja korjasi voiton selvällä marginaalilla muihin. Käytön vaivattomuutta kehuttiin, samoin tietokoneeseen yhdistettävyyttä*, monipuolisten ominaisuuksien sanottiin antavan vastinetta kalliille hinnalle.
*Navigaattoria pystyy käyttämään hiirellä ja näppäimistöllä kun se on telakan kautta yhdistettynä tietokoneeseen. Ennen matkaa on kätevää tutkia reittiehdotuksia ja tallettaa kohteita.
Vaikka TomTom 920T kuuluu tämänhetkisten navigaattorien parhaisiin, olen siitä löytänyt puutteitakin.
- Reitysvaihtoehtoihin kaipaisin nopean reitin ja lyhyen reitin lisäksi esim. Navigonin navigaattoreista löytyvää maisemareitti-vaihtoehtoa.
- Vältä lauttayhteyksiä -vaihtoehto myös puuttuu, joten esim. Kroatian pohjoisosasta eteläosaaan (Pula-Dubrovnik) navigaattori tyrkyttää väkisin lauttayhteyksiä rantatien sijaan.** (Moottoriteitä ja tietulleja pystyy halutessaan välttämään.)
- 920T:ssä on parempi Itä-Euroopan peitto kuin muissa tutkimissani vaihtoehdoissa, mutta silti Itä-Euroopan peitto on edelleen surkea useiden maiden kohdalla (ks. alla).
Tieyhteyspeitto Itä-Euroopassa:
Pääteiden peitto ohjatun navigaation mahdollistamiseksi kaupungista toiseen ja naapurimaiden rajoilla: Albania, Valkovenäjä, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Makedonia, Moldova, Montenegro, Romania, Serbia ja Ukraina.
Kuvittelin, että tuo edellä mainittu pääteiden peitto tarkoittaisi, että ainakin suurimpien kaupunkien välillä navigointi onnistuisi. Pettymyksekseni käytännössä kaupunkilistasta löytyy ainoastaan pääkaupungit. Näin olen testannut olevan ainakin Ukrainan, Moldovan, Bulgarian ja Romanian kohdalla. Makedoniasta löytyy muitakin kaupunkeja.
**Päivitys 10.6.08: Lauttayhteyksiä ehkä pystyisi välttämään Etsi vaihtoehto/Vältä tiesulkuja toiminnolla. Päätienavigointi Ukrainassa, Moldovassa ja Romaniassa osoittautui käytännössä erittäin hyödylliseksi.